Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρούσα στην εκδήλωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση των ευρημάτων και συστάσεων πολιτικής του έργου με τίτλο: «Προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στην Ελλάδα: Υποστηρίζοντας την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων και τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του TSI «Recharge & Refuel».

Η εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη 13 Ιουνίου, διοργανώθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το Διεθνές Φόρουμ Μεταφορών (ITF) και τη Γενική Διεύθυνση Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (DG REFORM) της ΕΕ, με στόχο την ενημέρωση ελληνικών και διεθνών φορέων της κοινότητας των μεταφορών για τα αποτελέσματα και τις συστάσεις του έργου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, εμπειρογνώμονες και ειδικοί σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας και ηλεκτροκίνησης.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην εκδήλωση εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Αναστάσιος Γανώσης, με την παρουσία του να υπογραμμίζει τη συνεισφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας. «Είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε σε ένα καθαρότερο και βιώσιμο μέλλον για όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το έργο αναπτύχθηκε από τον ITF σε συνεργασία με τη DG REFORM και επικεντρώθηκε στην υποστήριξη της Ελλάδας στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου τομέα μεταφορών και την προώθηση της καθαρότερης κινητικότητας.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Διάλεξη της Μαρίας Δ. Ευθυμίου «Η Ναυτιλία, ένας άθλος του ανθρώπου – και του Έλληνα» στο Ναύπλιο

Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου (Παράρτημα Ναυπλίου) και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνουν διάλεξη της Ομότιμης Καθηγήτριας Ιστορίας του Εθνικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αναστασία Αργυροπούλου για Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους: «Σπουδαία ημέρα και νέα εποχή για τον πολιτισμό μας»

Η Αντιδήμαρχος Διοίκησης Δήμου Άργους-Μυκηνών, Αναστασία Αργυροπούλου, χαιρετίζει την επαναλειτουργία του ιστορικού μουσείου μετά από 12 χρόνια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Άργος: Στο Άξιον Εστί, ο τρύγος του μελιού γίνεται τραγούδι…

Ο τρύγος του μελιού είναι η αφορμή. Η μουσική είναι το μονοπάτι. Τιμούμε τον μόχθο της μέλισσας και τη χαρά της παρέας, σε μια βραδιά που η γλυκάδα του φρέσκου μελιού συναντά το μεράκι του χορού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ας μιλήσουμε για νερό ύδρευσης, πλημμύρες, πυρκαγιές, κατολισθήσεις στο Ναύπλιο-Του Τόλη Κοΐνη

Πολλοί φίλοι με κατηγορούν ότι έχω επικεντρώσει το ενδιαφέρον μου στην υπό κατασκευή Μαρίνα Ναυπλίου, την τύχη της Καραθώνας και της ιδιωτικοποίησης των περιουσιακών στοιχείων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »