Δήμος Άργους-Μυκηνών: “Αργειακές καντρίλιες” το Σάββατο 21/2 στο Άργος

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών αναλαμβάνει υπό την αιγίδα του τις “Αργειακές καντρίλιες”, σε συνεργασία και φέτος με το Σύλλογο Πολιτισμού Αργολίδας «Μέθεξις».

Highlight της φετινής εκδήλωσης, η συμμετοχή των 40 μελών – χορευτών του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκίμμης Κέρκυρας «Καντρίλιες – Ο Γαρουφαλιής».

Οι καντρίλιες είναι ένας χορός που χορεύεται σε κύκλο, από αντικριστά ζευγάρια, με πλήθος από φιγούρες και εναλλαγές και εντυπωσιακά κοστούμια.

Είναι ευρωπαϊκός λαϊκός χορός, που πέρασε στα Επτάνησα κατά τη διάρκεια της Βενετοκρατίας και παρέμεινε ως μέρος της τοπικής τους παράδοσης.

Σύμφωνα με το σύλλογο «Μέθεξις» “…τις “Καντρίλιες” στο Άργος τις πρωτοέφερε ο Παναγιώτης Κουτρούλης μετά το 1940.

Στην πορεία, εναρμονίστηκαν με την μεταπολεμική εποχή και έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι των χοροεσπερίδων της πόλης, προσελκύοντας πλήθος κόσμου, διατηρώντας τον αστικό χορευτικό τους χαρακτήρα.

Το έθιμο καθιερώθηκε ως αποκριάτικη παράδοση από τον υιό του, Γιάννη Κουτρούλη, ο οποίος το διατήρησε ζωντανό για πολλά χρόνια.

Σήμερα, η παράδοση συνεχίζεται από την Ράνια Κουτρούλη, την τρίτη γενιά της οικογένειας, που κρατά ζωντανή την παράδοση αυτή.”

Σας περιμένουμε όλους να παρευρεθείτε και κυρίως να σηκωθείτε και να χορέψετε σε αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Αργολική απόβαση στη Λυών: 14 αθλητές του Choy Lee Fut στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κουνγκ Φού

Ο σύλλογός μας ανακοινώνει τη συμμετοχή δεκατεσσάρων (14) αθλητών και αθλητριών στο 20ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΓουΣού Κουνγκ Φού, το οποίο θα διεξαχθεί στη Λυών της Γαλλίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Στο ανώτερο 25% των δήμων της χώρας βάσει του Δείκτη Συνολικών Επιδόσεων

Με βάση τον Δείκτη Συνολικών Επιδόσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για το έτος 2024, ο Δήμος Ερμιονίδας με βαθμό 0,45 κατετάγη στην 83η θέση μεταξύ των 313 Δήμων για τους οποίους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νέα χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ για ασφαλέστερους δρόμους από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε μια ουσιαστική παρέμβαση για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά στην ενεργοποίηση νέας χρηματοδοτικής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Οικονομικό Επιμελητήριο Πελοποννήσου: «Αίτημα παράτασης για την εφαρμογή της Β’ Φάσης του Ψηφιακού Δελτίου Αποστολής»

Το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, δέχεται τις τελευταίες ημέρες σειρά ερωτημάτων από συναδέλφους λογιστές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »