Δράση ευαισθητοποίησης στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας από τον Σταύρο Σμυρλή

“Ναι στη ζωή, όχι στις ουσίες”: Με αυτό το ισχυρό σύνθημα ως οδηγό, ο αθλητής Σταύρος Σμυρλής επισκέφθηκε το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας, αναδεικνύοντας πώς οι φυσικές “ορμόνες της ευτυχίας” που χαρίζει η άσκηση μπορούν να θωρακίσουν τους νέους απέναντι στις εξαρτήσεις. Συνοδευόμενος από τη φωτογράφο Πετρούλα Παπαδοπούλου και τον εθελοντή Γιώργο Μάρκου, ο κ. Σμυρλής απέδειξε στους μαθητές ότι η τέχνη και ο αθλητισμός μοιράζονται την ίδια αφετηρία: την ανάγκη για έκφραση και ψυχική ισορροπία.

Όπως αναφέρει η Αντιγόνη Γκιόκα:

Η επίσκεψη του Σταύρου Σμυρλή και της ομάδας του στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας

Η Τετάρτη 29 Απρίλη ήταν μια μέρα ξεχωριστή για το σχολείο μας, αφού υποδεχθήκαμε τον αθλητή Σταύρο Σμυρλή.

Η ιστορία που μοιράστηκε ο καλεσμένος μας σήμερα είναι ένα συγκλονιστικό παράδειγμα της δύναμης που έχει η ανθρώπινη θέληση όταν διοχετεύεται στον αθλητισμό.

Η άσκηση λειτουργεί ως ένα ισχυρό αντίδοτο στον εθισμό, καθώς προσφέρει στον οργανισμό μια φυσική πηγή «ορμονών της ευτυχίας», όπως η ντοπαμίνη και οι ενδορφίνες, οι οποίες συχνά αναζητούνται τεχνητά μέσω των ουσιών.

Ο κ. Σταύρος Σμυρλής , ερασιτέχνης αθλητής , μαζί με την Πετρούλα Παπαδοπούλου φωτογράφο των δράσεών του και τον εθελοντή Γιώργο Μάρκου, υπεύθυνο των social media, συνομίλησαν με τους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης Γυμνασίου για πώς ο αθλητισμός χτίζει έναν υγιή χαρακτήρα διδάσκοντας την αυτοπειθαρχία, την επιμονή και τη στοχοθεσία.

Πέρα από τη βιολογική θωράκιση, αποτελεί αναγκαίο στοιχείο για τον νέο , απέναντι στην ψυχολογική πίεση και την κοινωνική απομόνωση.

Φωτογραφίες: Αντιγόνη Γκιόκα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Πρωταθλητής Α1 ΕΣΚΑΚ ο Α.Ο. Ερμιονίδας, σήκωσε την κούπα στο “κάστρο” του-Συγχαρητήρια Γεωργόπουλου

Ο ΑΟ Ερμιονίδας επικράτησε του Αργοναύτη Νέας Κίου, την Τετάρτη (29/04) στον τελικό των playoffs του πρωταθλήματος Α1 Ανδρών ΕΣΚΑΚ για την αγωνιστική περίοδο 2025-26, στο κλειστό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κύκλος επισκέψεων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες από τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό για την εξειδίκευση του έργου και τη διαβούλευση για το νέο αναπτυξιακό σχέδιο

Με κεντρικό μήνυμα «Πελοπόννησος 360: Από τον διάλογο στην πράξη» εγκαινιάζεται η νέα πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού κατά την οποία ξεκινά ένας νέος κύκλος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »