Βασιλακόπουλος: Έρχονται νέα εμβόλια σε σπρέι που θα «σταματούν» τον κορονοϊό

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δήλωσε οτι σύντομα θα έχουμε και τα “τοπικά” εμβόλια, τα εισπνεόμενα, που θα είναι σαν σπρέι για τη μύτη για να μειώνουν τη μετάδοση του κορονοϊού.
Σε φάση ανάπτυξης βρίσκονται εμβόλια κατά του κορονοϊού, τα οποία θα είναι σε μορφή σπρέι για τη μύτη προκειμένου να εμποδίζουν τη μετάδοση, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Όπως είπε, σύντομα θα έχουμε δύο είδη εμβολίων, τα οποία θα είναι αποτελεσματικότερα. «Η βέλτιστη στρατηγική είναι να μην κυνηγάμε τον κορωνοϊό που αλλάζει, αλλά να πάμε σε εμβόλια που απευθύνονται στα κομμάτια του ιού που δεν αλλάζουν από στέλεχος σε στέλεχος. Άρα, αυτά τα εμβόλια θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά και πολύ πιο μακροχρόνια.
Επίσης, θα έχουμε και τα “τοπικά” εμβόλια, τα εισπνεόμενα, που θα είναι σαν σπρέι για τη μύτη για να μειώνουν τη μετάδοση. Οι εταιρείες που τα έχουν σε φάση ανάπτυξης, διαπραγματεύονται το μέγεθος της χρηματοδότησης με την αμερικανική κυβέρνηση, ώστε να τα παράξουν πολύ πιο γρήγορα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά στην πορεία της πανδημίας, ο κ. Βασιλακόπουλος, σημείωσε ότι παρότι το καλοκαίρι καταγράφηκαν πολλά κρούσματα και αρκετοί θάνατοι, έχουμε φτάσει σε μια φάση που έχει αρχίσει η αποκλιμάκωση.
«Ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ ήμασταν στις 399 εισαγωγές την ημέρα, αυτή την εβδομάδα πέσαμε στις 365, που σημαίνει ότι αρχίζει μια βραδεία μεν, αλλά σαφής αποκλιμάκωση. Και το είδαμε και στα λύματα αυτό», τόνισε.

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ygeia/395947/vasilakopoulos-erxontai-nea-emvolia-se-sprei-pou-tha-stamatoyn-ton-koronoio

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Η Νέα Επίδαυρος γιορτάζει τον Άγιο Μάρτυρα Λεωνίδη παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους πιστών, η Νέα Επίδαυρος ετοιμάζεται να τιμήσει τη μνήμη του προστάτη της, Αγίου Μάρτυρα Λεωνίδη. Οι εορταστικές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης για τις Δημόσιες δομές ψυχικής υγείας στην Πελοπόννησο

Πρόσφατα στη Νεάπολη Λακωνίας, μια 30χρονη γυναίκα με σοβαρό πρόβλημα εξάρτησης από το αλκοόλ, βρέθηκε να περιπλανιέται δεμένη πισθάγκωνα από την οικογένειά της. Σύμφωνα με όσα έχουν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »