Κωστούρος : “Αφήστε την καραμέλα του προϋπολογισμού και συντηρείστε τα έργα που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια”

“Την καραμέλα του προϋπολογισμού κρατήστε τη γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις αλλά κάντε και κάτι έστω για να συντηρείτε τα έργα που φτιάξαμε τα προηγούμενα χρόνια”. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο Δημήτρης Κωστούρος στην αντιπολίτευση με αφορμή την θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει ο κόμβος της Πειραιώς . Στην σχετική ανακοίνωση ο Δημήτρης Κωστούρος, αναφέρει τα ακόλουθα :
«Ο κόμβος της Πειραιώς είναι ένα εξαιρετικό έργο το οποίο όπως και κάθε άλλο που εξασφαλίσαμε και κάναμε για το Δήμο στο ξεκίνημα του δυσφημίστηκε και αμφισβητήθηκε. Μετά την ολοκλήρωση του κατάλαβαν όλοι την μεγάλη σημασία που είχε και την λειτουργικότητα που έφερε σε ένα από τα χειρότερα σημεία της πόλης.
Ένα έργο δύσκολο μιας και βρισκόταν στο όριο της χερσαίας ζώνη του λιμένα και του αστικού ιστού της πόλης μας. Εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις χρονοβόρες και δύσκολες. Παρόλα αυτά καταφέραμε το ολοκληρώσαμε και βελτιώσαμε όλα τα προβλήματα που υπήρχαν κυρίως το θέμα της αποχέτευσης των ομβρίων.
Συνδέσαμε αγωγούς, αλλάξαμε διατομές, συμπληρώσαμε και δημιουργήσαμε νέα δίκτυα έτσι ώστε ένα πολύ προβληματικό σημείο να βρει πλέον τις λύσεις που χρειαζόταν.
Ο κυκλικός κόμβος ντύθηκε με γκαζόν και στο κέντρο του φυτεύθηκαν εποχιακά λουλούδια!
Κυκλοφοριακά άλλαξε το τοπίο σε ένα σημείο που πριν γινόταν κυκλοφοριακό κομφούζιο. Ο κυκλικός κόμβος αποτελεί την είσοδο στο ιστορικό κέντρο αλλά και στο λιμάνι!
Αλλά δεν ήταν μόνο ο κυκλικός κόμβος. Οι νησίδες με τις φυτεύσεις ο μεγάλος χώρος για εκδηλώσεις εκεί όπου βρίσκεται το κλειστό σήμερα κιόσκι πληροφοριών για τους τουρίστες η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και η δημιουργία πεζόδρομου ανάμεσα στα ανοικτά γήπεδα του ΔΑΚΝ και το τρίγωνο στη ΔΕΗ έφτιαξε μία όμορφη, λειτουργική και σύγχρονη είσοδο του Ναυπλίου από την παραλιακή οδό!
Τα δύο τριγωνικά συντριβάνια με το γκαζόν, τα καθιστικά και τα νέα δέντρα υποδέχονται τον επισκέπτη και τον οδηγούν στον κυκλικό κόμβο και στο δημοτικό πάρκιγκ.
Η αισθητική μελετημένα υψηλή!!!! Όλα αυτά μέχρι πριν από μερικούς μήνες…… που μία βλάβη του αγωγού αποτέλεσε την ευκαιρία σε κάποιους να ξηλώσουν όλο το γκαζόν και να διαλύσουν τα πάντα.
Πέρασαν εκδηλώσεις αθλητικές!!!! έκθεση σκαφών!!!, Πάσχα!!!!!πρωτομαγιά!!!! και κανένας δεν συγκινήθηκε από την άθλια εικόνα του κόμβου! ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ – ΧΩΜΑ – ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.
Φτάνει πια !
Δεν αξίζει στο Δήμο μας αυτή η εικόνα!
Θα έπρεπε αμέσως μετά την επισκευή της βλάβης η ΔΕΥΑΝ να αναλάβει όπως κάνει σε όλες τις περιπτώσεις την άμεση αποκατάσταση της τραυματισμένης περιοχής! Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία! Η δυσφήμιση που έχουμε δεχτεί είναι τεράστια. Χρειάζεται παρέμβαση χθες.
Την καραμέλα του προϋπολογισμού κρατήστε τη γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις.”

Φωτογραφίες από τον κόμβο το 2023

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Γιάννης Μανώλης: «Η Πολιτιστική Ναυπλιάδα εμπλουτίζει τη ναυτική παράδοση του Ναυπλίου»

Στην καθοριστική σημασία της επανακαθιέρωσης της Ναυτικής Εβδομάδας, αλλά και στην εξέλιξη των πολιτιστικών θεσμών της πόλης, αναφέρθηκε με δημόσια παρέμβασή του ο πρώην Αντιδήμαρχος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Υποβολή voucher για την εγγραφή βρεφών και νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων ενημερώνει, τους νόμιμους κηδεμόνες βρεφών και νηπίων που έλαβαν voucher ότι μπορούν να το καταθέσουν στα γραφεία της Διεύθυνσης, επί της οδού Ηρακλέους 6, προκειμένου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Απαγόρευση μετακίνησης των φιλάθλων του Άρη στην Τρίπολη για το ματς με την Καλαμάτα

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, απαγορεύεται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Πρεμιέρα την Τετάρτη για το 13ο Φεστιβάλ “Γεύσεις και Όψεις” στο Πορτοχέλι – Το πρόγραμμα

Το Επιμελητήριο Αργολίδας σας προσκαλεί στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2026

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τριήμερο δράσεων στη Βόρεια Κυνουρία για την προστασία ιστορίας και περιβάλλοντος

Ο Όμιλος Μελέτης Ιστορίας, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Παραλίου Άστρους «ΠΥΡΑΜΙΑ», σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου του ΟΦΥΠΕΚΑ,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »