prooptiki@msn.com

Εντυπωσιάστηκαν οι Γάλλοι μαθητές από την ιστορία του Δημαρχείου Ναυπλίου

Μέρος της Γαλλικής ιστορίας- παρουσίας στο Ναύπλιο «ανακάλυψαν» στο κτίριο του Δημαρχείου Ναυπλίου, οι Γάλλοι μαθητές του MFR Saint Laurentπου επισκέπτονται αυτές τις μέρες την πόλη του Ναυπλίου προσκεκλημένοι του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου μέσω του προγράμματος Εράσμους. Το κτίριο του Δημαρχείου κατά την περίοδο 1960 λειτούργησε το Γαλλικό Ινστιτούτο, ως διάδοχος της σχολής των Ουρσελίνων που εγκαταστάθηκε στην πόλη του Ναυπλίου το 1910. Γύρω από την κατασκευή του κτιρίου σε Γυμνάσιο, μετά από διάταγμα του Όθωνα και την ιστορία των πορτρέτων των δημάρχων που κοσμούν την αίθουσα του παλαιού δημοτικού συμβουλίου αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Φραγκιουδάκης. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός ευχήθηκε στους Γάλλους μαθητές καλή και γόνιμη πνευματικά παραμονή στο Ναύπλιο.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Σε ρόλο πυροσβέστη ο Ορφανός προσπαθεί να σβήσει τις φωτιές στην παράταξη- Δικαίωση Λαμπρόπουλου για το έργο του

Σε ρόλο πυροσβέστη στην κρίση που ξέσπασε στην παράταξη του τέσσερις περίπου μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, εμφανίσθηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Ορφανός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο-Δημήτρης Πτωχός: «Προτεραιότητά μας η ενίσχυση του τουρισμού»

Το πανέμορφο Ναύπλιο φιλοξενεί για 9η φορά τη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής στον κόσμο, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, να έχει την

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανοικτή επιστολή Νικόλαου Σιαχάμη προς καταστηματάρχες και εργαζόμενους καταστημάτων της πόλεως του Άργους

Αξιότιμοι κύριοι καταστηματάρχες και εργαζόμενοι καταστημάτων της πόλεως του Άργους, Ονομάζομαι Νικόλαος Σιαχάμης και τα τελευταία τριάντα τρία χρόνια είμαι εν ενεργεία καταστηματάρχης στο Άργος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1841: Η νεοσύστατη Εθνική Τράπεζα εκδίδει το πρώτο της χαρτονόμισμα

311: Ο αυτοκράτορας Γαλέριος Βαλέριος Μαξιμιανός εκδίδει διάταγμα, με το οποίο η χριστιανική θρησκεία αναγνωρίζεται επίσημα στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. 1789: Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον ορκίζεται πρώτος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »