Γέφυρες πολιτισμού Επιδαύρου και Κονέκτικατ: Συνάντηση Τάσου Χρόνη με τον Ηλία Τομάζο και φοιτητές του ιδρύματος

Μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση με έντονο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό αποτύπωμα πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου. Ο Δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης, υποδέχθηκε τον καθηγητή κ. Ηλία Τομάζο, Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας «Παιδεία», ο οποίος συνοδευόταν από φοιτητές του αμερικανικού πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Η σχέση των δύο πλευρών μετρά ήδη αρκετά χρόνια ζωής. Αφορμή για την πρώτη τους επικοινωνία στάθηκε το γεγονός ότι ο καθηγητής κ. Τομάζος αποτελεί τον εμπνευστή και πρωτεργάτη της κατασκευής ενός πιστού αντιγράφου αρχαίου ελληνικού θεάτρου στην πόλη Στορς των ΗΠΑ, χτισμένου στα πρότυπα του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου. Το εντυπωσιακό αυτό έργο, που κοσμεί την καρδιά του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, υλοποιήθηκε με στόχο την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και της αρχαίας γραμματείας στην αμερικανική ακαδημαϊκή κοινότητα.

Σε ανάρτησή του, ο Δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης, αναφέρει τα εξής:

«Μια ιδιαίτερη συνάντηση είχα σήμερα αργά το απόγευμα με τον καθηγητή κ. Ηλία Τομάζο Διευθυντή του Πανεπιστημίου Κονέκτικατ και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας «Παιδεία» που ίδρυσε το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ και του φοιτητές του Πανεπιστημίου που επισκέφθηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου.

Ο καθηγητής Τομαζος είναι εμπνευστής και πρωτεργάτης της κατασκευής Θεάτρου στο Πανεπιστήμιο Κονέκτικατ στα πρότυπα του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου (https://www.kathimerini.gr/economy/business/467116
archaio-elliniko-theatro-sti-mesi-toy-konektikat/) και με αυτή την αφορμή είχαμε επικοινωνήσει πριν αρκετά χρόνια, αλλά σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε σημαντικές πληροφορίες και σύντομα να είμαστε σε θέση να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μεταξύ του University of Connecticut και του Δήμου Επιδαύρου».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Νέα εποχή για το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους-Πτωχός: «Η Πελοπόννησος αποκτά τις πολιτιστικές υποδομές που της αξίζουν»

Το πλήρως ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, σηματοδοτώντας την επιστροφή ενός από τους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας: Η Κική Δημουλά στα «Πορτρέτα Λογοτεχνών»

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας, μετά την πολύ επιτυχημένη πρωτοβουλία «Πορτρέτα πολιτικών» που κάλυψε ολόκληρο το 2024, προχωρά σε μια νέα πρωτοβουλία, με τον γενικό τίτλο «Πορτρέτα Λογοτεχνών»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εθελοντική Αιμοδοσία της ΟΝΝΕΔ Αργολίδας-Το μήνυμα του προέδρου, Δημήτρη Παπανικολάου (βίντεο)

Η ΟΝΝΕΔ Αργολίδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, αναλαμβάνει πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία και καλώντας τους πολίτες,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Άργος: Στο Άξιον Εστί, ο τρύγος του μελιού γίνεται τραγούδι…

Ο τρύγος του μελιού είναι η αφορμή. Η μουσική είναι το μονοπάτι. Τιμούμε τον μόχθο της μέλισσας και τη χαρά της παρέας, σε μια βραδιά που η γλυκάδα του φρέσκου μελιού συναντά το μεράκι του χορού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »