prooptiki@msn.com

Δήμος Ναυπλιέων: Λήγει η προθεσμία για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Ο Δήμος Ναυπλιέων υπενθυμίζει ότι, στο πλαίσιο της εφαρμογής του άρθρου 90, Ν.5036/2023 “Ρύθμιση οφειλών προς δήμους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης και του αυξημένου πληθωρισμού του έτους 2022 – Αναβίωση της ρύθμισης των εκατό (100) δόσεων των νόμων 4611/2019 και 4764/2020”, η προθεσμία υποβολής αίτησης, που υποβάλλεται στο δήμο, λήγει την 30η.6.2023.

Συγκεκριμένα, στη ρύθμιση αυτή, ο οφειλέτης έχει την δυνατότητα:

1. Να αναβιώσει απολεσθείσα ρύθμιση των εκατό (100) δόσεων των νόμων 4611/2019 και 4764/2020, που απώλεσε έως την 1η.2.2023, δηλαδή, ο οφειλέτης μπορεί να επανενταχθεί για την υπολειπόμενη οφειλή και για τον εναπομείναντα αριθμό δόσεων της ρύθμισης αυτής, κατόπιν υποβολής αίτησης επανένταξής σε αυτή. Στην προκειμένη περίπτωση υποχρεωτικά πρέπει να πληρωθούν ταυτόχρονα δύο (2) δόσεις έως την καταληκτική ημερομηνία της 31ης.7.2023.

2. Να ρυθμίσει συνολικές οφειλές προς το δήμο που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μετά την 1η.11.2021 και έως την 1η.2.2023, σε έως τριάντα έξι (36) ή σε έως εβδομήντα δύο (72) μηνιαίες δόσεις με ελάχιστο μηνιαίο ποσό τριάντα (30) ευρώ και επιβαρύνσεις, λόγω εκπρόθεσμης καταβολής κατά την υπαγωγή και διαφορετικά κατά περίπτωση επιτόκια. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση απαιτείται κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης να υπάρχουν οι κάτωθι σωρευτικά, στο πρόσωπο του αιτούντος προϋποθέσεις:

α) Ο οφειλέτης να μην είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές ή αρρύθμιστες ληξιπρόθεσμες οφειλές στην ταμειακή υπηρεσία του δήμου την 1η.11.2021 και επιπλέον εφόσον είχε υπαχθεί στην ρύθμιση των εκατό (100) δόσεων να μην την έχει απωλέσει έως την ημερομηνία υπαγωγής στη νέα ρύθμιση.

β) Ο οφειλέτης να έχει υποβάλλει όλες τις δηλώσεις εισοδήματος για την τελευταία πενταετία.

γ) Ο οφειλέτης κατά τον χρόνο υπαγωγής στην ρύθμιση να μην έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για φοροδιαφυγή ή λαθρεμπορία. Εξαιρούνται όσες οφειλές δεν μπορούν να υπαχθούν σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής (π.χ. τα μισθώματα), επίσης αφορά μόνο τις περιπτώσεις οφειλών προς δήμους που δημιουργήθηκαν εξαιτίας των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης και του αυξημένου πληθωρισμού του έτους 2022. Συνεπώς, δεν εμπίπτουν στις προϋποθέσεις της νέας ρύθμισης, οφειλές παλαιότερων ετών που δημιουργήθηκαν από άλλες αιτίες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις ένταξης στην ρύθμιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Ναυπλιέων.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας : 2752360945-947-948 ,
E-mail: tameionafpliou@1444.syzefxis.gov.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Πελοποννήσου

Συνεδριάζει για πρώτη φορά η Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Πελοποννήσου, σύμφωνα με την πρόσκληση που ακολουθεί: “Καλείστε στην 1η συνεδρίαση της Περιφερειακής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας: Εκδήλωση με τίτλο «Νεότερη Ελληνική Ιστορία: Η οπτική του Gunnar Hering»

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Νεότερη Ελληνική Ιστορία: Η οπτική του Gunnar Hering».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »