Καλλιάνος: «Ο καπνός από τη φωτιά της Λέσβου έφτασε στις Κυκλάδες!»(Εικόνα από δορυφόρο)

Λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος δημοσίευσε φωτογραφία από δορυφόρο που δείχνει ότι ο καπνός από τη φωτιά στα Βατερά της Λέσβου έφτασε μέχρι την Κύθνο και τη Σέριφο στην περιοχή των Κυκλάδων.

«Εμπρησμοί; Κλιματική κρίση; Εν αγνοία πυρκαγιές; Εκρήξεις πυλώνων; Καύσωνες; Μποφόρ; Ερωτήματα πολλά και άλλα τόσα που κάθε καλοκαίρι μας απασχολούν…», αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Αναλυτικά, η ανάρτηση:

Ο καπνός από τη φωτιά της Λέσβου έφτασε στις Κυκλάδες!

Πριν από λίγο η εικόνα από τον δορυφόρο δείχνει ξεκάθαρα ότι λόγω των ισχυρών Βόρειων – Βορειοανατολικών ανέμων 6-7 μποφόρ που πνέουν στο Αιγαίο, ο καπνός από τη φωτιά στα Βατερά της Λέσβου έφτασε μέχρι περίπου και το ύψος της Κύθνου και της Σερίφου στην περιοχή των Κυκλάδων. Μέχρι το τέλος της ημέρας θα φτάσουν και ακόμη νοτιότερα.
Μιλάμε για τεράστια καταστροφή στο νησί!

Για άλλο ένα καλοκαίρι όλη η Ελλάδα καίγεται! Κάθε μέρα και αλλού, κάθε ώρα και σε άλλη γωνιά της χώρας, κάθε τόσο και χιλιάδες στρέμματα πράσινου γίνονται στάχτη! Τι άλλο να κάνουν πια οι πυροσβέστες, οι πιλότοι, ο στρατός, η αστυνομία, οι εθελοντές, η πολιτική προστασία, ο κρατικός μηχανισμός, ο Πρωθυπουργός; Όλοι είναι άυπνοι εδώ και εβδομάδες!

Εμπρησμοί; Κλιματική κρίση; Εν αγνοία πυρκαγιές; Εκρήξεις πυλώνων; Καύσωνες; Μποφόρ; Ερωτήματα πολλά και άλλα τόσα που κάθε καλοκαίρι μας απασχολούν…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Λυγουριό: Παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ… Μια Πέτρα» της Αναστασίας Ποθητού Σαρρή στο Μουσείο Κωτσιομύτη

Μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά με επίκεντρο την ιστορία, τη φύση και τον άνθρωπο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026 στο Λυγουρίο. Στον φιλόξενο προαύλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Οδηγίες Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας για την προστασία από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται φέτος στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν αυξημένη επιδημιολογική επιβάρυνση από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ, η φετινή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Καταδίκη της επίθεσης σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος από την ΟΝΝΕΔ Αργολίδας

Η επίθεση σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Άργος, πριν περίπου μία εβδομάδα, που λειτουργούσε εν ώρα καθήκοντος και προσπαθούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε συνάνθρωπο μας , είναι πράξη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »