Η αισθητική κατάρρευση του Ναυπλίου (φωτογραφίες)

Μια από τις ιερότερες και ιστορικότερες πόλεις της πατρίδας μας νοσεί βαριά από τη λέπρα του γκράφιτι. Οι μπαμπουίνοι με τα σπρέι καταστρέφουν ό,τι όμορφο υπάρχει στην πόλη, απλώς για να βάλουν την καλικατζούρα της υπογραφής τους και να καμαρώσουν με διαδικτυακές αναρτήσεις για τα κατορθώματά τους.

Η πόλη είναι μουτζουρωμένη παντού. Η πλατεία Συντάγματος, η παραλία, διατηρητέα κτίρια, νεοκλασικά, εκκλησίες και μνημεία, η παραλιακή ζώνη και το φρούριο της Ακροναυπλίας, πετρόκτιστα κτίσματα, ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της πόλης, τα βράχια δίπλα στη θάλασσα, όλα, παραδομένα στη λαίλαπα της βαρβαρότητας.

Κι ακόμα και από οικονομικής άποψης να το δει κάποιος, η ζημιά είναι τεράστια, μια και η υποβάθμιση του «τουριστικού προϊόντος» είναι προφανής και ενοχλεί ακόμα και τους πιο καλοπροαίρετους τουρίστες.

Ένας σημαντικός παράγων της πόλης του Ναυπλίου είπε για το χάλι που αντικρίζουν οι επισκέπτες: «Ουδείς νοιάζεται. Ούτε η δημοτική Αρχή ούτε η Αστυνομία ούτε οι βουλευτές της περιοχής. Και η πόλη βρομίζει ακόμα περισσότερο κάθε φορά που έρχονται πούλμαν γεμάτα με μαθητές, οι περισσότεροι εκ των οποίων έρχονται έτοιμοι, με τα σπρέι ανά χείρας».

Ντροπή, ντροπή σε όλους.

Άρθρο του Παναγιώτη Λιάκου
Δημοσιεύτηκε στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στις 21/4/2024

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

1ο ΓΕΛ Ναυπλίου: «Από το αλάτι στην Ιστορία – Πολωνία»: Όταν η Ιστορία συναντά τη Χημεία»

Ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό ταξίδι γνώσης και εμπειριών πραγματοποίησαν 41 μαθητές και 4 συνοδοί εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου στην Πολωνία, από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου 2026,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο| Αντιδράσεις για την επιστροφή Δωρή από Φραγκιουδάκη: «Η αξιοπρέπεια δεν διαπραγματεύεται»

Σε δήλωση προστασίας της προσωπικής του αξιοπρέπειας προχώρησε ο Γιώργος Φραγκιουδάκης μετά την δήλωση επιστροφής του Σωκράτη Δωρή που την υποδέχθηκαν όλοι με σκυμμένο κεφάλι και χωρίς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανακοινώθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες: Στην θέση του ο Σιδέρης μέχρι το τέλος του χρόνου-Σταθεροί Γανώσης και Μαντζούνης

Μία νέα παράταση στην θητεία του ως Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κέρδισε ο Βασίλης Σιδέρης που παραμένει στην θέση του μέχρι το τέλος του έτους. Στις ίδιες θέσεις παρέμειναν τόσο ο Αναστάσιος Γανώσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »