Δήμος Επιδαύρου: Επίσημη 2ημερη επίσκεψη… στην Επίδαυρο της Κροατίας!

Από το γραφείο του δημάρχου Επιδαύρου, Τάσου Χρόνη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Επίσημη 2ημερη επίσκεψη κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη Cavtat της Κροατίας.

Το Cavtat ονομάζεται και Epidaurium ή Επίδαυρος της Κροατίας καθώς από τον 6ο αιώνα μ.Χ. φέρεται να ήταν αποικία των Επιδαυρίων. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές η σημερινή πόλη Cavtat ιδρύθηκε από εποίκους της Αρχαίας πόλης της Επιδαύρου, ήταν γνωστή με το όνομα Επίδαυρος για πάνω από 1500 χρόνια, ενώ η ονομασία Δήμος Επιδαύρου ήταν σε χρήση μέχρι το 1921.

Μοιάζει καταπληκτικά με τη σημερινή Αρχαία Επίδαυρο ενώ οι αναφορές τόσο ιδιωτικών επιχειρήσεων όσο και δημοσίων φορέων έχουν άμεση σχέση με την Επίδαυρο.

Στο γειτονικό Ντουμπρόβνικ, στο παλάτι υπάρχει στην κορυφή της κολώνας σκαλισμένος ο Ασκληπιός στο εργαστήριο του και παράγει φάρμακα, ενώ το σύμπλεγμα των νησιών απέναντι από την πόλη ονομάζεται ‘’Ελαφίτης’’, όπως το Ιερό Φίδι του Ασκληπιού!

Αυτά και πολλά ακόμα στοιχεία μαρτυρούν τις σχέσεις που μετρούν πολλές εκατονταετίες αλλά και την ανάγκη συνεργασίας των δύο Δήμων.

Στο πλαίσιο αυτό ο φιλόξενος Δήμαρχος Bozo Rasic μαζί με τους συνεργάτες του Ivo Radonic και Mario Curic συζήτησαν εκτενώς με το Δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη και τον Αντιπρόεδρο της Κοινότητας Αρχαίας Επιδαύρου Δημήτρη Γκίνη, ώστε πολύ σύντομα να ακολουθήσει πολιτιστική, παραγωγική, μαθητική και κοινωνική συνεργασία σε όλα τα δυνατά επίπεδα, μέσω της αδελφοποίησης των δύο Δήμων.

Στους φίλους μας πλέον Κροάτες υπήρξε επίσημη πρόσκληση για να τους φιλοξενήσουμε στον τόπο μας και τόπο των προγόνων τους.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Πολύπλευρη υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αργολίδας στην Έκθεση του Αγροτουρισμού «Επίδαυρος Βίωμα»

Στην τελετή των εγκαινίων της 29ης Έκθεσης Αγροτουρισμού «Επίδαυρος Βίωμα», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026 στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου, παρέστη ο Πρόεδρος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νέα κοινωνική παρέμβαση 4,1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη στήριξη παιδιών, οικογενειών και ατόμων με αναπηρία

Έχοντας στόχο τη στήριξη των οικογενειών και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στην ενεργοποίηση νέας χρηματοδοτικής πρόσκλησης συνολικού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Βασίλης Σιδέρης: «Το Αρχαιολογικό Μουσείου Άργους ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς χώρους της πόλης του Άργους»

Στρατηγικό πυλώνα για την πολιτιστική και τουριστική αναβάθμιση της περιοχής αποτελεί το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους, η ολοκλήρωση του οποίου σφραγίστηκε από την καθοριστική συμβολή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »