Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Άργους-Μυκηνών: Αναλύσεις πόσιμου νερού στο Σκαφιδάκι

Την 11η Σεπτεμβρίου 2025, πάρθηκε δείγμα πόσιμου νερού από την κοινότητα Σκαφιδακίου στο οποίο παρατηρήθηκε υπέρβαση των χλωριούχων αλάτων πάνω από το επιτρεπτό όριο των 250 mg/l. Η μοναδική υπέρβαση αφορά την παράμετρο των χλωριούχων, καθώς όλες οι υπόλοιπες μικροβιολογικές και χημικές παράμετροι του νερού της κοινότητας παραμένουν εντός των ορίων.

Η άνοδος αυτή οφείλεται στην παρατεταμένη ανομβρία και στις υψηλές για την εποχή καταναλώσεις και θερμοκρασίες, οι οποίες οδήγησαν στην υφαλμύρινση της κοινοτικής γεώτρησης.

Κατόπιν των ανωτέρω, ενημερώνουμε ότι το νερό στην κοινότητα Σκαφιδακίου θεωρείται ακατάλληλο για πόση σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Γ1 (δ)/ΓΠ οικ. 67322/ ΦΕΚ 3282 Β/19-9-2017. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά για πλύσιμο, μαγείρεμα και άλλες χρήσεις.

Όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενη ανακοίνωση, τα χλωριούχα άλατα στο πόσιμο νερό σε υψηλές συγκεντρώσεις(>250mg/l) προσδίδουν μια χαρακτηριστική γλυφή γεύση χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις στην υγεία, αλλά προκαλούν προβλήματα διάβρωσης στα μεταλλικά δίκτυα σωληνώσεων.

Η ΔΕΥΑΑΡΜ με συνεχείς ελέγχους και αναλύσεις θα ενημερώσει τους δημότες όπως και τις αρμόδιες υπηρεσίες για οποιαδήποτε αλλαγή. Παρακαλούμε για την μη άσκοπη χρήση νερού.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Βασίλης Σιδέρης: «Το Αρχαιολογικό Μουσείου Άργους ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς χώρους της πόλης του Άργους»

Στρατηγικό πυλώνα για την πολιτιστική και τουριστική αναβάθμιση της περιοχής αποτελεί το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους, η ολοκλήρωση του οποίου σφραγίστηκε από την καθοριστική συμβολή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αναστασία Αργυροπούλου για Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους: «Σπουδαία ημέρα και νέα εποχή για τον πολιτισμό μας»

Η Αντιδήμαρχος Διοίκησης Δήμου Άργους-Μυκηνών, Αναστασία Αργυροπούλου, χαιρετίζει την επαναλειτουργία του ιστορικού μουσείου μετά από 12 χρόνια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εθελοντική Αιμοδοσία της ΟΝΝΕΔ Αργολίδας-Το μήνυμα του προέδρου, Δημήτρη Παπανικολάου (βίντεο)

Η ΟΝΝΕΔ Αργολίδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, αναλαμβάνει πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία και καλώντας τους πολίτες,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας: Μια μαγική βραδιά παράδοσης στην Ακροναυπλία με τον Χρίστο Τσιαμούλη

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική παράδοση διοργανώνει το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026, στις 20:30, στο Θεατράκι της Ακροναυπλίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Άργος: Στο Άξιον Εστί, ο τρύγος του μελιού γίνεται τραγούδι…

Ο τρύγος του μελιού είναι η αφορμή. Η μουσική είναι το μονοπάτι. Τιμούμε τον μόχθο της μέλισσας και τη χαρά της παρέας, σε μια βραδιά που η γλυκάδα του φρέσκου μελιού συναντά το μεράκι του χορού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »