prooptiki@msn.com

Το πολιτικό παρασκήνιο στην Αργολίδα την εβδομάδα που πέρασε

Εκλογολογία ατελείωτη αλλά προτού βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα καλό είναι να διαβάσετε και το σχόλιο που ακολουθεί και αποτελεί μέλος του ρεπορτάζ για τα γαλάζια ψηφοδέλτια και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα parapolitika.gr : «Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει δώσει εδώ και µέρες το σύνθηµα για την προετοιμασία του κοµµατικού µηχανισµού ενόψει των εθνικών εκλογών, ωστόσο, απ’ ό,τι πληροφορούμαι, η τριανδρία που συνθέτουν οι Γιάννης Μπρατάκος, Παύλος Μαρινάκης και Θανάσης Νέζης δεν έχει βάλει ακόµη στο φουλ τις μηχανές για την τελική ευθεία της διαδικασίας συγκρότησης των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.∆. και ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχουν συνεδριάσει για τον σκοπό αυτό, εδώ και αρκετό καιρό, γεγονός που, όπως είναι φυσικό, δημιουργεί συνειρμούς σχετικά µε τον ακριβή χρόνο του στησίματος της πρώτης εκδοχής της διπλής εκλογικής αναμέτρησης που «έτρεχε».

Σκούφης

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο Άργος, άναψε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, την Κυριακή το βράδυ. Στη συνέχεια ο Γιώργος Τσαλίκης ξεσήκωσε με τα τραγούδια του τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία. Με τέτοια επιτυχία που είχε η βραδιά, πώς να μην είναι χαρούμενος ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης;
Η μετά Κορονοιό εποχή τον βρίσκει σε διαρκή παραγωγή έργου και με επιτυχίες

Γεώργας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε την εμπιστοσύνη και τον θαυμασμό πολλών στελεχών του κόμματος στην Πελοπόννησο με την παρρουσία του στην Τρίπολη Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Τάσου Γεώργα : «Τρίπολη . Εκεί πριν τέσσερα χρόνια , ο κ. Κ Μητσοτάκης , άρχισε να υλοποιεί το όραμα του . Την Δευτέρα , έκανε απολογισμό των πεπραγμένων και ανακοίνωσε το πρόγραμμα δράσεων για την επόμενη Διακυβέρνηση .
Εμβληματικό το έργο για την ανακύκλωση , αλλά και η δημιουργία εργοστασίων, όπως φαρμάκων στην Τρίπολη και υποδομών, αλλά και φραγμάτων για το νερό, όπως και για τις υποδομές για τις ΑΠΕ .
Με σεβασμό στο Περιβάλλον , εφόσον αποκλείστηκε το Μαίναλο , από την δημιουργία ΑΠΕ . Με στεναχώρησε η μη αναφορά για έργα υποδομής όπως το πανεπιστήμιο και το Λιμάνι στην Αργολίδα στο πλαίσιο των εξαγγελθέντων έργων .
Παρόλα αυτά , θεωρώ πως ήταν μια επιτυχημένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού , που είδε, άκουσε αλλά κυρίως έδειξε το ενδιαφέρον του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου .!!!»

Μπικάκης

Παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Μπικάκη για την Καραθώνα με την επισήμανση ότι : «υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η Καραθώνα να περάσει στα χέρια επενδυτών με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον ελεύθερη η πρόσβαση στην παραλία της Καραθώνας.
Η ζημία που θα υποστεί το Ναύπλιο θα είναι τεράστια γιατί η μόνη παραλία που θα είναι πλέον ελεύθερη στην πρόσβαση θα είναι της Αρβανιτιάς η οποία δεν μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις των πολιτών του Ναυπλίου και των επισκεπτών!
Τίποτα δεν πρέπει να αποφασιστεί ερήμην των πολιτών του Ναυπλίου.
Καλώ τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου να συγκαλέσει άμεσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.»

Πράσινο
Το πράσινο φώς άναψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Παναγιώτη Νίκα δίνοντας συγχαρητήρια για την απορροφητικότητα στα Ευρωπαϊκά προγράμματα Το ίδιο θετικός ήταν και απέναντι στον Βλάσση από τον οποίο ζήτησε να μπει μπροστάρης στον εκλογικό αγώνα στην Αρκαδία .Τελικά ο Κυριάκος με τον τρόπο του έδειξε τι θελει να γίνει από εδώ και πέρα.

Γεγονός
Ένα είναι γεγονός Τόσο πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο χρόνια είχε να δεί η Αρκαδία Η ενημέρωση που έγινε ήταν σε τεράστια έκταση και όσοι πρόσεξαν έχουν πυξίδα για το μέλλον. Γεγονός είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από αυτή την περιοδεία άνοιξε διαύλους επικοινωνίας με σημαντικά κομμάτια της κοινωνίας και τους θεσμικούς εκπροσώπους τους .Εγινε δουλειά με σοβαρότητα

Ρομά

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα argolika.gr : «Πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου, μικρή ομάδα από Ρομά που βρισκόταν στο δρόμο Άργους-Νέας Κίου, βρήκε τον δικό της (ανόητο) τρόπο για να διαμαρτυρηθεί για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό: Πετροβολώντας άδεια κτήρια που βρίσκονται πλησίον του δρόμου. Αποτέλεσμα ήταν να σπάσουν πολλές τζαμαρίες.
Παράλληλα, οδηγοί που κινούνταν τη νύχτα της Τρίτης σε αυτό τον δρόμο, ανέφεραν πως λιθοβολισμοί έγιναν και προς τα αυτοκίνητά τους…» Ασχολίαστο προς το παρόν

Κρίμα

Τι κρίμα να έχεις φτάσει στα εξήντα σου να βλέπεις τον τοίχο απέναντι ππου γράφει 70 και εσύ να πανηγυρίζεις επειδή ο Καμπόσος δεν επανήλθε ακόμα στη Νέα Δημοκρατία !!! Και να γράφεις στο facebook αδυνατώντας να κατανοήσεις πώς σε βλέπει και σε σχολιάζει κόσμος . Να ξεχνάς ότι αυτός έχει αφιερώσει χρόνια σε αγώνες που δεν διαγράφονται Κάποιοι θα εκτεθούν πολύ στην κοινωνά και μετά θα αποτελέσουν παρελθόν

Ψηφοδέλτια

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, έχει ήδη καταρτίσει τα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις εθνικές εκλογές.
Ωστόσο, αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα σε συγκεκριμένες περιοχές, καθώς δεν ξέρει πώς θα διαμορφωθεί ο εκλογικός χάρτης, αλλά και πώς θα κατανεμηθούν οι έδρες, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει την κατάσταση για το τι θα ισχύσει με την απογραφή του πληθυσμού.Για τον λόγο αυτόν, τις επόμενες ημέρες διά της κοινοβουλευτικής οδού θα ζητήσει ξεκάθαρες απαντήσεις.
Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 3/12

Αργος

Την βραδιά που άναψαν τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στο Αργος τα φώτα των γραφείων που στεγάζεται το ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Αγίου Πέτρου ήταν ανοικτά και υπήρχε κόσμος Όπως μάθαμε αργότερα ο λόγος της δραστηριότητας είχε σχέση με την συγκρότηση του ψηφοδελτίου και ειδικότερα με την συμμετοχή των γυναικών Ονόματα έπεσαν πολλά και μάλιστα άφθαρτα Να δούμε όμως τι θα απαντήσουν οι προτεινόμενες

Περιφέρεια

Φήμες με φόντο τις εκλογές Τα ονόματα των Κώστα Βλάση και Νίκου Ταγαρά ακούγονται έντονα εσχάτως για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην περίπτωση υλοποίησης του σεναρίου που θέλει τον Παναγιώτη Νίκα να αποσύρεται από τις επόμενες αυτοδιοικητικές κάλπες.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 3 Δεκεμβρίου 2022.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδες δύο γνωστών φαρμάκων –Εντοπίστηκαν σωματίδια από ανοξείδωτο ατσάλι

Την κυκλοφορία γνωστών κορτικοστεροειδών φαρμάκων ανακαλεί ο ΕΟΦ. Η ανάκληση, αναφέρει ο ΕΟΦ σε ανακοίνωσή του, αποφασίστηκε γιατί «μετά από ενημέρωση για πιθανότητα ανίχνευσης σωματιδίων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου. Μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε το

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »