Ερμιονίδα: Επιμένει ο Τάσος Λάμπρου στη μείωση των Δημοτικών Τελών στους κοινόχρηστους χώρους

Με νέα επιστολή του προς την Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Ερμιονίδας, Αντωνία Αντωνοπούλου, ο Τάσος Λάμπρου επανέρχεται στο θέμα της επιβεβλημένης ανάγκης μείωσης των Δημοτικών Τελών στους κοινόχρηστους χώρους.

Ο επικεφαλής της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. , συγκεκριμένα αναφέρει στην επιστολή του:

Σε συνέχεια της αρχικής επιστολής μου από 14-11-2022 και της απάντησης σας με ΑΡ.ΠΡΩΤ.9044/22-11-2022 που θα γνωστοποιήσω στους ενδιαφερόμενους δημότες μας, εγώ επιμένω ότι ήταν μεγάλο λάθος που το Δημοτικό μας συμβούλιο δεν προχώρησε σε ανάλογη απόφαση μείωση των δημοτικών τελών για τους κοινοχρήστους χώρους για τα οικονομικά έτη 2021-2022 όπως είχαμε αποφασίσει ανάλογα για το οικονομικό έτος 2020,λόγω της υγειονομικής κρίσης η οποία και περιόρισε των κύκλο εργασιών των καταστημάτων .

Η διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας ήταν υποχρεωμένη να τηρήσει τις ευεργετικές διατάξεις του αρμόδιου Υπουργείου ,που είχε προβλέψει τις ανάλογες μειώσεις για τα δημοτικά τέλη των κοινοχρήστων χώρων ,με την προυπόθεση τα Δημοτικά Συμβούλια να είχαν αποφασίσει ανάλογα. Αυτονόητο είναι ότι μπορώ να σας προσκομίσω αποφάσεις Δημοτικών συμβουλίων Δήμων από όλη την Ελλάδα ,τα οποία αποφάσισαν μειώσεις των δημοτικών τελών και για τα οικονομικά έτη 2021-2022.

Είναι κοινή διαπίστωση ,το γνωρίζουμε όλοι , ότι η υγειονομική κρίση και στην συνέχεια η ενεργειακή κρίση επηρέασε ,επηρεάζει την οικονομική ,επαγγελματική δραστηριότητα επιχειρήσεων, οργανισμών και νοικοκυριών, αυτό που χρειάζεται είναι να συνεχίζουμε να δείχνουμε κοινωνικές ευαισθησίες ,να στηρίζουμε την τοπική αγορά, την σύγχρονη επιχειρηματικότητα, να τηρούμε τον νόμο και να εφαρμόζουμε τις ευεργετικές διατάξεις που ανακουφίζουν τόσο οικονομικά τους ελεύθερους επαγγελματίες όσο και όλους εργαζόμενους-δημότες του τόπου μας. Η στάση αυτή να μην μένει στις απλές διακηρύξεις αλλά να γίνεται πράξη με ανάλογες σημαντικές αποφάσεις.

Ζητώ το θέμα να επανεξεταστεί σε επίπεδο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, το επιχείρημα σας ότι ο ΔΗΜΟΣ μας δεν έχει <επικαιροποιημένη > απόφαση για τα έτη 2021-2022 και δεν μπορεί να προχωρήσει στις μειώσεις των δημοτικών τελών είναι νομικά αβάσιμο ,είναι επιβεβλημένη η θεραπεία του.

Μπορούμε να αλλάξουμε τις χρεώσεις ,να προχωρήσουμε στην μείωση των δημοτικών τελών για τους κοινοχρήστους χώρους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αρμόδιου Υπουργείου, εκτός εάν δεν το επιθυμείτε. Το ένα λάθος έγινε να μην συνοδευτεί με ένα ακόμα λάθος.

ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΛΥΣΗ ,ΚΥΡΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Νέα εποχή για το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους-Πτωχός: «Η Πελοπόννησος αποκτά τις πολιτιστικές υποδομές που της αξίζουν»

Το πλήρως ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, σηματοδοτώντας την επιστροφή ενός από τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Αργολίδα και την Κορινθία την Τρίτη 30 Ιουνίου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη 30 Ιουνίου,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Με επιτυχία η ολοκλήρωση της χρονιάς στο Ελληνικό Ωδείο Άργους – Διακρίσεις για δύο σπουδάστριες

Με θερμά χειροκροτήματα, χαμόγελα και αισιοδοξία για το μέλλον ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Ελληνικού Ωδείου Άργους, σηματοδοτώντας τη λήξη της εκπαιδευτικής χρονιάς. Η εκδήλωση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Βασίλης Σιδέρης: «Το Αρχαιολογικό Μουσείου Άργους ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς χώρους της πόλης του Άργους»

Στρατηγικό πυλώνα για την πολιτιστική και τουριστική αναβάθμιση της περιοχής αποτελεί το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους, η ολοκλήρωση του οποίου σφραγίστηκε από την καθοριστική συμβολή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ας μιλήσουμε για νερό ύδρευσης, πλημμύρες, πυρκαγιές, κατολισθήσεις στο Ναύπλιο-Του Τόλη Κοΐνη

Πολλοί φίλοι με κατηγορούν ότι έχω επικεντρώσει το ενδιαφέρον μου στην υπό κατασκευή Μαρίνα Ναυπλίου, την τύχη της Καραθώνας και της ιδιωτικοποίησης των περιουσιακών στοιχείων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »