prooptiki@msn.com

Το πολιτικό παρασκήνιο της εβδομάδας που πέρασε και οι αποκαλύψεις Καμπόσου

Μία σημαντική συνέντευξη έδωσε ο Δημήτρης Καμπόσος στον Πολύδωρο Δάκογλου στο TV Super Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών έβγαλε πάθος, ρεαλισμό και ειδήσεις . Η πρώτη είδηση αφορά το μέλλον του και εκεί ο Δημήτρης Καμπόσος ήταν απόλυτα ξεκάθαρος .Αυτή η πενταετία είναι και η τελευταία θητεία του. Το 2023 θα δώσει την τελευταία μάχη του και από εκεί και πέρα η παράταξη θα συνεχίσει την πορεία της.

Διαδοχή

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και έτσι ο Δημήτρης Καμπόσος μαζί με την απόφαση για την αποχώρησή του πήρε άλλη μία σημαντική απόφαση που αφορά τον τρόπο και τον χρόνο της αποχώρησης .Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ένα χρόνο πρίν την λήξη της θητείας θα συνεδριάσει η παράταξη και θα εκλέξει αρχηγό .Μόνμο Δημήτρης Καμπόσος λοιπόν γιατί φροντίζει ώστε η παράταξη που δημικούργησε να έχει μέλλον και μετά την αποχώρησή του.

Ηγέτης

Η απόφαση του Δημήτρη Καμπόσου να ανακοινώσει έγκαιρα τον χρόνο της αποχώρησής του αλλά κυρίως τον τρόπο επιλογής του διαδόχου του είναι προϊόν της αγάπης για την παράταξή του και της ηγετικής φυσιογνωμίας του που τον οδηγεί ώστε η διαδοχή να γίνει με ομαλό τρόπο και να διασφαλίζει την ενότητα αλλά και την προοπτική για το μέλλον

Περιφερειακό

«Κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης 25ης τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου , οι επικεφαλής των παρατάξεων «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης, «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο» Γιώργος Δέδες, «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος, «Πράσινη Πελοπόννησος» Δήμητρα Λυμπεροπούλου, «Ανταρσία στο Μωριά-Συμπόρευση για την Ανατροπή» Παναγιώτης Κάτσαρης καθώς και η ανεξάρτητη Περιφερειακή Σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου κατέθεσαν έγγραφη καταγγελία (πολιτική μομφή) κατά του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Μαλτέζου.» Αυτά αναφέρει η ανακοίνωση της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό συμβούλιο για να αποδειχθεί ότι ο Γιάννης Μαλτέζος τα έκανε μπάχαλο φέροντας έτσι σε δύσκολη θέση και τον Παναγιώτη Νίκα . Αφού δεν μπορείς να λειτουργήσεις πολιτικά από την θέση του Προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου φαντάσου τι θα έκανες σε άλλες σοβαρότερες θέσεις .

Κωστούρος

Για μονόλογο κατηγόρησαν τον Δημήτρη Κωστούρο οι πολιτικοί του αντίπαλοι αναφερόμενοι στον απολογισμό του . Έτσι άρχισαν τον δικό τους μονόλογο κάνοντας εκ του ασφαλούς κριτική .Το βασικό ερώτημα βέβαια είναι γιατί δεν εμφανίσθηκαν στο Βουλευτικό να ασκήσουν κριτική μέσα από τα ερωτήματα που είχαν την δυνατότητα να θέσουν. Η βολική θέση ότι ο Κωστούρος κάνει μονόλογο έδωσε το δικαίωμα να κάνουν όλοι οι άλλοι τον δικό τους μονόλογο αυτή τη φορά φυσικά χωρίς ακροατήριο

Γεώργας

Για άλλη μία φορά ο Τάσος Γεώργας έδωσε ρεσιτάλ κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή του Ιωνα Ξυπολιά στον ΣΚΑΙ . Αναφέρθηκε στις σχέσεις της Αμερικής και της Τουρκίας με μεγάλη σαφήνεια δίνοντας μία άλληη διάσταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις αποδεικνύοντας ότι διαθέτει τις γνώσεις και για άλλα ζητήματα εκτός από τα τοπικά ζητήματα Σίγουρα είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα της νέας γενιάς της Νέας Δημοκρατίας και δικαίως πολλοί θεωρούν ότι πρέπει να είναι αυτονόητη η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο και μάλιστα σε μία μάχη που δεν περισσεύει κανείς και η ανάγκη ανανέωσης είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη .

Νίκας

Δεν τα παρατάει ο Παναγιώτης Νίκας που προσπαθεί από την μία πλευρά να αναδείξει θέματα σημαντικά για την Περιφέρεια αλλά και το Νομό και από την άλλη να γεφυρώσει διαφορές που πληγώνουν την παράταξή του .Το ότι κάποιοι όπως μαθαίνουμε οικειοποιούνται το όνομά του και κάνουν παιχνίδια προς όφελός του δεν θέλουμε να το πιστέψουμε Είναι έμπειρος πολιτικός και έτσι δεν μπορείς να τον ενισχύσεις με το τεκμήριο της αθωότητας που προκύπτει από άγνοια . Το μόνο που θα μπορεί κάποπιος αντίπαλος να πεί είναι το γνωστό : « Ας πρόσεχε »

Ρωσία

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα parapolitika.gr ότι : «Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τα τελευταία 24ωρα έχουν πραγματοποιηθεί ουκ ολίγες τηλεδιασκέψεις, όπου ηγετικά στελέχη χαρακτηρίζουν την υπόθεση του Κατάρ «κορυφή του παγόβουνου»
Στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος έχει σημάνει συναγερμός μετά το σκάνδαλο του Κατάρ με επίκεντρο την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, Εύα Καϊλή.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τα τελευταία 24ωρα έχουν πραγματοποιηθεί ουκ ολίγες τηλεδιασκέψεις, όπου ηγετικά στελέχη χαρακτηρίζουν την υπόθεση του Κατάρ «κορυφή του παγόβουνου» και περιμένουν πως θα υπάρξει και νέο κύμα αποκαλύψεων, με αιχμή τον έλεγχο της δραστηριότητας και άλλων μελών του Στρασβούργου υπέρ της προάσπισης των συμφερόντων συγκεκριμένων χωρών που αντιμάχονται την Ε.Ε.
Μια από αυτές τις χώρες είναι η Ρωσία και το λόμπι των Βρυξελλών και του Στρασβούργου, που δρα υπέρ των συμφερόντων της.
Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 17/12

Φινάλε

Μαθαίνουμε επίσης από την ιστοσελίδα parapolitika.gr ότι : “Πλέον δεν υπάρχει απολύτως καµία περίπτωση να είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης”
Πανικοβλήθηκε, όπως µαθαίνω, η συντρόφισσα Μαρία Σπυράκη πληροφορούµενη αργά το βράδυ της Πέµπτης ότι ο πρόεδρος (της καρδιάς µας) Μητσοτάκης, συνοµιλώντας µε δηµοσιογράφους, άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόµενο της διαγραφής της.
Αµέσως άρχισε να τηλεφωνεί δεξιά κι αριστερά, προσπαθώντας να µάθει τι την περίµενε µε το ξηµέρωµα της επόµενης ηµέρας. Για να προλάβει τα χειρότερα, έσπευσε να βγει στο Open του Σαββίδη, που, ως γνωστόν, έχει διευθυντή ειδήσεων τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο, µε τον οποίο συνεργάστηκε στο παλιό Mega η Σπυράκη, και δήλωσε ότι θα ζητήσει να ανασταλεί η κοµµατική της ιδιότητα έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση.
Η κίνηση αυτή σχεδόν εξόργισε τον πρωθυπουργό, αφού ακύρωνε κάθε δική του απόφαση περί διαγραφής. Μαθαίνω ότι υπήρξε ένα παρασκήνιο (χθες το πρωί), όπου στο τέλος αποφασίστηκε την αναστολή της κοµµατικής ιδιότητας να την αποφασίσει αυτός που είναι αρµόδιος και όχι η ίδια η ευρωβουλευτίνα.
Η όλη ιστορία στάθηκε αφορµή και για το πολιτικό φινάλε της Σπυράκη, αφού πλέον δεν υπάρχει (απολύτως) καµία περίπτωση να είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι στην ανακοίνωση της Ν.∆. κρίθηκε σκόπιµο να αναφερθεί ότι αναστέλλεται (µεταξύ των άλλων) και η υποψηφιότητά της στην πρώτη (εκλογική) περιφέρεια της συµπρωτεύουσας.
*Δημοσιεύθηκε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» στις 17/12

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Έκθεση ιστορικών και λαογραφικών τεκμηρίων της Ερμιονίδας στο Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου και το Ιστορικό Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο, παράρτημα Ναυπλίου, διοργανώνουν έκθεση ιστορικών και λαογραφικών τεκμηρίων με

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Βράβευση 1ου ΕΚ Άργους στον διεθνή μαθητικό διαγωνισμό “Καν’ το ν’ ακουστεί 2024”

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Άργους βραβεύθηκε στον διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2024” Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Άργους συμμετείχε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

2018: Υπογράφεται η συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και της ΠΓΔΜ που μετονομάζεται σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας

1462: Ο Βλαντ Γ’ ο Παλουκωτής (ο Ρουμάνος ευγενής που ενέπνευσε τον μύθο του Δράκουλα) προσπαθεί να δολοφονήσει τον σουλτάνο Μεχμέτ Β’, αλλά αποτυγχάνει και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »