Δ. Κωστούρος: «Μηδενική ανοχή στη συκοφαντία»-Προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά του Κ. Μάκαρη

Στην δικαιοσύνη στέλνει ο Δημήτρης Κωστούρος, τον Κωνσταντίνο Μάκαρη μετά την προσπάθεια του τελευταίου να μεταφέρει ευθύνες για τον θάνατο του νεαρού ποδοσφαιριστή στο Δρέπανο. Όλα δείχνουν ότι είναι ειλημμένη και αμετάκλητη απόφαση της δημοτικής αρχής να μην αφήσει κανένα περιθώριο στην συκοφαντία και γι αυτό θα κινηθεί σε δύο επίπεδα: Το πρώτο θα αφορά την απάντηση στα όσα συκοφαντικά θα ακούγονται εις βάρος της προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες και το δεύτερο η παραπομπή της υπόθεσης στην δικαιοσύνη ώστε να μην υπάρχει κανένα περιθώριο σε κανέναν να δημιουργεί «αρρωστημένη» ατμόσφαιρα.

Στην ανακοίνωση της παράταξης «Ναύπλιο-Επόμενη Μέρα» αναφέρονται τα ακόλουθα :

«Καμία ανοχή στη συκοφαντία μέσα από την εκμετάλλευση τραγικών γεγονότων!!!

Ο κ. Κωνσταντίνος Μάκαρης, υποψήφιος Δήμαρχος, αμέσως μετά τον θάνατο του συμπολίτη μας στο γήπεδο του Δρεπάνου, έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Δημοτικής Αρχής , του Δημάρχου και του Δήμου Ναυπλιέων για τις υποτιθέμενες ευθύνες στο τραγικό αυτό γεγονός.

Χθες, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ο κ. Μάκαρης, με δελτίο τύπου που δημοσιεύεται σε διάφορα μέσα, ανακοίνωσε ότι ήδη κατέθεσε «μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου», με την οποία ζητά, «την απόδοση ευθυνών σε εκείνους, που αδιαφόρησαν για τις νόμιμες υποχρεώσεις τους και συνεχίζουν να αδιαφορούν, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Αφού επικαλείται την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) προκειμένου να υποστηρίξει τις απόψεις του, σημειώνει ότι: «Ο Δήμος Ναυπλίου , παρ’ ότι έχει πρόσφατα προβεί σε προμήθεια 8 απινιδωτών, δεν μερίμνησε να υπάρχει απινιδωτής στο Γήπεδο Δρεπάνου, ο οποίος θα μπορούσε ενδεχομένως να σώσει την ζωή του άτυχου ποδοσφαιριστή».

Ενώ στην αρχική του ανακοίνωση, μετά τον θάνατο του συμπολίτη μας, ο κ. Μάκαρης επικαλούνταν τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το ζήτημα (ΦΕΚ Β΄ 3568/10.10.2017)… πλέον επικαλείται την ΕΠΟ. Προφανώς δεν είναι βολικές οι διατάξεις της ΚΥΑ.

Επίσης ο κ. Μάκαρης … «ξέχασε» την αναγκαιότητα ύπαρξης ασθενοφόρου και ιατρού, που είχε αναφέρει στην αρχική του ανακοίνωση.

Είναι προφανές, ότι ως Δημοτική Αρχή ενδιαφερόμαστε για την ασφάλεια, τη σωματική ακεραιότητα, την υγεία και την προστασία της ζωής των κατοίκων του Δήμου μας, στο πλαίσιο βεβαίως των αρμοδιοτήτων μας. Γεγονός που σημαίνει ότι ούτε πρέπει, αλλά ούτε και μπορούμε να υποκαταστήσουμε το Κράτος, το ΕΣΥ, την Περιφέρεια, αλλά και τους υπόλοιπους συναρμόδιους φορείς.

Ούτε έχουμε, ούτε διεκδικούμε το μονοπώλιο της ευαισθησίας, της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Ας προσέξουν όμως ορισμένοι εκ των κατηγόρων μας, όπως ο κ. Μάκαρης, να μην διεκδικούν το μονοπώλιο της συκοφαντίας, μέσα από την εκμετάλλευση τραγικών γεγονότων και του ανθρώπινου πόνου. Ευπρόσδεκτη και θεμιτή η κριτική, αθέμιτη όμως η συκοφαντία.

Δηλώνουμε τέλος ότι, για την ανωτέρω ενέργεια του κ. Μάκαρη, να συκοφαντεί το Δήμο Ναυπλιέων , το Δήμαρχο και τη Δημοτική αρχή θα προσφύγουμε άμεσα στα αρμόδια Δικαστήρια».

Η χθεσινή ανακοίνωση του Κωνσταντίνου Μάκαρη που πυροδότησε τις εξελίξεις έχει ως εξής:

«Το τραγικό περιστατικό του θανάτου του συντοπίτη μας, ποδοσφαιριστή του Προίτου, Σάκη Σαράντη στο Γήπεδο του Δρέπανου, ανέδειξε για μία ακόμα φορά το πρόβλημα της ανυπαρξίας απινιδωτών σε πολλά γήπεδα. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΠΟ ανακοίνωσε, ότι δεν θα διεξαχθεί κανένας αγώνας σε γήπεδο, που δεν υπάρχει απινιδωτής ενώ ξεκαθάρισε ότι υποχρέωση για την παροχή απινιδωτή σε κάθε αγώνα έχουν οι Δήμοι, στους οποίους ανήκουν τα γήπεδα.

Ο Δήμος Ναυπλίου, παρ’ ότι έχει πρόσφατα προβεί σε προμήθεια 8 απινιδωτών, δεν μερίμνησε να υπάρχει απινιδωτής στο Γήπεδο Δρεπάνου, ο οποίος θα μπορούσε ενδεχομένως να σώσει την ζωή του άτυχου ποδοσφαιριστή.

Δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος, όπως είχαμε προαναγγείλει με ανακοίνωση μας, υποβάλλαμε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, με την οποία ζητάμε την απόδοση ευθυνών σε εκείνους, που αδιαφόρησαν για τις νόμιμες υποχρεώσεις τους και συνεχίζουν να αδιαφορούν, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ανεμογεννήτριες ή μόλυνση από αμίαντο σε Ναύπλιο, Παραλιακή και Ζάβιτσα; – Του Τόλη Κοΐνη

Υποτίθεται ότι καταστρέψαμε τα βουνά μας για να βάλουμε τις απόλυτα φιλικές για το περιβάλλον ανεμογεννήτριες. Υποτίθεται ότι είχαν προηγηθεί σοβαρές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Εκδήλωση αφιερωμένη στην τηλεοπτική σειρά «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό»

Η Ιερά Μητρόπολις Αργολίδος διοργανώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στην ιδιαίτερα δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», η οποία ανέδειξε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Βραδιά με επιτυχίες μεγάλων συνθετών με τον Άγγελο Ανδριανό

Σε συνέχεια των καλοκαιρινών εμφανίσεών του στο πλευρό των Γ. Χατζηνάσιου – Στ. Κορκολή, αλλά και Χρήστου Νικολόπουλου, ο δικός μας Άγγελος Ανδριανός επιμελείται, ενορχηστρώνει και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία της Μιρέλας Πάχου στους Μύλους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Μύλων, η συναυλία της αγαπημένης ερμηνεύτριας και μουσικού Μιρέλας Πάχου, στο πλαίσιο των

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γ. Χατζηθεοδοσίου : «Στην Αττική τo 70% των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου και 10 θάνατοι»

Το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό συγκριτικά με προηγούμενα, καθώς έχουμε έξαρση του ιού του Δυτικού Νείλου. Και σύμφωνα με έγκριτους επιστήμονες ιδιαίτερο πρόβλημα εντοπίζεται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »