prooptiki@msn.com

Ασταμάτητη η προσέλευση των πιστών απο όλη την Πελοπόννησο στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας-Ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη -ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ

Ασταμάτητη είναι η προσέλευση των πιστών στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας όπου βρίσκονται τα Ιερά Λείψανα των Αγίων ενδόξων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εκ της Μυτιλήνης. Η προσέλευση των πιστών σήμερα ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη αφού στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας έφθασαν πιστοί από διάφορα μέρη της Πελοποννήσου, Τρίπολη, Πάτρα, Καλαμάτα αλλά και Λαμία ενώ αύριο αναμένονται νέες αφίξεις. Ειδικότερα, την αυριανή μέρα στις 6 μ.μ. θα τελεσθεί το Mυστήριο του Eυχελαίου και στις 7 μ.μ. θα ακολουθήσει ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ. Νεκταρίου με θέμα : «Oι Nεομάρτυρες της Εκκλησίας»
Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, Ιερός Κλήρος, τοπικές Αρχές και λαός, υποδέχθηκαν στο Ναύπλιο, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, τα Ιερά Λείψανα των Αγίων ενδόξων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εκ της Μυτιλήνης.
Τα Ιερά Λείψανα υποδέχθηκε, κατόπιν σχετικής εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος, το απόγευμα της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου 2022, στα προπύλαια του Ι. Ναού της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, παρουσία πλήθους πιστών και των Αρχών του Τόπου.
Αμέσως ετελέσθη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο στους πιστούς, και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβο,για την ευλογία της διακομιδής των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.
Τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό για προσκύνημα μέχρι και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 5:30 το απόγευμα.

KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera

rbt

KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Δυναμική η παρουσία της περιφερειακής παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» στην Επιτροπή Περιβάλλοντος

Στην Επιτροπή, εκ μέρους της παράταξης συμμετέχει ο Γιάννης Σιάτος , Περιφερειακός σύμβουλος από την Κορινθία ενώ δυναμική παρέμβαση έκανε και ο επικεφαλής της Παράταξης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ενημερωτική συνάντηση-διαβούλευση για τα έργα στο Δήμο Επιδαύρου

Ο Δήμος Επιδαύρου σας προσκαλεί σε ενημερωτική συνάντηση-διαβούλευση, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του δημοτικού κτιρίου «Μουσείου Ελιάς», την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »