Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν-Ποιες Κυριακές ανοίγουν τα καταστήματα

Την Τρίτη 3 Μαΐου ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις 2022 και θα διαρκέσουν έως και τις 15 Μαΐου.
Όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά στις 8 Μαΐου ημέρα Κυριακή από 11πμ έως 8μμ.
«Οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές, με την αρτιότερη δυνατή εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό. Πληροφορούμε επίσης το καταναλωτικό κοινό ότι οι εταιρίες -μέλη μας έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων», διαβεβαιώνει ο ΣΕΛΠΕ.
Οι έμποροι εμφανίζονται συγκρατημένοι και εκτιμούν ότι θα παραμείνει ο… γολγοθάς στον τζίρο και κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Καταστηματάρχες αναφέρουν οτι η αγορά έχει νεκρώσει από το φθινόπωρο, όταν άρχισαν να έρχονται οι πρώτοι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος.
Υπενθυμίζεται από τον εμπορικό σύλλογο ότι, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται εφέτος τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η ενδιάμεση εαρινή εκπτωτική περίοδος, με το ισχύον νομικό πλαίσιο, διαρκεί 15 ημερολογιακές ημέρες από 1η έως 15 Μαΐου. Συνεπώς εφέτος η έναρξη των Ενδιάμεσων Εκπτώσεων θα γίνει την Τρίτη 3 Μαΐου.
Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.
Τέλος, με εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 8 Μαΐου, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00′ – 18:00′.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Σάλος στο Ναύπλιο: Καρκινογόνος αμίαντος σε ανεμογεννήτριες προκαλεί την παρέμβαση της Περιφέρειας

Έντονη ανησυχία και σοβαρά ερωτηματικά έχουν προκληθεί στην τοπική κοινωνία του Ναυπλίου, μετά την αποκάλυψη ότι εξοπλισμός ανεμογεννητριών που είναι αποθηκευμένος προσωρινά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κλειστά 29 σχολεία στην Πελοπόννησο λόγω έλλειψης μαθητών και κτιρίων-Τα 6 στην Αργολίδα

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας 26 σχολικών μονάδων για το 2026-2027, λόγω μηδενικών εγγραφών, έλλειψης του ελάχιστου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γ. Ανδριανός: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τα υλικά δακοκτονίας 2026–2028 και ξεκίνησαν ήδη οι παραδόσεις

Για πρώτη φορά πολυετής προγραμματισμός – Ταχύτερες προμήθειες, εξόφληση εντός του οικονομικού έτους και δυνατότητα αποθέματος για έκτακτες ανάγκες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Απαγόρευση μετακίνησης των φιλάθλων του Άρη στην Τρίπολη για το ματς με την Καλαμάτα

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, απαγορεύεται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »