Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ναύπλιο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων για την Καραθώνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πολίτες στην πλατεία Συντάγματος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ναύπλιο και της ομιλίας του στο Βουλευτικό. Το θέμα της διαμαρτυρίας είναι η πώληση της παραλίας της Καραθώνας σε ιδιώτες.

Η Επιτροπή Αγώνα Καραθώνας που διοργάνωσε τη συγκέντρωση αναφέρει:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ η παραλία της Καραθώνας, να μείνει στην υπηρεσία του λάου για τις ανάγκες του και όχι για την κερδοφορία των ομίλων.

Στις αρχές του 2024 το ΤΑΙΠΕΔ, πήγε να παρουσιάσει το «κτήμα Καραθώνα» με τις ευλογίες αυτής της κυβέρνησης αλλά και της προηγούμενης. Θέλουν να πουλήσουν σε ιδιώτες δημόσια περιουσία, αυτή την μεγάλη λαϊκή παραλία. Αντίστοιχα, οι τοπικές δημοτικές και περιφερειακές αρχές, αντί να υπερασπίσουν το δημόσιο χαρακτήρα της παραλίας και να αναδείξουν τη χρήση της, προς όφελος των δημοτών και του λαού, υποτάσσονται και εφαρμόζουν τις κατευθύνσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, με αποτέλεσμα η Καραθώνα να αντιμετωπίζεται ως «φιλέτο» για επενδύσεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, σε αντίθεση με τις ανάγκες του λαού της περιοχής.

Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΛΕΕΙ ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΘΩΝΑ»! Δεν θα επιτρέψουμε την εκποίηση του δημοσίου πλούτου και την κατάργηση της δημόσιας «αυλής» μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

-Καμία ιδιωτικοποίηση της παραλίας της Καραθώνας και απένταξή της από το ΤΑΙΠΕΔ.
-Καμία σκέψη για τσιμεντοποίηση της περιοχής.
-Άμεση αποκατάσταση του χώρου που βρισκόταν η παλιά χωματερή, προκειμένου να μην αποτελεί εστία ρύπανσης
-Δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση.
-Καθαριότητα και περιποίηση όλης της παραλίας, την παροχή δωρεάν υποδομών, εξοπλισμού, ομπρέλες και σκίαση, ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια, με σεβασμό στο περιβάλλον.
-Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υποδομών και υπηρεσιών για ξεκούραση, διακοπές, αθλητισμό στην παραλία που θα παρέχονται δωρεάν στο λαό.
-Με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους, να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον λαό της περιοχής, με δωρεάν θεματικές δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ναύπλιο: Πολιτική θύελλα για την «ωρολογιακή βόμβα» των 7 στρεμμάτων-Ευθύνες Ορφανού δείχνει ο Φραγκιουδάκης

Σε πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης με φόντο την ασφάλεια των πολιτών έχει μετατραπεί η δημόσια συζήτηση στο Ναύπλιο, μετά τις σοβαρές καταγγελίες του ανεξάρτητου δημοτικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Γιάννης Ανδριανός στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα στα Δίδυμα

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός παρέστη στα Δίδυμα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον έφεδρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ένταξη έργου 700.000 ευρώ για την Επ.Ο. Άργος – Πυργέλλα – Αγία Τριάδα – Αραχναίο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην ένταξη ενός ακόμη σημαντικού έργου για τη συντήρηση και τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αργολίδας προχωρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Τελετή Τιμής και Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Μπροδήμα

Τελετή Τιμής & Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Δ. ΜΠΡΟΔΗΜΑ – Αποκαλυπτήρια Μνημείου πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. το 1974

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »