prooptiki@msn.com

“Τελείωσε” τον Αναγνωσταρά ο Δημήτρης Κωστούρος και προχωρά βάζοντας τέρμα στις ανοχές

Οριστικό τέλος στις όποιες ανοχές υπήρχαν μέχρι τώρα απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους αποφάσισε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, βάζοντας σαν αρχή την απάντησή του στην ανακοίνωση –μνημείο πολιτικού εγωισμού και παραπλάνησης του Παναγιώτη Αναγνωσταρά . Ο τέως Δήμαρχος Ναυπλίου έδειξε ότι όχι μόνον δεν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει μία συγνώμη και να προχωρήσει στην παραίτησή του αλλά έκανε επίδειξη πολιτικής αλαζονείας αφήνοντας να εννοηθεί ότι χωρίς αυτόν δεν θα ήταν Δήμαρχος ο Δημήτρης Κωστούρος και παραβλέποντας σκοπίμως ότι επί δύο τετραετίες ο σημερινός Δήμαρχος έχει την απόλυτη πλειοψηφία ενώ ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς αποδοκιμάσθηκε στην κάλπη από την Ναυπλιακή κοινωνία . Μάλιστα σε μία επίδειξη πολιτικής αλαζονείας ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς δήλωσε : «Θα κλείσω όμως λέγοντας αυτό : Αναγνωσταράς δεν θα γίνεις ποτέ κύριε Κωστούρο» !!! για να κλείσει με την επική ατάκα : «Οι διαφορές μας είναι πολλές και μεγάλες! Η βασικότερη όμως είναι ο χαρακτήρας μας.» !!! Η απάντηση του Δημήτρη Κωστούρου είναι η εξής :
«Δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις μου να εμπλακώ σε μια άνευ ουσιαστικής σημασίας αντιπαράθεση.
Λυπούμαι βαθύτατα για την εκκωφαντική σιωπή των δημοκρατικά εκλεγμένων αλλά και των υποψηφίων ….. οι οποίοι δείχνουν ότι η πολιτική ηθική τους είναι τόσο ευλύγιστη που μπορεί εύκολα να φτάσει στο ψέμα και σε παραπλανητικές μεθόδους τύπου «ανώνυμα φυλλάδια γεμάτα ψέματα, ατάκτως ερριμένα».
Πέρα όμως από τη πολιτική και τις αντιπαραθέσεις που εύλογα δημιουργεί, αισθάνομαι τελείως ανθρώπινα να σταθώ δίπλα στον κ. Αναγνωσταρά.
Ο έκδηλος πανικός του που αντικατοπτρίζεται στη τελευταία του ανακοίνωση , απόρροια της μεγάλης αποκάλυψης ότι ήταν ο βασικός δημιουργός και διακινητής ψευδών ειδήσεων, με γεμίζει θλίψη κατανόηση και συμπόνια.
Μπορώ να αντιληφθώ πως υπάρχουν πολιτικοί – άνθρωποι που το εγώ τους δεν μπορεί να δεχτεί πως η κοινωνία δημοκρατικά τους ξεπέρασε.
Που δεν μπορούν να δεχτούν το ρόλο και τη θέση που τους έδωσε. Τους κατανοώ αλλά δεν τους συμμερίζομαι.
Έχοντας τιμηθεί με την εμπιστοσύνη των πολιτών σε 2 εκλογικές αναμετρήσεις με συντριπτικά ποσοστά θεωρώ προσβλητικό κάποιος να αμφισβητεί αυτή τη δημοκρατική απόφαση και να θεωρεί πως είναι αυτός που επιλέγει τους δημάρχους αλλά και αυτό το αποδίδω στη προσωπική του σύγχυση και πανικό λόγο των τελευταίων αποκαλύψεων.
Και κάτι τελευταίο :
Όλοι κρινόμαστε από το έργο , τη συνεισφορά , τη δημόσια στάση και συμπεριφορά.
Για μένα προσωπικά αποτελούν τίτλο τιμής οι πολλές και μεγάλες διαφορές μας με τον κ. Αναγνωσταρά με βασικότερη το χαρακτήρα μας.
Δεσμεύομαι ότι θα παραμείνω διαφορετικός στο διηνεκές.»
Αναγνωσταράς
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης Αναγνωσταρά που προκάλεσε την απάντηση του Δημήτρη Κωστούρου και ποικίλα σχόλια είναι το ακόλουθο :
« ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ » Τίτλος ταινίας, που του ταιριάζει απόλυτα!!
Μιλάει αυτός που ποτέ δεν δέχθηκε τον διάλογο εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Όλες οι προτάσεις της αντιπολίτευσης θεωρούνται από τον ίδιο κακόπιστες και εμείς εχθροί της πόλης ! Σας υπενθυμίζω την ιστορία με την ανάπλαση του Πάρκου Κολοκοτρώνη όπου έπρεπε να κάνει το πάρκο τσιμέντο, επειδή αυτός το αποφάσισε , κόντρα στις διαμαρτυρίες όλων ! Έπρεπε να κάνουμε ενστάσεις επίενστάσεων για να συμμορφωθεί και να πράξει το αυτονόητο. Αποτέλεσμα της επιμονής είναι του το Πάρκο Κολοκοτρώνη να παραμένει ρημαγμένο επί τόσα χρόνια.
Μιλάει αυτός που κατασπαταλά το Δημοτικό χρήμα με τη μέθοδο των απευθείας αναθέσεων με μηδενικές σχεδόν εκπτώσεις από εργολήπτες που μετριούνται στα δάχτυλα. 6.000.000€ απευθείας αναθέσεις εντός ενός έτους! Σε ποιους;;;;;;
Μιλάει αυτός που δεν «καταδέχεται»να απαντήσει σε έγγραφα ερωτήματά μας που αφορούν δαπάνες του Δήμου! Από τις 13 Νοεμβρίου 2020 αρνείται να μου δώσει απάντηση για τις δαπάνες καυσίμων, ανταλλακτικών και συντήρησης οχημάτων του Δήμου ( αρ πρωτ 17290/13.11.2020) .Πριν λίγους μήνες σε ερώτηση μου, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, για το πότε προτίθεται να μου απαντήσει δικαιολογήθηκε ως εξής : Δεν έχει φτάσει στο γραφείο του το αίτημά μου! Θέλει να κρύψει κάτι;;; Φοβάται κάτι;;; 20 μήνες και απάντηση καμία.
Μιλάει αυτός που πριν λίγους μήνες εξήγγειλε ότι η χωματερή της Καραθώνας έκλεισε, προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο μας είπε ότι έχει κλείσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό και όχι 100% και βγήκε ο Αντιπεριφερειάρχης, και όχι μόνο, να δηλώσει ότι οι χωματερές πρέπει να είναι κλειστές! Δηλαδή ο Δήμαρχος επί τόσους μήνες παρανομεί! Ομολογία δική του εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μιλάει αυτός που μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ καταβαράθρωσαν οικονομικά την επιχείρηση. 6.000.000€ χρέος στη ΔΕΗ! 1.000.000 στη ΔΕΥΑΡΜ Άργους. Μιλάνε αυτοί που σε ότι αφορά το χρέος προς τη ΔΕΥΑΡΜ λένε ότι υπάλληλοι του Άργους πέρναγαν από τα γραφεία της ΔΕΥΑΝ άφηναν τιμολόγια και έφευγαν! Όργιο και εδώ απευθείας αναθέσεων…………… !
Μιλάει αυτός που έχει «τσακωθεί» με τα δέντρα και το πράσινο !
Μιλάει αυτός που εδώ και δέκα χρόνια δεν αξιώθηκε να κατασκευάσει ούτε ένα σχολικό κτίριο στο Ναύπλιο. Έναν παιδικό σταθμό, ένα νηπιαγωγείο ! Δεν αξιώθηκε να φτιάξει μια πλατεία, ένα κοινόχρηστο χώρο! Μετά από 8 χρόνια εξαγγελιών επιτέλους άρχισε την ανάπλαση της Αιγίου αλλά και εκεί το πράσινο απουσιάζει!
Μιλάει αυτός που επί δέκα χρόνια Δήμαρχος δεν ολοκλήρωσε κανένα νέο σχέδιο πόλης. Ανάπτυξη μηδέν ! Θεωρεί ανάπτυξη τις γιορτές και τα πανηγύρια που πληρώνουν πανάκριβα οι δημότες!
Δεν συνεχίζω! Θα κλείσω όμως λέγοντας αυτό : Αναγνωσταράς δεν θα γίνεις ποτέ κύριε Κωστούρο. Όπως δεν θα γινόσουν ποτέ Δήμαρχος αν δεν παραιτήτω ο Αναγνωσταράς το 2012 και αν δεν σε στήριζε το 2014 ο Αναγνωσταράς που όλη του η οικογένεια είχε πιάσει «στασίδι» στο εκλογικό σου κέντρο! Είναι μεγάλες οι διαφορές μας κ. Κωστούρο! Εγώ έγινα Δήμαρχος μέσα από εκλογές! Εσένα σου δόθηκε η θέση και μετά απλά γαντζώθηκες σε αυτήν!
Με αφήνουν λοιπόν αδιάφορο οι εκκλήσεις οι δικές σου για δημόσια αποδοκιμασία του προσώπου μου! Σου υπενθυμίζω την ημέρα λίγους μήνες πριν την παραίτηση μου, που χτύπησες την πόρτα μου στο γραφείο στο Δημαρχείο για να πάρεις την έγκριση μου για να θέσεις και εσύ υποψηφιότητα στην κούρσα της διάδοχής μου και σου απάντησα θετικά. Τώρα λοιπόν κύριε Κωστούρο αποκαλείς «βαρίδι» τον Αναγνωσταρά και ζητάς τη δημόσια αποδοκιμασία του;; Με ικανοποιεί το γεγονός ότι ακόμα και μετά από δέκα χρόνια οι δημότες μας με σέβονται, αναγνωρίζουν το έργο μου και παραδέχονται ότι από τον Δήμο έφυγα με το κεφάλι ψηλά και φτωχότερος! Όχι πλουσιότερος.
Οι διαφορές μας είναι πολλές και μεγάλες! Η βασικότερη όμως είναι ο χαρακτήρας μας.
20/7/2022
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑΣ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ερώτηση Πουλά στη Βουλή για την άμεση ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού για το Πρόγραμμα Νέων Γεωργών

Ερώτηση σχετικά με την άμεση ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού για το Πρόγραμμα Νέων Γεωργών κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

“Δεσμοί Αίματος”: 159η τακτική εθελοντική αιμοδοσία στο Κιβέρι – Mόνο με ραντεβού

ΣΟΒΑΡΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕ ΑΙΜΑ! ΧΑΜΗΛΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΑΙΜΑΤΟΣ! ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΙΣ & ΣΟΒΑΡΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ. ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ. Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αργολίδας “Δεσμοί Αίματος” διοργανώνει τη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γιάννης Γκιόλας: «Υψηλού επιπέδου το Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου για την Τέχνη και τον Πολιτισμό»

Περίτεχνες μουσικές εκτελέσεις σε μια μαγική βραδιά στο «Κτήμα Μάνεση» στο Πορτοχέλι, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Τετάρτη το βράδυ στο πλαίσιο του Διεθνούς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »