prooptiki@msn.com

Εκδρομή βραβευμένων μαθητών στο Ναύπλιο για τον διαγωνισμό της Μικράς Ασίας

Ολοκληρώθηκε η εκδρομή στο Ναύπλιο για τους μαθητές που βραβεύθηκαν στον Β΄ Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα: ”Μνήμες Μικράς Ασίας και Πόντου”

Πραγματοποιήθηκε από τις 24 μέχρι τις 26 Απριλίου η εκδρομή στο Ναύπλιο για 24 μαθητές και μαθήτριες, που βραβεύθηκαν στον Β΄ Μαθητικό Διαγωνισμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με γενικό θέμα “Μνήμες Μικράς Ασίας και Πόντου”. Η εκπαιδευτική εκδρομή περιλάμβανε επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους της Αργολίδας.

Συγκεκριμένα ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος και τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων. Οι συμμετασχόντες δημιούργησαν βίντεο διάρκειας 6΄ με θέμα ένα από τα εξής τέσσερα πρόσωπα, τα οποία συνδέονται με τη Μικρά Ασία και τον Πόντο: 1. Μέγα Βασίλειο. 2. Άγιο Εθνοϊερομάρτυρα Ευθύμιο, Επίσκοπο Ζήλων. 3. Φιλιώ Χαϊδεμένου. 4. Εθνομάρτυρα Νίκο Καπετανίδη, ήρωα του Πόντου. Μετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου σε τριμελείς ομάδες.

Τα 5 Βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής:

1. 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου
2. 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς
3. Γυμνάσιο Σχολής Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου
4. 2ο Γυμνάσιο Σερρών
5. 11ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

Τους 3 Τιμητικούς Επαίνους έλαβαν:

1. Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Ξάνθης
2. Μουσικό Σχολείο Τρίπολης
3. Γυμνάσιο Εκπαιδευτηρίων Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί με τους συνοδούς καθηγητές έγιναν δεκτοί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, ο οποίος τους ενημέρωσε για τη διαχρονική ιστορία και την εκκλησιαστική παράδοση της Αργολίδας. Επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου, Πολιούχου του Άργους, την παλαιά πόλη του Ναυπλίου, τον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου, τον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού και το Λαογραφικό Μουσείο της Νέας Κίου, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν γνήσια κειμήλια από την Κίο της Μικράς Ασίας.

Το βράδυ της Τρίτης 25ης Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος απένειμε τα Βραβεία και τους Τιμητικούς Επαίνους στους συντελεστές των 8 διακριθέντων έργων (βίντεο).

Το πρωί της Τετάρτης 26ης Απριλίου οι εκδρομείς επισκέφθηκαν την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Εκεί τους υποδέχθηκε και τους μίλησε καταλλήλως ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο οποίος μετέφερε στους μαθητές και τους συνοδούς την πατρική ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου συνοδοί στην εκδρομή ήταν ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Πετράκος, Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί, και ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Μέντης, Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος. Εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων τους εκδρομείς συνόδευσε η κ. Βικτωρία Πελώνη.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Πανοραμική φωτογραφία των μαθητών και των συνοδών τους στο Ναύπλιο

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος απονέμει τα Βραβεία και τους Τιμητικούς Επαίνους

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος με τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους συνοδούς τους στον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου Άργους

 

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης υποδέχεται τους μαθητές και τις μαθήτριες στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής
Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Συνάντηση εργασίας για το νέο τοπικό πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου Άργους- Μυκηνών

Εναρκτήρια Συνάντηση εργασίας – Παρουσίαση στο πλαίσιο εκπόνησης της μελέτης «ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΆΡΓΟΥΣ- ΜΥΚΗΝΩΝ Σας Ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 5 Απριλίου και ώρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κωμικοτραγικές καταστάσεις στη συζήτηση για το δάνειο του Δήμου Ναυπλιέων (βίντεο)

Συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Ορφανού-Κωστούρου, αλλά και των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 28 Μαρτίου, σε μια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »