prooptiki@msn.com

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 10 ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Την έντονη αντίδραση δέκα ιατρικών συλλόγων προκάλεσαν οι δηλώσεις της Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Θ.Καρποδίνη που αφορούσαν ιδιώτες εργαστηριακούς ιατρούς και διαγνωστικά κέντρα . Χαρακτηριστικό της έντασης που προκάλεσαν οι δηλώσεις Καρποδίνη είναι και η δήλωση των Ιατρικών συλλόγων με την οποία υποστηρίζουν ότι : «Ο αχάριστος ευεργετημένος, λοιπόν, μάλλον είναι ο ΕΟΠΥΥ » Στην κοινή ανακοίνωση των Ιατρικών συλλόγων αναφέρονται τα ακόλουθα :Με έκπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις της Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Θ.Καρποδίνη, με τις οποίες η ίδια απάντησε στις πολλές διαμαρτυρίες και αντιδράσεις των εκπροσώπων της ΠΦΥ, σε ιδιώτες εργαστηριακούς ιατρούς και διαγνωστικά κέντρα,σχετικά με την επικείμενη εορταστική εκδήλωση που διοργανώνει ο ΕΟΠΥΥ τη προσεχή Πέμπτη 23/2/2023.
Η Πρόεδρος του οργανισμού, χαρακτηρίζει ως αχάριστους τους ιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα και συν τοις άλλοις,ως ανάξιο να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους.
Να υπενθυμίσουμε στην κα Πρόεδρο πως τα τελευταία, τουλάχιστον, δέκα χρόνια οι εργαστηριακοί ιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα είναι οι βασικοί πυλώνες της ΠΦΥ, την οποία στήριξανεν μέσω μνημονίων και πανδημικής κρίσης, παρά τα ληστρικά μέτρα του clawback και του rebate που τους επιβλήθηκαν. Ουσιαστικά, δέκα χρόνια τώρα, χρηματοδοτούνΚΑΙ ΑΥΤΟΙ τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να προσφέρει τις υψηλότατου βαθμού υπηρεσίες υγείας, για τις οποίες καυχιέται.
Οι 11 εκατομμύρια πολίτες, στους οποίους αναφέρεται και χρησιμοποιεί για προφανείς μικροπολιτικούς σκοπούς η κα Πρόεδρος, γνωρίζουν πολύ καλά πως ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ήταν αυτός που πρόσφερε υψηλού επιπέδου παροχές υγείας με προσωπικό κόστος!
Ο αχάριστος ευεργετημένος, λοιπόν, μάλλον είναι ο ΕΟΠΥΥ, ο όποιος εκτός από το να αποκαταστήσει την αδικία που υφίστανται οι εργαστηριακοί ιατροί και τα διαγνωστικά κέντρα, θα έπρεπε να προσκαλέσει αυτούς ως τιμόμενα πρόσωπα στην εκδήλωσή του.
Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, αποδεικνύοντας πως δεν είναι αχάριστοι,επιστρέφουν τους χαρακτηρισμούς εκεί από όπου προήλθαν.
IΣΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Αριστοτέλης Τριβλής
ΙΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Χρυσοβαλάντης Μέλλος
ΙΣΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Κωνσταντίνος Κατσαρός
ΙΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Παναγιώτα Βούλγαρη
ΙΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Βασίλης Ψυχογιός
ΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Δημήτρης Τζωρτζίνης
ΙΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Κωνσταντίνα Καρλή
ΙΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Μαρία Αθανασίου
ΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Αλέξανδρος Πατριανάκος
ΙΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Παναγιώτης Τσιαλούκης

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Μαζί με τον Δημήτρη Κωστούρο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο Χάρης Κατερινάκος

Την απόφαση του διακεκριμένου δικηγόρου Χάρη Παν. Κατερινάκου να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την δημοτική παράταξη ΝΑΥΠΛΙΟ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ανακοίνωσε ο Δημήτρης Κωστούρος .Στο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ο Εθνικός Ύμνος από 1.000 άτομα επί σκηνής-Συμμετέχουν η Φιλαρμονική και η Χορωδία Ναυπλίου (βίντεο)

H Σ.Ο.Ν.Ε. – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος συνδιοργάνωσε με την αστική εταιρεία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα “Μ.Α.Ζ.Ι. – Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα”, μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

1821: Η κατάληψη των Καλαβρύτων από τους Έλληνες επαναστάτες-Η πρώτη πολεμική πράξη του Αγώνα

1556: Στην Οξφόρδη, ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι, Τόμας Κράνμερ, καίγεται στην πυρά. 1800: Υπογράφεται ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία η Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης, με

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Μετακομίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου- Επίσκεψη Ανδριανού στις νέες εγκαταστάσεις

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε τα έργα των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου παρουσία του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »