prooptiki@msn.com

Το πολιτικό παρασκήνιο της εβδομάδας που πέρασε

Για γέλια η για κλάματα ; Μιλάμε για την επικοινωνιακή διαχείριση της εκδήλωσης στην Παλαιοχούνη την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε -παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και στελεχών της κυβέρνησης- για την παρουσίαση της μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων που λειτουργεί στην εν λόγω περιοχή της Αρκαδίας. Το καπέλωμα τοι αιώνα έγινε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης χάθηκε ανάμεσα στις συμπληγάδες του Νίκα και της ΤΕΡΝΑ. Φοβερή αντιμετώπιση. Πάλι καλά που τον ανέφερε δηλαδή.

Λέξεις

Οι λέξεις όπως τις χρησιμοποιούμε δίνουν και ένα νόημα για όσους διαβάζουν ή ακούνε . Είπε λοιπόν ο Παναγιώτης Νίκας : “Η εξέλιξη και η ολοκλήρωση του έργου στηρίχθηκε στη συντονισμένη, αποτελεσματική και πολυπρόσωπη προσπάθεια αιρετών, νομικών και τεχνικών συμβούλων καθώς και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας”, σημειώνοντας πως αναγνωρίζει “τις προσπάθειες και τη συμβολή της προηγούμενης περιφερειακής Αρχής” στο συγκεκριμένο έργο. Αν αυτό δεν λέγεται ετεροχρονισμένη δικαίωση Τατούλη τότε πώς λέγεται τελικά. Τι άλλο θα ακούσουμε!

Μητσοτάκης

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναφερόμενος στο ενδιαφέρον του για το συγκεκριμένο έργο. Ευχαρίστησε επίσης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Κάρστεν Ράσμουσεν “για την κατανόηση και τη συμβολή στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων”. Τόσα πολλά δεν έχει πει κανένας για τον Μητσοτάκη. Ήμαρτον Κύριε!

Κόντρα

Ένα ακόμα επεισόδιο στη σύγκρουση Νίκα – Αναστασόπουλου θεωρείται το «κόψιμο» του αντιπεριφερειάρχη από την συζήτηση για τα προβλήματα των αγροτών και του πρωτογενούς τομέα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μπορεί ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Στάθης Αναστασόπουλος, να έχει ως αρμοδιότητα τον πρωτογενή τομέα , ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, να μην τον συμπεριλάβει στους εισηγητές που θα ενημερώσουν το Περιφερειακό Συμβούλιο για τα αγροτικά ζητήματα της Περιφέρειας. Είναι να μην κακιώσει ο Παναγιώτης.

Μαλτέζος

Και μια που είπαμε Νίκας να πούμε και δύο κουβέντες και για τον Γιάννη Μαλτέζο. Τον Μαλτέζο που κινείται κόντρα στην επιλογή της Νέας Δημoκρατίας αφού ενδιαφέρεται για την θέση του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων. Για την θέση αυτή ενδιαφέρεται και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Την θέση αυτή κατέχει ο Δημήτρης Καμπόσος που την κέρδισε από τον τότε Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα .Τελικά η ζωή μας κύκλους κάνει …

Κόντρα

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος από την Καλαμάτα είναι σαφές ότι θα εκπροσωπήσει τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της ΠΕΔ και φυσικά μαζί του θα είναι και ο Αντώνης Σαμαράς . Αυτό φυσικά προκαλεί σεισμό στο νευρικό σύστημα του Παναγιώτη Νίκα που βλέπει με καλό μάτι την κάθοδο του Γιάννη Μαλτέζου ώστε να εκφρασθεί το Αντι-Σαμαρικό μέτωπο. Φυσικά, όλα αυτά σαν σχέδια είναι καλά αλλά πρακτικά κρύβουν πολλές παγίδες γι’ αυτούς που θα εμπλακούν .
Τα λέμε από τώρα για να μην πουν ότι δεν τους τα είπαμε εγκαίρως. Έτσι βλέπουμε “χλωμή” τη κάθοδο του Γιάννη.

ΠΑΣΟΚ

Κόρινθος, Αρκαδία ή Αργολίδα ; Αυτό είναι το ερώτημα που έχει μπει στο ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων. Η Κόρινθος, δηλαδή ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης, δεν έδειξε κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού είναι νέος και θα εστιάσει το ενδιαφέρον του σε άλλα πράγματα. Από την άλλη ο Δήμαρχος Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Τζιούμης, μετά από τόσα χρόνια προτιμά να ρίξει το βάρος σε ζητήματα που έχουν μείνει στην μέση. Έτσι μένει ο Τάσος Χρόνης που αν και προέρχεται από μικρό Δήμο θεωρείται καλή περίπτωση. Το ζήτημα είναι όμως τι λέει ο ίδιος.

Μαργέτας

Στο εκλογοδικείο θα προσφύγει ο Γιάννης Μαργέτας και έτσι τα ψηφοδέλτια μετά τις εκλογές θα καταμετρηθούν για Τρίτη φορά !!! Φυσικά ο Γιάννης Μαργέτας δεν θέλει να μάθει ότι είναι σπάνια περίπτωση να ανατραπεί λαϊκή βούληση στις αίθουσες των δικαστηρίων. Εμείς για να φρεσκάρουμε μνήμες σας μεταφέρουμε την πρώτη δήλωση Μαργέτα μετά τις εκλογές : “Στις Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ο λαός επέλεξε για την επόμενη πενταετία ως Δήμαρχο τον κ. Γιάννη Γεωργόπουλο και την παράταξη «Δυνατή Ερμιονίδα».
Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Ερμιονίδας που μας τίμησαν με την ψήφο τους και με ποσοστό 45,75% έναντι ποσοστού 46,39% της δημοτικής πλειοψηφίας μας ανέδειξαν ως αξιωματική αντιπολίτευση για τη επόμενη δημοτική περίοδο.
Να ευχαριστήσω τα μέλη της παράταξης «Ερμιονίδα-Βήμα στο Αύριο» για το ταξίδι που μαζί ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε, χωρίς συμβιβασμούς, αναδεικνύοντας την πρότασή μας για το μέλλον της Ερμιονίδας.
Είμαι υπερήφανος για τον τίμιο αγώνα μας και το αποτέλεσμα που επιτύχαμε.
Καλή θητεία και ορθές αποφάσεις για το καλό της Ερμιονίδας”.  Τώρα τι άλλαξε και τρέχει στα δικαστήρια κανείς δεν μπορεί να καταλάβει.

Κρίγγος

Λοιπόν, ο Δημήτρης Κρίγγος τελείωσε προς το παρόν από την Αργολίδα αφού τις πέντε μέρες της εβδομάδας θα βρίσκεται στην Αθήνα ως συνεργάτης υπουργού της Κυβέρνησης.
Τα καλά στελέχη δεν βρίσκονται ούτε μία μέρα χωρίς εργασία. Από την άλλη ο Δημήτρης Καμπόσος ετοιμάζει τα επιχειρηματικά σχέδιά του και φυσικά έχει το νου στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Η ΔΕΥΑΝ εκσυγχρονίζεται με 5 μηχανήματα για την αυτόματη πληρωμή λογαριασμών (βίντεο)

Με τρία απλά βήματα οι δημότες στο Δήμο Ναυπλιέων μπορούν να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους εύκολα, γρήγορα και το σημαντικότερο, ανέξοδα. Πέντε (5) αυτόματοι μηχανισμοί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν. Αργολίδας “Ο Μίνωας”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν. Αργολίδας “Ο Μίνωας” συνήλθε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 σε συνεδρίαση για την ανακήρυξη υποψηφίων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ΟΕΒΕ Άργους

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Άργους (ΟΕΒΕ ΑΡΓΟΥΣ) με τη συμμετοχή των Προέδρων και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» και«Μεταξύ επιτρεπομένου και απαγoρευμένου»

Ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» διοργανώνει παρουσίαση – συζήτηση με θέμα: «Μεταξύ επιτρεπομένου και απαγoρευμένου». Κανόνες, αντιλήψεις και πρακτικές στη σύγχρονη κοινωνία. Όλοι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »