prooptiki@msn.com

Το πολιτικό παρασκήνιο της εβδομάδας που πέρασε

Ο άνθρωπος ήθελε φούλ επίθεση Από το πρώτο λεπτό μέχρι τα 90 και αφού δεν το είδε αυτό δήλωσε : «Μετά από τα παραπάνω, καταλαβαίνω ότι η απόλυτη αντίθεσή μου απέναντι στη Δημοτική Αρχή Καμπόσου δεν μπορεί να εκφραστεί μέσα από την ένταξη μου στη Συμφωνία Δημιουργίας. Δηλώνω λοιπόν ότι για τους παραπάνω λόγους αποχωρώ από την παράταξη της Συμφωνίας Δημιουργίας και δεν επιθυμώ να είμαι μέλος αυτής.» Τώρα βέβαια μένει να μην ακολουθήσει και άλλη δήλωση του Μπενέκου που να δηλώνει την ένταξή του στον Γιάννη Μαλτέζο γιατί τότε θα πάμε σε άλλα σενάρια . Για όσους δεν το θυμούνται ο Γιώργος Μπενέκος ήταν υποψήφιος με την παράταξη ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ του Τάσου Χειβιδόπουλου.

Ενισχύσεις

Δήλωσε ο Δημήτρης Ορφανός : «Ο πολιτισμός στον Δήμο Ναυπλιέων έχει απαξιωθεί, εκλείπει και ξεπετάγεται μόνο από δραστήριους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους σαν λουλούδι σε άγονο έδαφος. Ως αυριανή δημοτική αρχή θα ενισχύσουμε ουσιαστικά τους πολιτιστικούς φορείς, θα αναδείξουμε τις πολιτιστικές δράσεις των συνδημοτών μας, θα συνεργαστούμε με καλλιτέχνες και θα δώσουμε τέλος στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε φανφάρες και αθηναϊκές εταιρείες στολισμού!» Όλα αυτά για εμάς μία ερμηνεία έχουν : Ο Δημήτρης Ορφανός κλείνει το μάτι στους ντόπιους πολιτιστικούς συλλόγους και καλλιτέχνες για οικονομική ενίσχυση στο μέλλον εάν και εφόσον εκλεγεί

Δικαστήρια

Ο τρίτος γύρος των εκλογών θα παιχθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων Ναι όπως το γράφουμε. Ήδη έχουν πέσει οι πρώτες μηνύσεις και έπεται συνέχεια αφού έχουμε μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι την κάλπη . Τόσο μεγάλο ώστε η εκδίκαση των μηνύσεων να φθάσει μέχρι και τις παραμονές των μεθεπόμενων εκλογών . Καλό είναι για όλους πάντως να κατεβάσουν τους τόνους γιατί όταν αρχίσουν και βγαίνουν αυτές οι ιστορίες στην δημοσιότητα θα χάσουν αρκετά και θα πέφτει γέλιο

Κωστούρος

Ελάχιστες πλέον είναι οι θέσεις υποψηφίων συμβούλων για το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Κωστούρου Κατά ριπάς είναι οι ανακοινώσεις υποψηφίων συμβούλων για το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Γεωργόπουλου και φυσικά τις τελευταίες πινελιές βάζει ο Δημήτρης Καμπόσος . Είσαι στην εξουσία ,δεν έχεις πρόβλημα συγκρότησης ψηφοδελτίου ενώ παράλληλα κινείς τους μηχανισμούς σου να παράγουν έργο σε όλα τα επίπεδα .Αυτή είναι η πραγματική εικόνα και αυτην πρέπει να αντιμετωπίσουν όσοι φιλοδοξούν να γίνουν Δήμαρχοι .Με λίγα λόγια οι υποψηφιότητες της τελευταίας στιγμής είναι απλά προβληματικές Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια.

Τάσος

Την προσεχή Δευτέρα (27/2) ξεκινούν στο Ναύπλιο οι 16οι Μεσογειακοί Αγώνες Χάντμπολ Γυναικών (U17) και ο γενικός γραμματέας της ΟΧΕ και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, και υποψήφιος βουλευτής Τάσσος Χειβιδόπουλος με μια προσωπική του δήλωση στη σελίδα του στο Facebook αναφέρθηκε στο σπουδαίο αθλητικό γεγονός που θα φιλοξενηθεί για μια εβδομάδα στην πόλη του Ναυπλίου. Μάλλον ακόμα και να τον ψηφίσουν όσοι αγαπάνε το Χάντμπολ δεν του φτάνουν για να γίνει επικίνδυνος αντίπαλος για τους άλλους δύο .Αναζητείται λύση.

Βραχιόλι

Θα είχε μεγάλη πλάκα να μπορούσαν να δούν κάποιοι υποψήφιοι Δήμαρχοι με ποιους μιλάνε μετά τις συμφωνίες τους.Θα πάθαιναν πλάκα και ίσως να καταλάβαιναν ότι από την μία γεμίζει το σακούλι και από την άλλη αδειάζει . Βραχιολάκι πρέπει να τους φοράνε σαν αυτά που φοράν οι έγκλειστοι που βγαίνουν έξω με περιοριστικούς όρους. Ακόμα όμως και έτσι δεν θα έβγαζαν άκρη αφού κάποιοι κλείνουν συμφωνίες για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του δυνατού..

Περιφέρεια

Είναι οριστικό αυτό που έχει σχέση με τα κόμματα και τις Περιφερειακές εκλογές Κανένας και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τον Νίκα και τα άλλα παιδιά Η κουβέντα θα ανοίξει αμέσως μετά τις εκλογές και κάτω από προϋποθέσεις Το αποτέλεσμα των Βουλευτικών εκλογών θα κρίνει κατά πολύ και το ποιοι θα είναι υποψήφιοι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο Παναγιώτης Νίκας μέχρι τότε μπορεί να κοιμάται ήσυχος και να κλείνει τις τρύπες που μόνος του άνοιξε και απειλούν με βύθιση το καράβι.
Καλό είναι επίσης κάποιος να του πεί ότι είναι άλλο να πολιτεύεσαι στην Καλαμάτα και άλλο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τατούλης

Το φλέρτ του Πέτρου Τατούλη με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανές και είναι χαρακτηριστικό ότι τα άρθρα του με έντονα αντικυβερνητικό ύφος φιλοξενούνται από την Εφημερίδα των Συντακτών. Φυσικά αυτό δεν θα του είναι αρκετό την κρίσιμη στιγμή με δεδομένους τους ορκισμένους εχθρούς που έχει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν συνυπολογίσει και το ότι πολιτεύεται σε μια γαλάζια περιφέρεια τότε μάλλον η έμπνευση είναι ατυχέστατη αφού ελάχιστοι γαλάζιοι θα τον ακολουθήσουν σε μία τέτοια πολιτική διαδρομή .

ΣΥΡΙΖΑ

Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει το τρέξιμο στην Αργολίδα ο Τάκης Παπαιωάννου που είναι και το νέο πρόσωπο του ψηφοδελτίου στον ΣΥΡΙΖΑ . Ο νεαρός υποψήφιος βουλευτής είναι τραπεζικός υπάλληλος και η εργασία του είναι στην Αθήνα Καλείται να βγάλει άκρη σ εέναν αγώνα ποιυ δεν τον είχε στο μυαλό του με δεδομένες τις υποψηφιότητες σε άντρες. Η παραίτηση Γκιόλα όμως έφερε αναστάτωση σε πολλά επίπεδα . Ο Τάκης Παπαιωάννου θεωρείται Αργείος και εκεί θα είναι η βάση των κινήσεων του

Καραμανλής

Από την Αθηναική ιστοσελίδα parapolitika.gr μαθαίνουμε ότι : «Την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να αποχωρήσει από την πολιτική και να μη μετέχει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ερμηνεύουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «πρόκειται για μήνυμα κατά της κυβέρνησης για τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια».
Οι ίδιοι άνθρωποι υπενθυμίζουν την τελευταία ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στα Ανώγεια της Κρήτης, όπου εκεί «με πολύ σαφή τρόπο είχε τραβήξει μια κόκκινη γραμμή απέναντι στο θέμα των υποκλοπών και τους χειρισμούς της κυβέρνησης». Θεωρούν μάλιστα ότι πρόκειται για μεγάλη απώλεια, την οποία ο πρωθυπουργός θα τη βρει μπροστά του στις εκλογές, καθώς, όπως επισημαίνουν, «η δεξιά παράταξη είναι κυρίως καραμανλική».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ξεκινούν οι εορτασμοί του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου-Το πρόγραμμα

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. Οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν από την Τρίτη 21 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΕΜΥ: Συνεχίζεται η κακοκαιρία και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Παρατείνεται η επιδείνωση του καιρού, με έντονα φαινόμενα, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »