Γκιόλας: «Απαράδεκτο μέτρο το market pass-Στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν για την νέα αυτή κοροϊδία»

Η πλέον αντιλαϊκή Κυβέρνηση από την Μεταπολίτευση που γνώρισε ο τόπος, έφερε άλλο ένα απαράδεκτο μέτρο, το «market pass», απευθυνόμενη σε όλους εκείνους που δυσκολεύονται να περάσουν με το μισθό τους λίγο πάνω από μισό μήνα.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, ενώ για το 52,4% των νοικοκυριών το εισόδημα τελειώνει στις 18 του μήνα, στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν για την νέα αυτή κοροϊδία.

Κανείς δεν έχει ακόμη ξεχάσει τις βαρύγδουπες και πομπώδεις υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για «καλές και καλοπληρωμένες δουλειές» ή για «τεράστια ανάπτυξη» λίγο πριν τις εκλογές του 2019. Σήμερα, όλοι διαπιστώνουν την επέλαση των γαλάζιων ακρίδων, που λεηλατούν ανεξέλεγκτα τα δημόσια ταμεία, σε έναν αγώνα δρόμου όπου δεν υπάρχει αύριο.

Την ίδια ακριβώς στιγμή, η απελευθέρωση των funds να σαρώνουν την απροστάτευτη πλέον, ιερή για κάθε Έλληνα, πρώτη κατοικία, οδηγεί στο δρόμο 700.000 δανειολήπτες, οι οποίοι αδυνατούν πια να προστατευτούν, αφού η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να το κάνει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως προτείνει επιτακτικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, φέρνει στη Βουλή τροπολογία-παρωδία με την οποία τα funds μπορούν ανενόχλητα να επιβάλλουν κατασχέσεις στην περιουσία των πολιτών, χωρίς τη δυνατότητα ευνοϊκών ρυθμίσεων.

Από το 2019, η ελληνική κοινωνία ζει κάτω από το βάρος μιας πρωτόγνωρης ακρίβειας, βιώνει την αισχροκέρδεια και το πλιάτσικο με τις ευλογίες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, παρακολουθώντας ανήμπορη να πιστέψει πως την κυβερνούν οι Πάτσηδες και οι Στάσσηδες. Αυτοί ακριβώς, που υλοποιούν το πραγματικό οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ. Του κόμματος εκείνου, που χρωστάει πάνω από 400 εκατομμύρια σε Τράπεζες, δεν ρυθμίζει τίποτα, δεν πληρώνει τίποτα και όλοι σφυρίζουν ανέμελα, τη στιγμή που έλληνες πολίτες χάνουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους, αυτά που κινδυνολογώντας ισχυριζόταν η Ν.Δ. ότι θα τους πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μέτρα που απαιτούνται και προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι:

• Στήριξη του εισοδήματος, με αύξηση του κατώτατου μισθού με τιμαριθμική αναπροσαρμογή στα 880 ευρώ

• Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα

• Αποφασιστική ρύθμιση της αγοράς – Να σπάσουν τα καρτέλ, να στηριχθεί και ο καταναλωτής και η μικρομεσαία επιχείρηση, που βιώνει αθέμιτο ανταγωνισμό

• Νομοθετικά κατοχυρωμένη προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης – Θέσπιση αυστηρών κανόνων στη λειτουργία των funds και servicers

• Δέσμευση των τραπεζών, funds και servicers στο σχήμα της ρύθμισης – Η ρύθμιση του χρέους θα είναι με δόσεις βάσει του εισοδήματος του οφειλέτη για να μπορούν να αποπληρώνονται

• Θέσπιση ανώτερου περιθωρίου κέρδους στη διαχείριση των κόκκινων δανείων

Δεν απομένει πλέον καμία άλλη λύση από την πολιτική αλλαγή. Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί από μια νέα, προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Είναι ο μόνος τρόπος για να ανασάνουμε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας: Η Κική Δημουλά στα «Πορτρέτα Λογοτεχνών»

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας, μετά την πολύ επιτυχημένη πρωτοβουλία «Πορτρέτα πολιτικών» που κάλυψε ολόκληρο το 2024, προχωρά σε μια νέα πρωτοβουλία, με τον γενικό τίτλο «Πορτρέτα Λογοτεχνών»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων για εκλογή νέου Προεδρείου και Δημοτικής Επιτροπής

Η συνεδρίαση που αφορά την εκλογή μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής, σηματοδοτεί την έναρξη της 2ης θητείας της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γιάννης Σιάτος: «Η πράσινη μετάβαση πρέπει να ξεκινά από τις στέγες και όχι από τα βουνά της Πελοποννήσου»

Τόσο στις δύο συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Λουτράκι όσο και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το νέο χωροταξικό των ΑΠΕ, τόνισα ότι η πράσινη μετάβαση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Διοίκηση Ορφανού: Πυροτεχνήματα και απόλυτο τέλμα για το στρατόπεδο Ναυπλίου-Το ΤΕΘΑ παίρνει το «πάνω χέρι»

Από τον ρεαλισμό της συνεκμετάλλευσης, στο απόλυτο νομικό και αναπτυξιακό τέλμα – Πώς το Ναύπλιο κινδυνεύει να χάσει έναν ζωτικό χώρο την ώρα που η Κόρινθος προχωρά σε έργα – Έρευνα: Γιούλα Λαπαθιώτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »