Θανάσης Πετράκος: «Ολοκληρώνεται ο κύκλος της 30χρονης παρουσίας μου στην Αυτοδιοίκηση»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ

Κάθε ταξίδι έχει αρχή και τέλος. Μετά από 40 χρόνια από την πρώτη φορά που ήμουν υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος της Επαρχίας Πυλίας (Ιανουάριο του 1983) και 30 χρόνια ενεργούς παρουσίας στην αιρετή Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση ως επικεφαλής από το 1994 της “ΣΥΝεργασίας για τη Μεσσηνία” αρχικά και από το 2010 της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” θεωρώ ότι είναι πλέον ώρα να αποχωρήσω από την “πρώτη γραμμή” της Αυτοδιοίκησης και να μην είμαι υποψήφιος στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβριο .

Την απόφαση αυτή την έχω πάρει εδώ και ένα χρόνο και έχω ενημερώσει τους συντρόφους και συντρόφισσες μου της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” που ευχαριστώ θερμά ,διότι παρά την έντονη διαφωνία τους τη σεβάστηκαν.

Δεν θα είμαι υποψήφιος γιατί θεωρώ ότι 30 χρόνια ενεργούς παρουσίας στην αιρετή Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση είναι αρκετά. Όταν μάλιστα έχεις τιμηθεί και σε έχουν αναδείξει “καπετάνιο” πρέπει να δουλέψεις κάποια χρόνια και σαν “πλήρωμα” για να ανταποδώσεις την τιμή που σου έγινε από τους συνεργάτες σου. Πρέπει να φεύγεις από τη “πρώτη γραμμή” όταν είσαι ακόμη ενεργός πολιτικά και μπορείς ακόμη να προσφέρεις .

Αποχωρώ πλούσιος σε εμπειρίες και δράση. Πλούσιος από την αγάπη των συντρόφων – συντροφισσισών και όλων των συνεργατών μου αλλά και των απλών ανθρώπων τους οποίους ευχαριστώ πολύ.

Στα 30 αυτά χρόνια ενεργούς παρουσίας και δράσης στην Αιρετή Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να υπερασπιστώ το Δημόσιο Συμφέρον , τα Δημόσια αγαθά και τα συμφέροντα των απλών ανθρώπων του τόπου μας. Προσπάθησα να συμβάλω για την πρόοδο του τόπου και των συμπατριωτών μου. Αγωνίστηκα για μια ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και συμβατή με τις ανάγκες των ανθρώπων της δουλειάς ,για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να βελτιωθεί η ζωή όλων.

Η “Αγωνιστική Συνεργασίας Πελοποννήσου” όπως και πριν η “ΣΥΝεργασία για τη Μεσσηνία” θεωρώ ότι έχουν αφήσει βαθύ και θετικό αποτύπωμα στο Αυτοδιοικητικό τοπίο της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου.

Τον πλήρη απολογισμό θα τον κάνουμε στις 31 Δεκεμβρίου 2023 όταν θα τελειώσει η θητεία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Σε αυτή τη προσπάθεια έγιναν και λάθη σε επιμέρους θέματα χωρίς όμως καμία προσωπική ή άλλη ιδιοτέλεια.

Με τους συναδέλφους μου αιρετούς πολιτικούς αντιπάλους επιδίωξα να έχω καθαρές σχέσεις σε ανθρώπινο επίπεδο ανεξάρτητα από τις πολιτικές διαφωνίες. Κάποιες φορές στην προσπάθεια μου να υπερασπιστώ το δίκιο των ανθρώπων της βιοπάλης,ίσως αδίκησα ορισμένους στις εκτιμήσεις ή διατύπωσα με υπερβολικό τρόπο τις απόψεις μου , ποτέ όμως δεν “χτύπησα κάτω από τη ζώνη”. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι και στην πλέον σκληρή αντιπαράθεση δεν υπήρχε ίχνος πρόθεσης να μειώσω τους ίδιους και τη δημόσια παρουσία τους.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες τις συντρόφισσες και όλους τους συντρόφους , όλες τις συνεργάτιδες και όλους τους συνεργάτες που με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν ως επικεφαλής της “ΣΥΝεργασίας για τη Μεσσηνία” αρχικά και της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” στη συνέχεια . Ιδιαίτερες και πολύ μεγάλες ευχαριστίες στους συνεργάτες αυτής της τελευταίας τετραετίας .

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που με τιμούσαν με τη ψήφο τους όλα αυτά τα 30 χρόνια και με αναδείκνυαν αιρετό εκπρόσωπο τους . Προσπάθησα και αγωνίστηκα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους .

Επιπλέον θέλω να ευχαριστήσω και αυτούς που δεν με ψήφισαν ποτέ αλλά με τιμούσαν με την εμπιστοσύνη τους ότι θα προβάλουμε και θα αγωνιστούμε για το δίκιο τους και τα μικρά ή μεγάλα ζητήματα του τόπου μας .

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους και όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ όπως και τα ΜΜΕ για τη συνεργασία που είχαμε και τη σημαντική συμβολή τους στην προβολή των θέσεων και των δράσεων της παράταξης μας.

Παραμένω ενεργός ως πολίτης και πολιτικά ,ενεργό μέλος της Γραμματείας της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” .

Με εκτίμηση
Θανάσης Πετράκος

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Νέα εποχή για το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους-Πτωχός: «Η Πελοπόννησος αποκτά τις πολιτιστικές υποδομές που της αξίζουν»

Το πλήρως ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, σηματοδοτώντας την επιστροφή ενός από τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Έμπρακτη στήριξη στη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, Danaon Cup – Λένα Πετράκη 2026

Στην τελετή λήξης της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, Danaon Cup – Λένα Πετράκη 2026, που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ν. Κίου στις 26 Ιουνίου 2026 παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αναστασία Αργυροπούλου για Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους: «Σπουδαία ημέρα και νέα εποχή για τον πολιτισμό μας»

Η Αντιδήμαρχος Διοίκησης Δήμου Άργους-Μυκηνών, Αναστασία Αργυροπούλου, χαιρετίζει την επαναλειτουργία του ιστορικού μουσείου μετά από 12 χρόνια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Λαμπερή η τελετή αποφοίτησης 2026 για τους τελειόφοιτους του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου (βίντεο)

Χαμόγελα, αγκαλιές, αλλά και δάκρυα συγκίνησης πλημμύρισαν το 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου στην καθιερωμένη τελετή αποφοίτησης της Γ’ Λυκείου. Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, καθηγητές, γονείς και επίσημοι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους-Μυκηνών για εκλογή νέου Προεδρείου και Δημοτικής Επιτροπής

Σε ειδική, δημόσια, δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Άργους-Μυκηνών καλεί τα μέλη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντώνιος Βαρδάκας. Η συνεδρίαση που αφορά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »