Ανακοίνωση ΓΣΕΕ για ΕΛΤΑ: Οι εργαζόμενοι και οι πολίτες απαιτούν μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό πρόσημο και με σεβασμό στα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα

Με ιδιαίτερη ανησυχία οι πολίτες και οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ λαμβάνουν γνώση μιας (ακόμη) ελάχιστα μελετημένης «μεταρρύθμισης» που ακολουθεί τον εύκολο δρόμο, αυτόν της συρρίκνωσης και της υποχρηματοδότησης.

Από τις σχεδιαζόμενες αλλαγές φαίνεται ότι επωφελούνται μόνον οι ανταγωνιστές των ΕΛΤΑ. Αντιθέτως, πλήττονται καίρια τόσο οι εργαζόμενοι, ορισμένοι εκ των οποίων θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προκειμένου να μη χάσουν τις δουλειές τους, όσο και πλατιά κοινωνικά στρώματα που χάνουν τα τοπικά σημεία αναφοράς και διασύνδεσής τους με τον φορέα.

Την ίδια στιγμή που το κράτος προικίζει τους ξένους ανταγωνιστές των ΕΛΤΑ με δεκάδες εκατομμύρια, αφήνει χωρίς επένδυση και αναπτυξιακό σχεδιασμό το δικό του φορέα που επί σχεδόν δύο αιώνες συμβάλει ενεργά στην εθνική οικονομία και στην κοινωνία. Υπενθυμίζουμε πως, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, τα ΕΛΤΑ έχουν την καθολική ευθύνη των ταχυδρομικών υπηρεσιών για τη χώρα, στερούνται όμως πόρων που προβλέπονται ακόμη και από κοινοτικά κονδύλια για τη χρηματοδότηση και τον εκσυγχρονισμό τους. Η έλλειψη πλάνου, χρηματοδότησης και ενδιαφέροντος μοιραία θα οδηγήσει έναν πάλαι ποτέ στιβαρό οργανισμό σε μαρασμό με σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις για τη χώρα και για χιλιάδες πολίτες.

Καλούμε την κυβέρνηση να ακούσει με προσοχή τις προτάσεις που καταθέτουν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στα ΕΛΤΑ. Προτάσεις γνήσιου εκσυγχρονισμού με μεταρρυθμιστικό πρόσημο αλλά και συνάμα με κοινωνική ευαισθησία. Οι άνθρωποι, είτε οι εργαζόμενοι, είτε οι ευάλωτοι πολίτες που εξυπηρετούνται από τα ΕΛΤΑ, δεν είναι απλοί αριθμοί. Ο σεβασμός στα δημόσια αγαθά, στα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα αποτελεί υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας.

Η ΓΣΕΕ στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζόμενων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος και των συμφερόντων της κοινωνίας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Καθαρισμός ποταμών και χειμάρρων στην Π.Ε. Αργολίδας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού ποταμών και χειμάρρων στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και αντιπλημμυρικής προστασίας της Περιφέρειας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ναύπλιο: Φωτογραφία με τον Ηλία Καρατζούλη για εφήβους κι ενήλικες στο ΦΟΥΓΑΡΟ

Στο ετήσιο αυτό σεμινάριο, θα προσεγγίσουμε τη φωτογραφία όχι μόνο ως τεχνική, αλλά και ως τέχνη που μπορεί να αποκαλύψει χαρακτήρες, συναισθήματα και αφηγήσεις. Το σεμινάριο διαρθρώνεται σε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κλείνουν τα ΕΛΤΑ στον Δήμο Επιδαύρου-Άμεση αντίδραση Χρόνη

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Επιδαύρου, Τάσου Χρόνη, στην αναγγελία του κλεισίματος των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ στην Αρχαία Επίδαυρο και το Λυγουριό. Με μια οργισμένη ανάρτηση καταγγέλλει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Όπου η πολιτική νικά την ηθική-Της Έλενας Λεζέ

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση υποτίθεται ότι είναι η «καρδιά» της δημοκρατίας. Εκεί που οι πολίτες αγγίζουν με την καρδιά τους την πολιτική: δρόμοι, σχολεία, καθαριότητα, κοινωνικές υπηρεσίες. Στην πραγματικότητα,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »