
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου ολοκληρώνει τις φετινές εκδηλώσεις των ΚΙΑΝΩΝ 2024 την Παρασκευή στις 23 Αυγούστου στις 8.30, στην πλατεία της Νέας Κίου, με τη Μουσικοχορευτική Παράσταση του Χορευτικού Εργαστηρίου του Συλλόγου, που έχει τον τίτλο «Χορεύουμε ΑΜΟΛΥΤΑ κι ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΑ και για τη Χαρά και για τον Χάροντα».
Θα παρουσιαστούν χοροί από την Ορεινή Σερρών, το Σουφλί Έβρου, την Ήπειρο, την Κέρκυρα και τη Τζιά από όλα τα τμήματα του Χορευτικού Εργαστηρίου.
Η παράσταση βασίζεται σε ιστορίες γυναικών που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ενός βίαιου συζύγου ενός αδερφού ή ενός ατελέσφορου έρωτα και σε ιστορίες που μεταφέρθηκαν μέσα από το δημοτικό τραγούδι, έγιναν βήματα και ανακατεύθηκαν με χαρούμενα γεγονότα για να μεταφερθούν ως τις μέρες μας αυτούσια στο δικό μας χοροστάσι.





