Γαβρήλος: «Να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών από τη χαλαζόπτωση στα Πυργιώτικα και να προχωρήσει η διαδικασία αποζημιώσεων»

Την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών για την αποζημίωση των καλλιεργητών από τον ΕΛΓΑ, που πλήγηκαν από χαλαζόπτωση, στην περιοχή των Πυργιωτίκων του Δήμου Ναυπλιέων, ζητά με παρέμβασή του ο βουλευτής Αργολίδας και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Γαβρήλος.

Όπως αναφέρει:

«Την Κυριακή 17 Μαρτίου η σύντομη καταιγίδα που εκδηλώθηκε προκάλεσε ισχυρή χαλαζόπτωση στην περιοχή την Πυργιωτίκων και εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες της περιοχής, ειδικά στις βερικοκιές.

Όπως φαίνεται οι αγρότες δεν έχουν μόνο να τα βγάλουν πέρα με το υψηλό πια καλλιεργητικό κόστος αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες λόγω κλιματικής αλλαγής, που κάθε λίγο απειλούν την παραγωγή τους και εκμηδενίζουν το εισόδημά τους.

Ζητάμε άμεσα από τον ΕΛΓΑ να εκκινήσει τάχιστα τις διαδικασίες για την εκτίμηση των ζημιών και την αποζημίωση των καλλιεργητών της περιοχής που είδαν μέσα σε λίγα λεπτά να καταστρέφονται οι κόποι μιας χρονιάς».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Διοίκηση Ορφανού: Πυροτεχνήματα και απόλυτο τέλμα για το στρατόπεδο Ναυπλίου-Το ΤΕΘΑ παίρνει το «πάνω χέρι»

Από τον ρεαλισμό της συνεκμετάλλευσης, στο απόλυτο νομικό και αναπτυξιακό τέλμα – Πώς το Ναύπλιο κινδυνεύει να χάσει έναν ζωτικό χώρο την ώρα που η Κόρινθος προχωρά σε έργα – Έρευνα: Γιούλα Λαπαθιώτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Μικροί βιβλιοθηκονόμοι σε δράση στο ΦΟΥΓΑΡΟ

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας: Με σύνθημα «Βιβλία, παράθυρα ανοιχτά» (σε παράφραση της γνωστής φράσης του Νικηφόρου Βρεττάκου), ερχόμαστε φέτος κοντά στο βιβλίο σε όλες του τις μορφές!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Νέα εποχή για το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους-Πτωχός: «Η Πελοπόννησος αποκτά τις πολιτιστικές υποδομές που της αξίζουν»

Το πλήρως ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, σηματοδοτώντας την επιστροφή ενός από τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Πολύπλευρη υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αργολίδας στην Έκθεση του Αγροτουρισμού «Επίδαυρος Βίωμα»

Στην τελετή των εγκαινίων της 29ης Έκθεσης Αγροτουρισμού «Επίδαυρος Βίωμα», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026 στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου, παρέστη ο Πρόεδρος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους-Μυκηνών για εκλογή νέου Προεδρείου και Δημοτικής Επιτροπής

Σε ειδική, δημόσια, δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Άργους-Μυκηνών καλεί τα μέλη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντώνιος Βαρδάκας. Η συνεδρίαση που αφορά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »