Κορυφώνεται ο εορτασμός της επετείου των 200 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης του Ναυπλίου

Με την πρέπουσα επισημότητα και με δύο πολύ ξεχωριστές εκδηλώσεις, κορυφώνεται ο εορτασμός της επετείου των 200 χρόνων από την Άλωση του Παλαμηδίου και την απελευθέρωση του Ναυπλίου από τον οθωμανικό ζυγό, στις 30 Νοεμβρίου 1822.

Το δεκαήμερο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων , ολοκληρώνεται με μια εξαιρετική εκδήλωση που συνδέει την ιστορία μας με την τέχνη και την νεολαία, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022,στις 18:00, στην αίθουσα του Βουλευτικού.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης οι μαθητές του Μουσικού σχολείου Αργολίδας θα παρουσιάσουν «Το Ανάπλι της στεριάς και του πελάγους» με 30μελή χορωδία και 30μελή ορχήστρα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει βράβευση διακριθέντων στο διαγωνισμό: «Ταξίδι στην Ιστορία – όταν το παρελθόν συναντάται με το μέλλον».

 

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022,στις18:00, στην αίθουσα του Βουλευτικού, στο Ναύπλιο ο Δήμος Ναυπλιέων διοργανώνει ειδική επετειακή εκδήλωση σχετική με τις «Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου».

Το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων θα διεξαχθεί σε «Στρογγυλή Τράπεζα», με συζήτηση, στην οποία θα συμμετέχουν καθηγητές, με θέμα: “Εν Ναυπλίω… Εικόνες κι Άναφορές στ’ Άνάπλι του Άγώνα”. Θα ακολουθήσει επίδοση Τιμητικών Μεταλλίων σε διακεκριμένους πανεπιστημιακούς και επιστήμονες για την πολυετή συμμετοχή τους στον θεσμό των Διεθνολογικών Συναντήσεων Ναυπλίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κλείσουν με τη μουσική παράσταση, «Στο φρούριο του ουρανού και της θάλασσας». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποσπάσματα από την όπερα του Γιώργου Κουρουπού, «Ελπίς Πατρίδος», σε λιμπρέτο Ιουλίτας Ηλιοπούλου, μαζί με άλλα μελοποιημένα από τον ίδιο ποιήματα των: Διονυσίου Σολωμού, Ανδρέα Κάλβου και Οδυσσέα Ελύτη.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ας μιλήσουμε για νερό ύδρευσης, πλημμύρες, πυρκαγιές, κατολισθήσεις στο Ναύπλιο-Του Τόλη Κοΐνη

Πολλοί φίλοι με κατηγορούν ότι έχω επικεντρώσει το ενδιαφέρον μου στην υπό κατασκευή Μαρίνα Ναυπλίου, την τύχη της Καραθώνας και της ιδιωτικοποίησης των περιουσιακών στοιχείων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας: Μια μαγική βραδιά παράδοσης στην Ακροναυπλία με τον Χρίστο Τσιαμούλη

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική παράδοση διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026, στις 20:30, στο Θεατράκι της Ακροναυπλίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1ο ΓΕΛ Ναυπλίου: «Από το αλάτι στην Ιστορία – Πολωνία»: Όταν η Ιστορία συναντά τη Χημεία»

Ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό ταξίδι γνώσης και εμπειριών πραγματοποίησαν 41 μαθητές και 4 συνοδοί εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου στην Πολωνία, από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου 2026,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αναστασία Αργυροπούλου: «Η πρόληψη απέναντι στον καρκίνο σώζει ζωές και η ενημέρωση δίνει δύναμη»

«Η πρόληψη σώζει ζωές και η ενημέρωση δίνει δύναμη», ήταν το κεντρικό μήνυμα της ιατρού και Αντιδημάρχου Διοίκησης του Δήμου Άργους – Μυκηνών, Αναστασίας Αργυροπούλου, κατά τον

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »