prooptiki@msn.com

Το Ναύπλιο υποδέχεται αύριο την Ολυμπιακή Φλόγα

Από το Δήμο Ναυπλιέων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, αναφορικά με τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας:

Την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» υποδέχεται το Ναύπλιο, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό και τιμητικό γεγονός για το δήμο μας, ο οποίος συμμετέχει στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Η Ολυμπιακή Φλόγα, ερχόμενη από την Τρίπολη θα φτάσει στο Ναύπλιο συνοδευόμενη από πομπή 15 αυτοκινήτων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε).Η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 15:08 από την στην παραλιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κίου, στο ύψος του 1ου Γυμνασίου.

Οι λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν τη Φλόγα και το Ολυμπιακό μήνυμα της Ειρήνης σε κεντρικά σημεία της πόλης είναι οι εξής: Νικολέτα Τσάγαρη, αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής, με Πανελλήνιες , Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες επιτυχίες και συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου, Κωνσταντίνος Θέμελης, αθλητής με Αναπηρία, Πανελληνιονίκης στην τοξοβολία, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, αθλήτρια στίβου, πολλές φορές Πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης και Mark Schiefsky, Διευθυντής του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Μαραθωνοδρόμος.

Να σημειωθεί ότι, τα κριτήρια με τα οποία ο Δήμος Ναυπλιέων επέλεξε τους τέσσερις λαμπαδηδρόμους και τους συνοδούς αυτών, είναι σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την συμμετοχή στην μεταφορά της Ολυμπιακής φλόγας ανθρώπων του πνεύματος και ατόμων με αναπηρία. Η επιλογή έγινε με απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια, κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης για υποβολή αιτήσεων και βιογραφικών

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η λαμπαδηδρομία στους κεντρικούς δρόμους του Ναυπλίου είναι: Παραλιακή οδό Ναυπλίου -Νέας Κίου, Κόμβος Πολυζωίδη, Συγγρού, Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας, όπου η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου θα ανάψει τον βωμό.

Κατά τη διάρκεια της τελετής θα γίνει ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, του Εθνικού Ύμνου της Γαλλίας και του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας, με ταυτόχρονη έπαρση των 3 σημαιών.

Θα ακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο: «Η ιστορία του ολυμπιονίκη Διαγόρα του Ρόδιου» που περιλαμβάνει αφηγήσεις ύμνων και ποιημάτων.

Η λαμπαδηδρομία θα συνεχιστεί μετά το πέρας της τελετής μέσω της πλατείας Φιλελλήνων, Ακτή Μιαούλη και εποχούμενη θα αναχωρήσει από την οδό Συγγρού και την 25ης Μαρτίου για τον επόμενο σταθμό της.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ορφανός σε μήνυμα του καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν με την παρουσία τους σε αυτή την μεγάλη αθλητική και πολιτιστική εορτή. «Φίλες και φίλοι, το Ναύπλιο υποδέχεται αύριο το μεσημέρι την Ολυμπιακή Φλόγα, στο ταξίδι της προς το Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Στις 15:08, στην παραλιακή Ναυπλίου – Νέας Κίου στο ύψος του 1ου Γυμνασίου η φλόγα θα περάσει στα χέρια των λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τη μεταφέρουν στην Πλατεία Συντάγματος, όπου θα διεξαχθεί ειδική τελετή.

Σας καλώ να χειροκροτήσουμε τους δρομείς μας, οι οποίοι υπερήφανα θα τρέξουν μεταφέροντας τη φλόγα.

Με την παρουσία μας στους δρόμους της πόλης και στην πλατεία Συντάγματος ας συμμετάσχουμε στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στέλνοντας από την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας μήνυμα ειρήνης και ενότητας των λαών.»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Περιφέρεια: Τα έργα πλέον δημοπρατούνται, εφόσον υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα

Συνεδρίασε, την Τετάρτη 15 Μαΐου, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου. O Αναπληρωτής Περιφερειάρχη και Πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Λαμπρόπουλος, ανέφερε:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ευαγγελίστρια Ναυπλίου: Σήμερα (17/5) τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Σήμερα, Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 θα τελεσθούν τα Ιερά Εγκαίνια του νεοαναγειρόμενου Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, το οποίο βρίσκεται στον προαύλιο χώρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ – ΤΕΧΝΗ – ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ στον Δήμο Επιδαύρου

Το εργαστήριο Φιλοσοφίας & Τέχνης, Phil.Art.Lab, του Τμήματος Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μεγάλη συμμετοχή στην παρουσίαση ευρωβουλευτών της ΝΙΚΗΣ στο Άργος, παρουσία Προέδρου, Αντιπροέδρου και βουλευτών

Την Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου Άργους, εμφανίστηκαν ενώπιον της τοπικής κοινωνίας της Αργολίδας, οι ακόλουθοι επτά (7) υποψήφιοι Ευρωβουλευτές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »