Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ναυπλιέων για τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ναυπλιέων εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου μαθητή από τις Σέρρες, που έχασε τη ζωή του εντός της σχολικής του μονάδας.

Τα σχολεία αποτελούν χώρους όπου οι μαθητές θα πρέπει να αισθάνονται, αλλά και να είναι ασφαλείς, γι’ αυτό ως Ένωση Γονέων έχουμε την απαίτηση οι υπεύθυνοι να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να τηρούν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να προστατεύεται στο ακέραιο η σωματική και πνευματική ακεραιότητα των παιδιών μας.

Παράλληλα θεωρούμε ότι η πραγματικά ελλιπής χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών των Δήμων από την κεντρική διοίκηση, κατά την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία, δεν επιτρέπεται να επιφέρει εκπτώσεις στην ασφάλεια του σχολικού περιβάλλοντος. Αντιθέτως, πιστεύουμε ότι είναι υποχρέωση όλων των δήμων να διεκδικούν τα απαραίτητα προς αυτήν την κατεύθυνση κονδύλια. Δική μας υποχρέωση είναι η στήριξη ή ακόμα και υποκίνηση της διεκδίκησης αυτής για το Δήμο μας.

Η ασφάλεια των παιδιών στα σχολεία πρέπει να είναι αυτονόητη, αδιαπραγμάτευτη και, κυρίως, αποτελεί ευθύνη όλων.

Με τιμή,
Το ΔΣ της Ένωσης

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ναύπλιο: Η παρουσίαση του βιβλίου «Όρθια με κάθε κόστος» της Έλενας Λεζέ στο Βουλευτικό

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων, οι Εκδόσεις Κύκνος και η συγγραφέας Έλενα Λεζέ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου με τίτλο «Όρθια με κάθε κόστος», το οποίο αναδεικνύει τη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας παρουσιάζει την ποιητική συλλογή του Νίκου Φωτιάδη “Ταξίδι στο χώρο και το χρόνο”

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, συνεχίζει τον κύκλο παρουσιάσεων-διαλέξεων «Πνευματικές Συναντήσεις στην Ερμιονίδα: Συνομιλώντας με Προσωπικότητες – Κείμενα – Συγγραφείς», στην έδρα του,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Ερμιονίδας: Στο ανώτερο 25% των δήμων της χώρας βάσει του Δείκτη Συνολικών Επιδόσεων

Με βάση τον Δείκτη Συνολικών Επιδόσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για το έτος 2024, ο Δήμος Ερμιονίδας με βαθμό 0,45 κατετάγη στην 83η θέση μεταξύ των 313 Δήμων για τους οποίους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »