prooptiki@msn.com

Φρενίτιδα στο Twitter: Τι σημαίνει το αινιγματικό tweet του Έλον Μασκ με το ελληνικό γράμμα “Ω”

Φρενίτιδα προκάλεσε το βράδυ της Κυριακής στο Twitter ο Έλον Μασκ, όταν έγραψε το ελληνικό γράμμα «Ω» σε μια ανάρτησή του χωρίς να δίνει καμία περαιτέρω εξήγηση.

Άμεσα το tweet έγινε viral με χιλιάδες χρήστες του Twitter να προσπαθούν να εξηγήσουν την ανάρτηση του Μάσκ και το γράμμα «Ω» να γίνεται retweet εκατομμύρια φορές.

Ορισμένοι υποστήριξαν ότι η ανάρτησή του Μασκ συμβόλιζε την τελευταία θέση σε μια ομάδα αντικειμένων, άλλοι έγραψαν ότι αποτελούσε μια προσπάθεια του Νοτιοαφρικανού δισεκατομμυριούχου να δείξει ότι «είμαι το Άλφα και το Ωμεγα, η αρχή και το τέλος», άλλοι έκαναν πλάκα υποστηρίζοντας ότι αναφέρεται στην ομώνυμη εταιρεία ρολογιών, άλλοι εκτίμησαν ότι συμβολίζει το τέλος του Twitter ενώ άλλοι έφτασαν στο σημείο να μεταφράσουν την ανάρτηση ως το «τέλος του κορωνοϊού».

Υπήρξαν, ωστόσο, και αρκετοί που «διάβασαν» σωστά την ανάρτηση.
Μετά τον χαμό που προκάλεσε με άλλη μια ανάρτησή του στα ελληνικά – είχε προηγηθεί τον Οκτώβριο η ανάρτηση της λέξης «διαλεκτική» – ο Έλον Μασκ αποφάσισε 8 ώρες αργότερα να εξηγήσει τι σημαίνει το γράμμα «Ω».

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Έλον Μασκ το «Ω» είναι το μήνυμά του για «αντίσταση στο ρεύμα» καθώς το τελευταίο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου είναι το σύμβολο για την μονάδα μέτρησης της ηλεκτρικής αντίστασης στο Διεθνές σύστημα μονάδων (το Ωμ) το οποίο πήρε την ονομασία αυτή από τον Γερμανό φυσικό Γκέοργκ Ωμ.

Πηγή: real.gr

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Γιώργος Δέδες: «Ιδιωτικοποιούν και το νερό!»-Δεκτή η εισήγηση στο Πε.Συ. Πελοποννήσου

– Ιδιωτικοποιούν και το νερό !- Δεκτή η εισήγηση της παράταξης του Γιώργου Δέδε, για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου Σκρέκα, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου Από

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

100 χρόνια αργειακής επιχειρηματικότητας. Να μιλήσουμε για πολιτιστική οικονομία και δημιουργικότητα;-Του Γιώργου Κόνδη

Οποία η αντίθεσις του Άργους από την Κόρινθον. Εις αυτήν κόσμος σποραδικός, εις το Άργος πλήθος μυρμηγκιών, καθ’οδόν, εις τα καφενεία, τα καπηλεία, την αγοράν,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »