ΕΚΝΕ: Ο κόσμος αγκάλιασε την παρουσίαση του βιβλίου για την μάχη των οχυρών-ΦΩΤΟ

Πραγματοποιήθηκε, χθες 10 Φεβρουαρίου 2025, στην κατάμεστη αίθουσα συνεδρίων του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου Ερμιονίδας, η προγραμματισμένη παρουσίαση του βιβλίου «Γερμανική εισβολή -Η μάχη των οχηρών».
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ραφαήλ Μπαρού αναφερόμενος στις πολιτιστικές πρωτοβουλίες του ΕΚΝΕ καθώς και στην προσωπικότητα του συγγραφέως Κωνσταντίνου Λαγού.
Τον συγγραφέα προλόγισε ο Αδριανός Ψύχας, Δρ. Προϊστορικής Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ.
Ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Λαγός, Ιστορικός και καθηγητής της Σχολής Ικάρων, πριν και μετά την παρουσίαση του βιβλίου του (εκδόσεις Ψυχογιός) συνομίλησε με το κοινό και υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων του.
Μεταξύ των παρισταμένων διακρίναμε τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Μπούνο και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Σωκράτη Δωρή (παρακολουθούν μονίμως τις δραστηριότητες του ΕΚΝΕ), τον πρόεδρο του «ΠΑΛΛΑΜΗΔΙ» Θεοδόση Σπαντιδέα.
Το βιβλίο αναφέρεται στην σειρά επικών μαχών ανάμεσα στους Έλληνες υπερασπιστές των οχυρών της Γραμμής Μεταξά και τους πάνοπλους Γερμανούς εισβολείς, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα τεκταινόμενα στο Κάτω Νευροκόπι.
Συνδυάζει την τεκμηριωμένη έρευνα και την ευρεία εποπτεία, τόσο του πεδίου της μάχης όσο και των κινήσεων των αντιπάλων, με μια συναρπαστική εξιστόρηση, που καλύπτει μέρα προς μέρα, συχνά ώρα με την ώρα, μια άνιση μάχη ανάμεσα στους Γερμανούς εισβολείς και στον Ελληνικό Στρατό, που ναι μεν έληξε με την τελική παράδοση της φρουράς (εξαιτίας της συνθηκολόγησης του Τμήματος Στρατιάς Ανατολικής Μακεδονίας, μετά την κατάληψη της Θεσσαλονίκης από τους εισβολείς), αλλά που ανέδειξε την υπέρβαση των ορίων, ψυχικών και σωματικών, του Έλληνα στρατιώτη.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Σιδέρης: «Είχε αποφασιστεί την απονομή στον ΟΦΗ να κάνει ο Τζώρτζογλου – Δικαιώθηκαν ΕΠΟ και ΚΕΔ για τους Έλληνες διαιτητές

Για την απόφαση να παραδώσει τα μετάλλια στους παίκτες του ΟΦΗ ο Τζώρτζογλου μίλησε ο Βασίλης Σιδέρης, αποκαλύπτοντας πως είχε παρθεί από πριν, ενώ παράλληλα ο πρόεδρος της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Mοναδική βιωματική εμπειρία για παιδιά στον ιστορικό χώρο της Πυραμίδας Ελληνικού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου, η εκδήλωση με τίτλο «Στα ίχνη της “Πυραμίδας”: Ένα ταξίδι στο Χρόνο και την Παράδοση»,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »