prooptiki@msn.com

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Ανακοίνωση για το δώρο των Χριστουγέννων

ΤΟ ΔΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
τα τελευταία χρόνια όλο και πληθαίνουν οι καταγγελίες εργαζομένων για την μη καταβολή του δώρου από τους εργοδότες αλλά και η απαράδεκτη και παράνομη πρακτική από τα αφεντικά που αναγκάζουν τους εργαζόμενους να επιστρέφουν το δώρο που τους καταβλήθηκε.
Κανένας εργαζόμενος να μην ανεχτεί από τους εργοδότες διάφορες δικαιολογίες και τερτίπια του
στυλ… “Εδώ δεν δίνουμε δώρα”;, “Δεν ήταν στη συμφωνία μας και πρέπει να μου το επιστρέψεις”…και άλλες τέτοιες «τρέλες»!

Το δώρο δεν είναι οικειοθελής παραχώρηση, είναι υποχρέωση του κάθε εργοδότη. Η οποιαδήποτε «συμφωνία», που μπορεί να επικαλείται ο εργοδότης για παραίτηση από την αξίωση καταβολής του δώρου, ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ!

Ενημερώνουμε κάθε εργαζόμενο ότι το δώρο είναι κομμάτι του μισθού μας και αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων, δεν μας δίνεται από την καλή τους την καρδιά ούτε από την ευσπλαχνία τους και η καταβολή του δεν πρέπει να είναι στην κρίση κανενός αφεντικού και καμίας κυβέρνησης.

Όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιονδήποτε εργοδότη δικαιούνται Δώρο Χριστουγέννων. Το Δώρο Χριστουγέννων καταβάλλεται το αργότερο μέχρι 21 Δεκεμβρίου του έτους και υπόκειται σε κρατήσεις. Απαγορεύεται η καταβολή του σε είδος κάθε μορφής.

Επίσης, συμφωνία (γραπτή ή σιωπηρή) για μη καταβολή δώρου ή παραίτηση του εργαζόμενου από το δικαίωμα δώρου είναι άκυρη. Συνεπώς δεν υποχρεούται κανείς να επιστρέψει τα χρήματα που καταβλήθηκαν για Δώρο Χριστουγέννων.

Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, ο
εργαζόμενος έχει δικαίωμα να προσφύγει ο ίδιος ή μέσω του σωματείου μας στην Επιθεώρηση
Εργασίας, προκειμένου να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά και να διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα αλλά και στο Αστυνομικό Τμήμα για την άσκηση δίωξης κατά του εργοδότη με αυτόφωρη διαδικασία.

Συνάδελφοι γνωρίζοντας τα δικαιώματα μας και έχοντας αποκούμπι το σωματείο μας,
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την καταβολή του Δώρου
Χριστουγέννων ή τους το ζητάνε πίσω οι εργοδότες, να έρθουν άμεσα σε επαφή με το σωματείο!! Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6932134064, 6932363083.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
e-mail: idypal.argolidas@gmail.com

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ναύπλιο Επόμενη Μέρα : Γιατι σταμάτησε το έργο της οδικής ασφάλειας;;;

Την έντονη αντίδραση της δημοτικής παράταξης ΝΑΥΠΛΙΟ-ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ προκάλεσε η στασιμότητα στο έργο της οδικής ασφάλειας προϋπολογισμού 2.239.000 ευρω Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1941: Βυθίζεται το ελληνικό πλωτό νοσοκομείο «Αττική», μετά από γερμανικό βομβαρδισμό στο Κάβο Ντόρο

1204: Οι Σταυροφόροι, που παίρνουν μέρος στη Δ’ Σταυροφορία, προχωρούν στην πρώτη Άλωση της Κωνσταντινούπολης. 1606: Οι Άγγλοι επιλέγουν για σημαία τους το ενωμένο λάβαρο,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εθιμοτυπική συνάντηση Ορφανού με τον Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Από το Δήμο Ναυπλιέων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Ορφανό επισκέφθηκε σήμερα (11-4-2024) το πρωί, στο Δημαρχείο, ο Κοσμήτορας της Σχολής Καλών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »