Ανακοίνωση Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας για τις κινητοποιήσεις Αγροτών-Κτηνοτρόφων

Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση , στηρίζει τις κινητοποιήσεις των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Οργανώσεών, που ήδη έχουν ξεκινήσει και αναμένεται να κλιμακωθούν, για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων. Αιτημάτων που εκφράζουν την αγωνία τους, για το υψηλό κόστος παραγωγής και κυρίως για το κόστος ζωοτροφών και ενέργειας, για την συνεχιζόμενη τάση μείωσης των τιμών παραγωγού γάλακτος και κρέατος, για την πάταξη της κερδοσκοπίας σε βάρος των παραγωγών. Είναι αυτή η αγωνία που σε συνδυασμό με την απειλή των τραπεζικών χρεών που δημιουργήθηκαν ή επιδεινώθηκαν στην περίοδο της κρίσης, δημιουργεί κατάσταση ασφυξίας σε όλο τον πρωτογενή τομέα.
Στην κρίσιμη αυτή περίοδο, ο ΣΕΚ καλεί τις Οργανώσεις μέλη του σε όλη την Ελλάδα, να πάρουν πρωτοβουλίες και να συμμετάσχουν ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις, όπως και τους κτηνοτρόφους, για να διεκδικήσουμε την επιβίωσή μας.
Διεκδικούμε
1. Για τη μείωση του κόστους ενέργειας
• Φθηνό αγροτικό πετρέλαιο, όπως έχει θεσπιστεί για τις ναυτιλιακές εταιρίες
• Μείωση της τιμής ηλεκτρικού ρεύματος για τους αγρότες
2. Για τα τρόφιμα
Μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, όπως το γάλα το κρέας το ελαιόλαδο κ.α. τουλάχιστον μέχρι τέλους του 2023, που θα ωφελήσει κύρια τον καταναλωτή, στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, και την απορρόφηση των ζωικών μας προϊόντων.
3. Για τα δάνεια των κτηνοτροφικών – πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.
Νομοθέτηση προστασίας της πρώτης κατοικίας και σταβλικών εγκαταστάσεων πτηνοκτηνοτρόφων.
4. Για την προστασία από τις «ελληνοποιήσεις» των αγροτικών – ζωικών προϊόντων.
Ενίσχυση των ελέγχων κατά της κερδοσκοπίας σε βάρος των παραγωγών και ολοκλήρωση από το ΥΠΑΑΤ της διαδικασίας των ελεγκτικών μηχανισμών με το «ΑΡΤΕΜΙΣ 2».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Κλειστά 29 σχολεία στην Πελοπόννησο λόγω έλλειψης μαθητών και κτιρίων-Τα 6 στην Αργολίδα

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας 26 σχολικών μονάδων για το 2026-2027, λόγω μηδενικών εγγραφών, έλλειψης του ελάχιστου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ένταξη έργου 700.000 ευρώ για την Επ.Ο. Άργος – Πυργέλλα – Αγία Τριάδα – Αραχναίο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην ένταξη ενός ακόμη σημαντικού έργου για τη συντήρηση και τη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αργολίδας προχωρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Περίεργη απάντηση – παρέμβαση στήριξης της δημοτικής αρχής από τους εκδότες βιβλίων και μαθήματα δημοσιογραφίας !!!

Είναι αυτό που λένε: «Εσένα τώρα ποιος σου μίλησε και πήρες θέση;». Αυτό το ερώτημα μάλλον ταιριάζει απόλυτα στους διοργανωτές της Έκθεσης Βιβλίου στο Ναύπλιο, οι οποίοι, εκτός από βιβλία,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »