prooptiki@msn.com

Τάσος Λάμπρου: «Υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές»

ΛΑΜΠΡΟΥ: ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ.
ΕΜΕΙΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εμείς πάντα πιστεύαμε και ακόμα πιστεύουμε ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές ,ότι υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, από την μια υπάρχουν αιρετοί που υπηρετούν πελατειακές, παλαιοκομματικές, αδέξιες ,και αναποτελεσματικές πολιτικές και από την άλλη αιρετοί που διαχρονικά πρεσβεύουν τις μεγάλες αλλαγές, τις ριζοσπαστικές τομές στα πλαίσια διαμόρφωσης ενός Δημοκρατικού, κοινωνικού, προοδευτικού, συγχρόνου, Αποτελεσματικού Δήμου.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση πάντα διαχέονται διαφορετικές αρχές, ιδέες, αξίες και πολιτικές.

Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες προτεραιότητες ,τις ίδιες αξιολογήσεις , τις ίδιες πολιτικές συμπεριφορές , την ίδια βούληση αλλαγών.

Κάποιοι επιθυμούν ευλαβικά να εφαρμόσουν όλο το καινούργιο νομοθετικό πλαίσιο της κεντρικής, κυβερνητικής διοίκησης που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ένα Δήμο όμηρο της κεντρικής διοίκησης με πολλές οικονομικές πελατειακές και πολιτικές εξαρτήσεις.
Ενώ από την πλευρά μας απαιτούμαι ένα νέο δυναμικό πλαίσιο μεγάλων τομών και διεκδικήσεων για ουσιαστική αποκέντρωση αρμοδιοτήτων οι οποίες θα συνοδεύονται με αντίστοιχους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους.

Παράλληλα απαιτείται να συνοδεύονται αυτές οι αλλαγές με ενίσχυση των θεσμικών μηχανισμών ελέγχου, διαφάνειας και λογοδοσίας.

Άρα δεν είμαστε όλοι το ίδιο, συνειδητά επιλέγουμε την αυτόνομη και διακριτή πορεία.

Πιστεύουμε σε μία Δημοκρατική, Προοδευτική, Κοινωνική και Αποτελεσματική Τοπική Αυτοδιοίκηση, με ένα Ισχυρό Αυτοδιοικητικό κίνημα σε ένα Ανοιχτό και σύγχρονο Δήμο που θα υπηρετεί τις ανάγκες όλων των ανθρώπων.

Εμείς είμαστε εδώ καθημερινά να ενώσουμε όλη την κοινωνία ,να ενώσουμε τους ανθρώπους , πάντα να δείχνουμε σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις όμως υπηρετούμε με συνέπεια την αναγκαία διαλεκτική της σύνθεσης των απόψεων μέσα από την Δημοκρατική , θεσμική λειτουργία των συλλογικών οργάνων διοίκησης του Δήμου.

Επίσης σεβόμαστε την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου ,σεβόμαστε τις επιλογές του, όποιες και εάν είναι αυτές, δεν διχάσουμε τις οικογένειες και τις μακροχρόνιες φιλίες , δεν απειλούμαι επαγγελματικά κανένα για την στάση του στις Δημοτικές εκλογές πρεσβεύουμε ένα άλλο ήθος και ύφος Δημοτικής εξουσίας.

Πάντα υπεύθυνα , σύμφωνα με τις διαχρονικές μας αρχές και τις αξίες μας.

Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός σύμβουλος
Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής της ΕΝ .ΔΗ.ΕΡ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

«Εβδομάδα Μητέρας»: Σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Εβδομάδα Μητέρας», μια σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης, που πραγματοποίησε η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξής της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γοήτευσε το κοινό η Δημοτική Χορωδία Ναυπλίου στην 3η Χορωδιακή Συνάντηση στο Άργος

“Τραγουδάμε μαζί”! Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της 3ης χορωδιακής συνάντησης που υλοποίησε ο σύλλογος “Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους” στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Αργολίδα: Απολογισμός και ευχαριστίες για το 2ο τουρνουά σκακιού στο Νέο σχολείο

Με εκατόν δεκαπέντε (115)συμμετοχές διεξήχθησαν το απόγευμα του Σαββάτου 18/05 σκακιστικοί αγώνες rapid στο χώρο του Εκπαιδευτικού Όμιλου Αργολίδας Νέου Σχολείου στην Δαλαμανάρα. Στο δεύτερο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ευαγγελίστρια Ναυπλίου: Η Υποδοχή Ιερών Λειψάνων για τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου (φωτο)

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με θρησκευτική κατάνυξη τον εσπερινό των Ιερών Εγκαινίων του Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου που πραγματοποιήθηκε από

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »