prooptiki@msn.com

Ψήφισμα του Δήμου Ερμιονίδας για το κλείσιμο του Ταχυδρομικού Καταστήματος Ερμιόνης Αργολίδας

Για το κλείσιμο του Ταχυδρομικού Καταστήματος Ερμιόνης Αργολίδας
Ενημερωθήκαμε σήμερα, σχετικά με την υπ’ αριθ. πρωτ. 5.1.2/948/104/13.10.2023 (ΑΔΑ: ΨΠΞ40ΡΡ2- 142) απόφαση του Διευθύνοντα Συμβούλου των ΕΛΤΑ Α.Ε. για την αναστολή της συναλλακτικής δραστηριότητας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Ερμιόνης, γεγονός που εντείνει την υποβάθμιση όλων των υπηρεσιών των ΕΛ.ΤΑ., παρά τις επανειλημμένες έγγραφες αναφορές μας προς τα ΕΛΤΑ και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, για την υποστελέχωση και μη ικανοποιητική και εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος Ερμιόνης του Δήμου Ερμιονίδας.
Η διαρκής και σοβαρή υποβάθμιση των υπηρεσιών των δύο καταστημάτων ΕΛΤΑ, Κρανιδίου και
Ερμιόνης του Δήμου Ερμιονίδας έχειπροκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
Το Ταχυδρομικό Κατάστημα Ερμιόνης εξυπηρετεί τις ανάγκες τριών (3) Κοινοτήτων, της Ερμιόνης, του Ηλιοκάστρου και της Θερμησίας, οι οποίες έχουν αρκετή χιλιομετρική απόσταση και μεταξύ τους αλλά και από την έδρα του Δήμου, το Κρανίδι. Ο Δήμος Ερμιονίδας, ένας κατεξοχήν τουριστικός προορισμός, με πληθυσμό 13.500 μόνιμους κατοίκους, αριθμός ο οποίος υπερδιπλασιάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους λόγω του τουρισμού αλλά και των εξοχικών κατοικιών, απέχει 75 χλμ. από το Ναύπλιο και 170 χλμ. από την Αθήνα, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την παροχή καθολικών ταχυδρομικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της Ερμιονίδας μας.
Η επιβεβαίωση της αναστολής λειτουργίας του συγκεκριμένου Καταστήματος θα επηρεάσει ανεπανόρθωτα την καθημερινότητα των κατοίκων της Ερμιονίδας, οι οποίοι είναι ήδη θορυβημένοι με την ανωτέρω απόφαση, διαμαρτύρονται έντονα και δηλώνουν έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις.
Η ενδεχόμενη παύση της λειτουργίας του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ καταστήματος ΕΛ.ΤΑ. στην Δ.Ε. Ερμιόνης, θα έχει ως αποτέλεσμα την αναγκαστική εξυπηρέτηση των πολιτών από το Ταχυδρομικό Κατάστημα Κρανιδίου, που ήδη υπολειτουργεί.
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία, την δυσαρέσκεια και την αντίθεση μας για το κλείσιμο του Ταχυδρομικού Καταστήματος Ερμιόνης στον Δήμο Ερμιονίδας και γενικά στη συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων ΕΛ.ΤΑ. στην Ελληνική Επαρχία.
Επισημαίνουμε την αναγκαιότητα της παραμονής του καταστήματος ΕΛ.ΤΑ. Ερμιόνης στην Ερμιονίδα.
Ζητούμε να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες των κατοίκων του Δήμου μας.
Καλούμε τη Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. να λάβει σοβαρά υπόψη το αίτημα του Δήμου μας και να ανακαλέσει την απόφασή της για αναστολή λειτουργίας του καταστήματος της στην Ερμιόνη.
Ζητούμε την παρέμβαση την συμπαράσταση και την αρωγή της Ελληνικής Κυβέρνησης, των ΕΛ.ΤΑ. και όλων των αρμοδίων, ώστε το Ταχυδρομικό Κατάστημα Ερμιόνης, να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, οι οποίες απαιτούνται σε μία απομακρυσμένη τουριστική περιοχή, όπως είναι ο Δήμος Ερμιονίδας.
Εξακολουθεί να αποτελεί πάγιο αίτημά μας, η στελέχωση των δύο Ταχυδρομικών Καταστημάτων που υπολειτουργούν στον Δήμο Ερμιονίδας, εδώ και δύο έτη.
Εκφράζουμε την εναντίωσή μας σε κάθε κίνηση που τείνει να υποβαθμίσει του τόπο μας και να
δυσχεράνει τις συλλογικές προσπάθειες για την ανάδειξη κι ανάπτυξη του.
Τέλος, δηλώνουμε τη βούληση και την αποφασιστικότητα ολόκληρου του Δήμου Ερμιονίδας, να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια και δράση που προάγει κι ενώνει του τόπο μας και τους ανθρώπους του.
Β. Η απόφαση του Δ.Σ. να κοινοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς
Γ. Η απόφαση του Δ.Σ. να κοινοποιηθεί στους Βουλευτές του Νομού Αργολίδας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου: Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την εορταστική περίοδο

Ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου ανακοινώνει το προτεινόμενο ωράριο για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς! Δεν ισχύει για την Παλιά Πόλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από το Σύλλογο Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους-Μυκηνών

Το ΔΣ και τα μέλη του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους Μυκηνών, εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου Δημητρίου Κώνστα, συνταξιούχου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Κινητοποίηση αγροτών στην Π.Ε. Αργολίδας για την ακαρπία στην ελιά-Τα αιτήματα

Μετά από την Γενική Συνέλευση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ) , αποφασίσαμε την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 11πμ, να πραγματοποιήσουμε κινητοποίηση στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γιατί η Αγία Βαρβάρα τιμάται ιδιαίτερα στο Ναύπλιο-Το Θαύμα και η εικόνα του ζωγράφου Α. Μπαρού-Του Γιάννη Μακρή

Όλως ιδιαίτερα τιμάται η μνήμη της μεγαλομάρτυρας Αγίας Βαρβάρας στον ιστορικό ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην πόλη του Ναυπλίου, εκεί που το 1831 δολοφονήθηκε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Παρακράτηση υπέρ ΦΟΣΔΑ στους Δήμους Άργους-Μυκηνών, Ναυπλιέων και Επιδαύρου από το Υπ. Εσωτερικών

Παρακράτηση υπέρ του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέρους των πιστώσεων από την μηνιαία τακτική κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) αποφάσισε το Υπουργείο Εσωτερικών,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »