Δήμος Επιδαύρου: Διήμερο Φεστιβάλ στην μνήμη του ήρωα “Καπετάν Ρέμπελου”

Ο Δήμος Επιδαύρου και οι απόγονοι του Ήρωα «Καπετάν Ρέμπελου» συνδιοργανώνουν το “Μουσικό Φεστιβάλ Χρήστου Τσολακόπουλου” (γνωστός ως Καπετάν Ρέμπελος) ή αλλιώς “Φεστιβάλ Καπετάν Ρέμπελου”, τιμώντας έτσι τη μνήμη του Συνταγματάρχη Χρήστου Τσολακόπουλου.

Ο Χρήστος Τσολακόπουλος (1868–1923) ήταν αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1868 στην Επίδαυρο. Κατατάχθηκε εθελοντής στον Ελληνικό Στρατό στις 15 Αυγούστου 1886. Ως μαθητής στη Σχολή Υπαξιωματικών, συμμετείχε στον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897. Στις 9 Αυγούστου 1899 αποφοίτησε από τη Σχολή Υπαξιωματικών ως Ανθυπολοχαγός 2ου Πεζικού. Συνταξιοδοτήθηκε το 1920 με το βαθμό του συνταγματάρχη. Με τον θάνατό του η ελληνική κυβέρνηση τον προήγαγε στο βαθμό του υποστρατήγου. Απεβίωσε στο Ναύπλιο το 1923 όπου και έγινε η ταφή του με τιμές ήρωα.

Το διήμερο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου 2024, στην πλατεία της Α’ Εθνοσυνελεύσεως στη Νέα Επίδαυρο, υπό την αιγίδα του Δήμου Επιδαύρου.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να τιμήσουν τη μνήμη του ήρωα με ιστορικές αναφορές στη ζωή και τη δράση του και ταυτόχρονα να απολαύσουν ποιοτικές μουσικές στιγμές.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ένταξη έργου 700.000 ευρώ για την Επ.Ο. Άργος – Πυργέλλα – Αγία Τριάδα – Αραχναίο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην ένταξη ενός ακόμη σημαντικού έργου για τη συντήρηση και τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αργολίδας προχωρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γ. Χατζηθεοδοσίου : «Στην Αττική τo 70% των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου και 10 θάνατοι»

Το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό συγκριτικά με προηγούμενα, καθώς έχουμε έξαρση του ιού του Δυτικού Νείλου. Και σύμφωνα με έγκριτους επιστήμονες ιδιαίτερο πρόβλημα εντοπίζεται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κλειστά 29 σχολεία στην Πελοπόννησο λόγω έλλειψης μαθητών και κτιρίων-Τα 6 στην Αργολίδα

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας 26 σχολικών μονάδων για το 2026-2027, λόγω μηδενικών εγγραφών, έλλειψης του ελάχιστου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »