Αναβαθμίστηκε το Ειρηνοδικείο Μάσσητος Κρανιδίου σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο

Από το Γραφείο του Δημάρχου Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά λάβαμε γνώση του νομοσχεδίου για την “Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης”, όπως αυτό κατατέθηκε προς ψήφιση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής στις 19 Απριλίου 2024, το οποίο στην παράγραφο 1β’ του άρθρου 6 ορίζει την αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο, στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτουν ο Δήμος Ερμιονίδας και ο Δήμος Σπετσών.

Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία της Δημοτικής Αρχής, η οποία με άμεσες και συντονισμένες κινήσεις, έδρασε ακαριαία και κατάφερε να αποτρέψει την κατάργηση του ιστορικού Ειρηνοδικείου “Μάσσητος” Κρανιδίου, επιτυγχάνοντας την αναβάθμισή του σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Προτάσσοντας τα λογικά επιχειρήματά μας αποτρέψαμε την εφαρμογή αποφάσεων οι οποίες θα έπλητταν οικονομικά τους κατοίκους του Δήμου Ερμιονίδας και ταυτόχρονα επιτύχαμε την ίδρυση και λειτουργία ενός Δικαστηρίου, το οποίο αναβαθμίζει σημαντικά την περιοχή μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Φλωρίδη και τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιάννη Μπούγα για την ευαισθησία και την κατανόηση που επέδειξαν προς την κατεύθυνση της άμεσης επίλυση του θέματος.

Θερμές ευχαριστίες προς τον Βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Ανδριανό για την ιδιαίτερη και καίρια συμβολή του στην επίλυση του ζητήματος, τους Βουλευτές Αργολίδας κ. κ. Γιώργο Γαβρήλο και Ανδρέα Πουλά για τις σημαντικές παρεμβάσεις τους, τον Δικηγορικό Σύλλογο Ναυπλίου και τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Αργολίδας για την αμέριστη βοήθεια που μας προσέφεραν και όλους τους Δημότες και τους κατοίκους της Ερμιονίδας για την συμπαράστασή τους, προκειμένου η προσπάθειά μας να τελεσφορήσει θετικά».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ναύπλιο: Εκδήλωση αφιερωμένη στην τηλεοπτική σειρά «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό»

Η Ιερά Μητρόπολις Αργολίδος διοργανώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στην ιδιαίτερα δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», η οποία ανέδειξε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Βραδιά με επιτυχίες μεγάλων συνθετών με τον Άγγελο Ανδριανό

Σε συνέχεια των καλοκαιρινών εμφανίσεών του στο πλευρό των Γ. Χατζηνάσιου – Στ. Κορκολή, αλλά και Χρήστου Νικολόπουλου, ο δικός μας Άγγελος Ανδριανός επιμελείται, ενορχηστρώνει και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Γιάννης Ανδριανός στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» στο Πορτοχέλι

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ανδριανός, παρέστη στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ «Γεύσεις και Όψεις» στο Πορτοχέλι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γ. Ανδριανός: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τα υλικά δακοκτονίας 2026–2028 και ξεκίνησαν ήδη οι παραδόσεις

Για πρώτη φορά πολυετής προγραμματισμός – Ταχύτερες προμήθειες, εξόφληση εντός του οικονομικού έτους και δυνατότητα αποθέματος για έκτακτες ανάγκες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Επιμελητήριο Αργολίδας: Πρεμιέρα την Τετάρτη για το 13ο Φεστιβάλ “Γεύσεις και Όψεις” στο Πορτοχέλι – Το πρόγραμμα

Το Επιμελητήριο Αργολίδας σας προσκαλεί στα εγκαίνια του 13ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις» που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2026

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Δυναμική πρεμιέρα για την έκθεση «Γεύσεις & Όψεις» στο Πορτοχέλι: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια

Σε κλίμα αισιοδοξίας για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Αργολίδας, πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της εκθεσιακής δραστηριότητας «Γεύσεις & Όψεις»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »