Η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου επισκέφτηκε τη Δομή ΚΔΑΠ Πυργέλας

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου με τον επικεφαλής της Κώστα Γκόνη , Δημοτικό Σύμβουλο, επισκέφτηκε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022 τη Δομή ΚΔΑΠ Πυργέλας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου:

Ξεναγηθήκαμε στο χώρο της Δομής την ώρα της λειτουργείας της και είδαμε από κοντά το έργο το οποίο προσφέρεται από το εκπαιδευτικό προσωπικό στους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες. Συναντηθήκαμε και μιλήσαμε με τη Διευθύντρια της Δομής κα Σοφία Τζανέτου και τον εκπρόσωπο από το ΔΣ κο Θανάση Τζαβάρα.

Ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι οικογένειές τους. Αυτά τα προβλήματα η κεντρική κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές του νομού τα αντιμετωπίζουν με αδιαφορία. Είναι επιτακτική ανάγκη η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι σε αυτούς τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι και θα αγωνιστούμε και εμείς μαζί τους για την υλοποίηση των αιτημάτων τους, όπως:

• Την αύξηση από 5.000 ευρώ σε 6.000 ευρώ ετησίως του ποσού που εισπράττουν για κάθε εξυπηρετούμενο της Δομής λόγω των ανατιμήσεων και την έκρηξη της ακρίβειας, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρουν στους εξυπηρετούμενους και για ικανοποιητικές απολαβές στους εργαζομένους της Δομής.

• Να θεσπιστεί ετήσια ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ για την κάλυψη των αναγκών τους.

• Κρίνεται άκρως απαραίτητη η αύξηση των προνοιακών επιδομάτων και των αναπηρικών συντάξεων.

• Τα τέκνα με αναπηρία να δικαιούνται τις συντάξεις των γονέων τους μετά τον θάνατό τους.

• Δημιουργία δομών για ΑμεΑ, όπως είναι οι στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης, σε κάθε Δήμο και κάλυψη των λειτουργικών εξόδων τους.

• Αύξηση θέσεων εργασίας για τα ΑμεΑ και των οικογενειών τους, σε ποσοστό 20% καθώς και προώθηση της υπό επίβλεψη εργασίας.

• Επέκταση του προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός» σε όλες τις περιοχές της χώρας και για όλες τις μορφές αναπηρίας.

• Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε όλους τους δημόσιους χώρους, τα δημόσια κτήρια και εν γένη στην εκπαίδευση, ψυχαγωγία κλπ.

• Ένταξη των συλλόγων ΑμεΑ και των υφιστάμενων δομών σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, εξοικονόμησης ενέργειας, αναβάθμισης εξοπλισμού και συντήρησης.

• Δημιουργία ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) σε κάθε νομό.

• Τη δημιουργία κοινωνικής υπηρεσίας στο Δήμο Ναυπλίου, επανδρωμένη με ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό για την στήριξη των ΑμεΑ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους-Μυκηνών για εκλογή νέου Προεδρείου και Δημοτικής Επιτροπής

Σε ειδική, δημόσια, δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Άργους-Μυκηνών καλεί τα μέλη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντώνιος Βαρδάκας. Η συνεδρίαση που αφορά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Επίδαυρος Βίωμα 2026»: Εγκαίνια της 29ης Έκθεση Αγροτουρισμού στην Αρχαία Επίδαυρο (πρόγραμμα)

Ένας από τους πιο εμβληματικούς θεσμούς της Αργολίδας, που ενώνει την παράδοση, τη γαστρονομία και τον τουρισμό, ανοίγει και επίσημα τις πύλες του. Τα εγκαίνια της 29ης Έκθεσης Αγροτουρισμού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Έμπρακτη στήριξη στη μεγάλη αθλητική διοργάνωση, Danaon Cup – Λένα Πετράκη 2026

Στην τελετή λήξης της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, Danaon Cup – Λένα Πετράκη 2026, που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ν. Κίου στις 26 Ιουνίου 2026 παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αντικαταστάθηκε ο ηλεκτρονικός πίνακας σκορ στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Άργους

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών προχώρησε στην αντικατάσταση του ηλεκτρονικού πίνακα σκορ στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Άργους, ο οποίος δεν λειτουργούσε εδώ και 17 χρόνια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εθελοντική Αιμοδοσία της ΟΝΝΕΔ Αργολίδας-Το μήνυμα του προέδρου, Δημήτρη Παπανικολάου (βίντεο)

Η ΟΝΝΕΔ Αργολίδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, αναλαμβάνει πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία και καλώντας τους πολίτες,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »