Ανακοίνωση ΚΚΕ για την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Καλαμάτα και το θάνατο του πιλότου

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του πιλότου του εκπαιδευτικού Τ-2, που με τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Το τραγικό αυτό περιστατικό είναι το τρίτο δυστύχημα που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με πτώση παλαιών αεροσκαφών τύπου Τ-2, ενώ πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα μετατρέπεται σε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων κατόπιν συμφωνίας με ισραηλινή εταιρεία.

Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια του δυστυχήματος και να δοθούν σαφείς απαντήσεις ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με την τήρηση όλων των προδιαγραφών για τη συντήρηση των αεροσκαφών και την ασφάλεια των πιλότων.

ΑΘΗΝA 27/12/2023
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών/τριών 1ου Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων Πελοποννήσου στις Βρυξέλλες

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου συγκρότησε κατά το προηγούμενο έτος 2025 το 1ο Περιφερειακό Συμβούλιο Νέων Πελοποννήσου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »