Δημιουργική εκδήλωση για παιδιά στην Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους – Μυκηνών

Μια πολύχρωμη, δημιουργική και γεμάτη φαντασία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 5 Απριλίου 2025, στην Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους – Μυκηνών, με πρωταγωνίστρια τη φαντασία και τα παιδιά!

Με αφορμή τα ποιήματα της μοναδικής Σύλβια Πλαθ από τη συλλογή «Κρεβατοποιηματάκια», μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε ένα βιωματικό εργαστήρι εικονοποίησης, σχεδιασμένο και υλοποιημένο από τη Ρένα Γύφτουλα, Παιδαγωγό Εικαστικής Αγωγής.

Με μπόλικο χιούμορ, αστείρευτη φαντασία και εικαστικά υλικά, οι μικροί μας φίλοι ζωγράφισαν κρεβάτια μαγικά, κρεβάτια για ακροβάτες και για ελέφαντες, κρεβάτια ποιητικά– όπως ακριβώς τα περιγράφει η ποιήτρια στο υπέροχο, παιγνιώδες της σύμπαν.

Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να εκφραστούν δημιουργικά και στους γονείς να ανακαλύψουν την ποίηση μέσα από το βλέμμα της παιδικής ηλικίας. Όλοι μαζί ταξίδεψαν στον κόσμο των ονείρων, εκεί που η φαντασία δεν έχει όρια.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Φαίδρα Ξηνταροπούλου και ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Δαμάλας.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δήμος Ερμιονίδας: Τελετή Τιμής και Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Κωνσταντίνο Μπροδήμα

Τελετή Τιμής & Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Δ. ΜΠΡΟΔΗΜΑ – Αποκαλυπτήρια Μνημείου πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. το 1974

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

«Τραγούδια της Ξενιτιάς» – Ένα μουσικό ταξίδι μνήμης και συγκίνησης σήμερα στο Λυγουριό

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας», σε συνέχεια των πολιτιστικών δράσεων του φετινού καλοκαιριού, προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά – αφιέρωμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Περίεργη απάντηση – παρέμβαση στήριξης της δημοτικής αρχής από τους εκδότες βιβλίων και μαθήματα δημοσιογραφίας !!!

Είναι αυτό που λένε: «Εσένα τώρα ποιος σου μίλησε και πήρες θέση;». Αυτό το ερώτημα μάλλον ταιριάζει απόλυτα στους διοργανωτές της Έκθεσης Βιβλίου στο Ναύπλιο, οι οποίοι, εκτός από βιβλία,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »