prooptiki@msn.com

Ψηφίστηκε η πενθήμερη εργασία των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας

Από το Γραφείο του Δημάρχου Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Δημοτική Αρχή υλοποίησε την υπόσχεσή της προς τους εργαζομένους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας, καθιερώνοντας την πενθήμερη εργασία με κυλιόμενο 24τετράωρο ωράριο.

Συγκεκριμένα, στην 5η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, την 12η Φεβρουαρίου 2024, συζητήθηκε το θέμα «Καθιέρωση διαφορετικού ωραρίου λειτουργίας του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Συντήρησης πρασίνου».

Στη σχετική εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Γιάννη Τσαμαδού ενσωματώθηκαν οι παρατηρήσεις του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Τράκα, του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Καθαριότητας Δήμου Ερμιονίδας κ. Φατούρου και του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας (Σ.Ε.Τ.Α.Α.).

Αυτές αφορούσαν μόνο την αναγραφή της ώρας λήξης του ωραρίου εργασίας και την μη κίνηση των απορριμματοφόρων κατά την νυκτερινή βάρδια, με εξαίρεση εκτάκτων αναγκών.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, σε πλήρη συντονισμό με κάποιους που ήθελαν να διακόψουν το Δημοτικό Συμβούλιο για να μην ληφθεί απόφαση, καταψήφισαν το θέμα, ζητώντας την αναβολή του με την αστεία δικαιολογία ότι δήθεν περιείχε ασάφειες η εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας και ότι δεν ήταν εναρμονισμένη με τα αιτήματα των Σωματείων των Εργαζομένων.

Μάλιστα, ο επικεφαλής τους στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, εξέδωσε μια ακατανόητη ανακοίνωση περί δήθεν άτακτης υποχώρησης της Δημοτικής Αρχής στο εν λόγω θέμα.

Έλαβε όμως πληρωμένη απάντηση από δύο ανακοινώσεις του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας (Σ.Ε.Τ.Α.Α.) και από ένα δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στην πρώτη ανακοίνωση εδώ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Σ.Ε.Τ.Α.Α. εκφράζει την ικανοποίησή του για την εισήγηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Γιάννη Τσαμαδού και για την ψήφιση του θέματος και τονίζει την εποικοδομητική συνεργασία που είχε με την Δημοτική Αρχή.

Στην δεύτερη ανακοίνωση εδώ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Σ.Ε.Τ.Α.Α. τάσσεται ενάντια αυτών που ήθελαν να διακοπεί το Δημοτικό Συμβούλιο και μην ληφθεί απόφαση για το θέμα.

Και στο δελτίο τύπου εδώ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας η οποία βασίζεται στην εισήγηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και αποτελεί πιλότο για άλλους Δήμους της Ελλάδας.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων, έχοντας αγαστή συνεργασία με τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Ο Δήμος Ερμιονίδας τηρεί τις προβλεπόμενες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. Διαθέτει Ιατρό Εργασίας, Τεχνικό Ασφαλείας και Μηχανικό Ασφαλείας Οχημάτων, οι υποδείξεις των οποίων εφαρμόζονται κατά γράμμα, ενώ είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους της Ελλάδας που διαθέτουμε την προβλεπόμενη από την νομοθεσία Γραπτή Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου.

Επίσης, στη συνεδρίαση της 12ης Φεβρουαρίου 2024 ψηφίστηκε ομόφωνα το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ερμιονίδας για το έτος 2024, το οποίο προβλέπει την κατασκευή αποδυτηρίων για τους εργαζομένους στην υπηρεσία Καθαριότητας, προϋπολογισμού 50.000,00€.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

«Χαρίλαος Τρικούπης» στα «Πορτρέτα Πολιτικών» από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνει το 2024, έτος κατά το οποίο συμπληρώνει 40 χρόνια παρουσίας, σειρά 11 διαδικτυακών διαλέξεων και 1 καταληκτικής διά ζώσης ημερίδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων από την Πελοπόννησο για το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Την Κυριακή 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Διαμαρτύρονται οι δικηγόροι του Ναυπλίου για το κλείσιμο του Ειρηνοδικείου-Αποχή 12 και 15 Απριλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου κατά την έκτακτη συνεδρίασή του την 10η Απριλίου 2024, εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεση των μελών του στο υπό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανοίγει η αυλαία των εκδηλώσεων της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» 2024 με μία άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα

Την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 18:00, στο συνεδριακό κέντρο της έκθεσης* θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Επιχειρήσεις». Το Εργαστήριο Συστημάτων Λογισμικού και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

23 συλλήψεις έφερε η έφοδος σε οικισμό Ρομά στο Άργος

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, σήμερα (11.4.2024) το πρωί σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »