prooptiki@msn.com

Τρέχουν και δεν φτάνουν να κρύψουν τις φάτσες τους υποψήφιοι βουλευτές

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες οι υποψήφιοι βουλευτές που έχουν τοποθετήσει και αναρτήσει πινακίδες και πανό στα εκλογικά τους γραφεία και όχι μόνο. Βάσει του νέου Προεδρικού Διατάγματος που εκδόθηκε σε ΦΕΚ τον Μάρτιο του 2022 προβλέπεται ότι απαγορεύεται η ανάρτηση ή επικόλληση σε εξωτερικούς, δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, καθώς και σε κάθε μορφής αυτοκινούμενα μέσα, αεροπανό, πανό, γιγαντοαφισών, αφισών, φωτογραφιών και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής, η εγκατάσταση πρόσκαιρων κατασκευών οποιασδήποτε μορφής για την προσωπική τους προβολή, καθώς και η χρήση χρωστικών ουσιών και η αναγραφή συνθημάτων σε οποιονδήποτε εξωτερικό χώρο.

Κάποιοι από τους υποψήφιους βουλευτές φαίνεται πως δεν είχαν ενημερωθεί για τις αλλαγές που προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα και τρέχουν στην κυριολεξία να καλύψουν τις «φάτσες» τους από πανό και πινακίδες ακόμη και στα πολιτικά τους γραφεία.

Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο υπο τον φόβο καταγγελιών από αντιπάλους αλλά και συνυποψηφίους που έχουν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή πινακίδων και πανό. Χαρακτηριστικό του προβλήματος είναι ότι συνομιλητής του υπογράφοντος «έλεγε, άσε με γιατί τρέχω να καλύψω την φάτσα μου από εκλογικά κέντρα και πολιτικά γραφεία.»
Παράλληλα οι υποψήφιοι βουλευτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ισχύει η απαγόρευση χρήσης μεγαφωνικών εγκαταστάσεων, ενώ εξαιρούνται οι πινακίδες με τα αναγκαία προσδιοριστικά στοιχεία του υποψηφίου βουλευτή δηλαδή το όνομα και η περιφέρεια που κατεβαίνουν υποψήφιοι, βέβαια και το κόμμα που κατεβαίνουν στην αρένα της πολιτικής

Οι δήμαρχοι και οι πρόεδροι κοινοτήτων υποχρεούνται για την άμεση καθαίρεση των αεροπανό και πανό, την αποκόλληση των γιγαντοαφισών, αφισών, φωτογραφιών κ.λπ., την αποσυναρμολόγηση των πρόσκαιρων κατασκευών και τον καθαρισμό από χρωστικές ουσίες των εξωτερικών χώρων ενώ σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχει παράβαση της ανωτέρω υποχρέωσης συνιστά ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι (6) μηνών.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα σε περίπτωση παράβασης επιβάλλεται στον υποψήφιο βουλευτή πρόστιμο μέχρι του ύψους της ετήσιας βουλευτικής αποζημίωσης, ανάλογα με τη σοβαρότητα, τον αριθμό και τη συχνότητα των παραβάσεων, καθώς και την προκαλούμενη ρύπανση και προσβολή της αισθητικής.

Πηγή: dikaiologitika.gr, Σωτήρης Μπέσκος

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

1944: Οι ναζί κατακτητές εισβάλουν στο Δίστομο, εκτελούν τους κατοίκους και καίνε τα σπίτια

323 π.Χ.: Ο Μέγας Αλέξανδρος πεθαίνει στη Βαβυλώνα μετά από σύντομη ασθένεια, καθώς είχε ανεβάσει πυρετό, δύο εβδομάδες νωρίτερα, στη διάρκεια ενός συμποσίου. Ακόμη και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γ. Γαβρήλος: «Οι ελλείψεις των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Αργολίδας δημιουργούν προβλήματα και στο ΕΚΑΒ»

Από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Γαβρήλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Επίσκεψη στο ΕΚΑΒ Αργολίδας πραγματοποίησε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Γαβρήλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μπονταΐτης: «Η ΝΔ μείωσε 50 φόρους αφαιρώντας από τις πλάτες των φορολογούμενων 7 δισ. Ευρώ»

Χρήστος Μπονταΐτης: “Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μείωσε 50 φόρους αφαιρώντας από τις πλάτες των φορολογούμενων 7 δισ. ευρώ, ενώ σχεδιάζει περαιτέρω μειώσεις στη νέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »