Άλλη μία καλή χρονιά για τα Γκρέιπφρουτ στην Αργολίδα

Μια ακόμα καλή χρονιά μετράνε οι παραγωγοί των Γκρέιπφρουτ στην Αργολίδα που για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο συγκομιδής έχουν αυξημένη παραγωγή που συνοδεύεται από καλές τιμές. Σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους σε οικονομικό επίπεδο . Η παραγωγός Αναστασία Καπετάνιου δήλωσε : Αυτή η χρονιά θυμίζει σε ποσότητα παραγωγής την περσινή αφού είναι αρκετά μεγάλη. Όπως φαίνεται η διάθεση τους στην αγορά θα γίνει με άνεση αφού υπάρχει ζήτηση ενώ ήδη κάποιες ποσότητες πάνε για Ρουμανία όπου τα τρώνε σαν φρούτο και δεν τα χρησιμοποιούν μόνο για χυμό. Το Γκρέιπφρουτ έχει πολλές ιδιότητες και μία από αυτές κάνει πάρα πολύ καλό και στο ζάχαρο » Σε ότι αφορά την διαμόρφωση των τιμών η Αναστασία Καπετάνιου μας δήλωσε ότι :      « αυτή τη χρονιά κράτησα την ίδια τιμή με την περσινή και κινήθηκα στα 0,55 λεπτά έως τα 0,48 λεπτά .Αυτές ήταν και οι τιμές που υπήρχαν την περασμένη χρονιά αλλά φέτος έχει αλλάξει το κόστος καλλιέργειας που έχει αυξηθεί αρκετά .» Σε ότι αφορά την προοπτική της καλλιέργειας θα επισημάνει ότι : «βρίσκεται σε εξέλιξη αφού τα τελευταία χρόνια είναι αρκετοί που επενδύουν σε αυτή την καλλιέργεια Απλά δεν έχει έρθει η ώρα να παράγουν .Προφανώς θα αλλάξουν πολλά όταν υπάρξουν μεγαλύτερες ποσότητες .»
Η καλλιέργεια απλώνεται στην περιοχή του Ελληνικού και παραγωγοί που καλλιεργούν το κόκκινο Γκρέιπφρουτ παρατηρούν όπως μας εξηγεί η Αναστασία Καπετάνιου ότι : « πλέον χρησιμοποιείται πλέον σαν χυμός και σε ποτά κα αυξάνονται οι χρήσεις του. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργείται όσο περνά ο χρόνος μία νέα αγορά »

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Σύλλογος Αργείων «Ο Δαναός»: Παρουσίαση βιβλίου του Βασίλη Βαμβακά με τίτλο «Το αλωνάκι»

Ο Σύλλογος Αργείων ο Δαναός σας προσκαλεί στην παρουσίαση βιβλίου του κυρίου Βασίλη Βαμβακά με τίτλο Το αλωνάκι, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Απριλίου 2026 στο Μέγαρο του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »