Γιώργος Χατζόπουλος: Τα Ναυπλιακά Ανάλεκτα έχουν ήδη ψηφιοποιηθεί και είναι online

«Τα Ναυπλιακά Ανάλεκτα (τόμοι 1992-2015) έχουν ήδη ψηφιοποιηθεί πλήρως και είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, μέσω του ΔΟΠΠΑΤ που είχε ανακοινώσει την ανάρτησή τους, από τις 3 Οκτωβρίου 2023», ενημερώνει ο Γιώργος Χατζόπουλος.

Στην ανάρτησή του ο Γιώργος Χατζόπουλος αναφέρει:

“Σε μια πρόσφατη εκδήλωση, ο ομιλητής, αναφερόμενος στις πηγές του, μίλησε και για τα «Ναυπλιακά Ανάλεκτα», προτείνοντας στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να επανεκδοθούν.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. απάντησε…. «ψηφιοποιούνται».

Προς ενημέρωση όλων των δημοτών αλλά και του ομιλητή και των υπευθύνων της Δημοτικής Αρχής:
Τα Ναυπλιακά Ανάλεκτα (τόμοι 1992-2015) έχουν ήδη ψηφιοποιηθεί πλήρως και είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, μέσω του ΔΟΠΠΑΤ, είχε ανακοινώσει την ανάρτησή τους, από τις 3 Οκτωβρίου 2023. Όλοι οι τόμοι βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΔΟΠΠΑΤ σε μορφή searchable PDF (με δυνατότητα αναζήτησης στο κείμενο).

“Ένα ανεκτίμητο ιστορικό υλικό, 30 χρόνων καταγραφής της Ναυπλιακής Ιστορίας, είναι ελεύθερα προσβάσιμο σε όλους τους ερευνητές και πολίτες! Εννέα τόμοι Ναυπλιακών Αναλέκτων, χιλιάδες σελίδες, εκατοντάδες δημοσιεύσεις από διακεκριμένους επιστήμονες, ερευνητές, λογοτέχνες κ.α. Όλοι οι τόμοι στην μορφή που έχουν ψηφιοποιηθεί παρέχουν την δυνατότητα αναζήτησης λημμάτων – λέξεων.”

Δεν είναι κακό να μη γνωρίζει κάποιος, είναι όμως λυπηρό να μη ρωτά, θεωρώντας ότι γνωρίζει τα πάντα. Όταν αυτό συμβαίνει, σπαταλούνται άσκοπα, όχι μόνο χρόνος αλλά και δημόσιοι πόροι, εις βάρος του πραγματικού αλλά και αναγκαίου έργου που θα μπορούσε να γίνει. Και υπάρχει πολύ”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

“Ανάπλι… σεργιάνι ο νους στις γειτονιές”: Μια ομαδική έκδοση αγάπης και μνήμης παρουσιάζεται στο Βουλευτικό

Οι γειτονιές του Ναυπλίου “ζωντανεύουν” μέσα από τις σελίδες μιας ιδιαίτερης εκδοτικής προσπάθειας, που ενώνει τη νοσταλγία με την προσφορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Η Νέα Επίδαυρος γιορτάζει τον Άγιο Μάρτυρα Λεωνίδη παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους πιστών, η Νέα Επίδαυρος ετοιμάζεται να τιμήσει τη μνήμη του προστάτη της, Αγίου Μάρτυρα Λεωνίδη. Οι εορταστικές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας παρουσιάζει την ποιητική συλλογή του Νίκου Φωτιάδη “Ταξίδι στο χώρο και το χρόνο”

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, συνεχίζει τον κύκλο παρουσιάσεων-διαλέξεων «Πνευματικές Συναντήσεις στην Ερμιονίδα: Συνομιλώντας με Προσωπικότητες – Κείμενα – Συγγραφείς», στην έδρα του,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »