prooptiki@msn.com

Συναντήσεις εμπορικού συλλόγου Ναυπλίου με Κωστούρο και Μαντζούνη

Στα πλαίσια μιας σειράς συναντήσεων του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Ναυπλίου ( Ε.Ε.Σ.Ν. ) , με θεσμικούς φορείς του τόπου, θα θέλαμε να ενημερώσουμε για τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δ. Κωστούρο και με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Μαντζούνη μέσω αντιπροσωπείας μελών του Συλλόγου.
Σχετικά με την πρώτη επίσκεψη στον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κωστούρο, μέσα σ’ ένα καθ’ όλα θετικό κλίμα , συζητήθηκαν θέματα που βιώνουν στην καθημερινότητά τους οι επιχειρήσεις και οι έμποροι έχοντας ως κοινή συνισταμένη την επίλυσή τους.
Τα θέματα αυτά που τέθηκαν από τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Βερδελή , άπτονται κατά κύριο λόγο των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αφορούσαν σε:
Καθαριότητα
Τουαλέτες
Χώροι Πρασίνου
Θέσεις Parking
Κυκλοφοριακό
Παρεμπόριο
Στολισμός Πόλης
Δημοτικά Τέλη
Ενεργή Συμμετοχή Του Συλλόγου σε θέματα που τους αφορούν πριν αποφασιστούν
Ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων , τέθηκαν προτάσεις από την πλευρά του Συλλόγου σχετικά με τα παραπάνω θέματα όπου και συζητήθηκαν διεξοδικά , υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και αμφότερες οι πλευρές τόνισαν την επιθυμία τους για αλληλοενημέρωση για συνέχιση της επικοινωνίας και συνεργασίας με στόχο την ανάδειξη , την διευθέτηση προβλημάτων , την δραστηριοποίηση και την τόνωση της Εμπορικής Ανάπτυξης και της Επιχειρηματικότητας στην τοπική αγορά του Ναυπλίου.
Ο κ. Κωστούρος μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα μας σε ότι του ζητηθεί που μπορεί να βελτιώσει τη καθημερινότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου μας.
Η δεύτερη επίσκεψή του Ε.Ε.Σ.Ν , ήταν στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Μαντζούνη.
Το κλίμα ήταν εγκάρδιο και άκρως φιλικό καθώς ο κ. Μαντζούνης είναι και ένα από τα πιο παλιά μέλη του Συλλόγου μας και είναι ευαισθητοποιημένος σχετικά με τα προβλήματα του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου , κατανοώντας και στη πράξη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
Ο κ. Μαντζούνης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τους εν γένει προβληματισμούς του κλάδου και κατ’ επέκταση του Νομού Αργολίδας που παρατέθηκαν από τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ και αφορούσαν σε:
Μαρίνα – Λιμάνι Ναυπλίου
Επίσπευση για τη βελτίωση του δρόμο των Δερβενάκιων
Προαστιακός – Τρένο
Τουριστική Προώθηση
Προγράμματα ΕΣΠΑ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανεμπορίου
Οικονομική Ενίσχυση δράσεων Ε.Ε.Σ.Ν.
Ενημέρωσε το ΔΣ σχετικά με τα ζωτικής σημασίας έργα που είναι σε εξέλιξη , γι’ αυτά που πρόκειται να υλοποιηθούν και γι’ αυτά που προγραμματίζονται, έχοντας ως στόχο την βελτίωση των αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.
Συζητήθηκαν ενδεχόμενοι τρόποι αντιμετώπισης των θεμάτων του κλάδου και κατατέθηκε λίστα προτάσεων για την τόνωση , την προσέλκυση καταναλωτών, την ανάπτυξη, την οικονομική ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και την τουριστική προώθηση του Ναυπλίου και όλου του Νομού διευκολύνοντας με τον σχεδιασμό των έργων υποδομής το Εμπόριο και την Επιχειρηματικότητα.
Ο κ. Μαντζούνης δεσμεύθηκε ότι θα είναι αρωγός στη προσπάθεια του Ε.Ε.Σ.Ν. , θα στηρίζει και θα συνδράμει εμπράκτως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να παραμείνουν όρθιες στις ανάγκες και στις προκλήσεις της εποχής.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Ομιλία Γιάννη Ανδριανού στη Βουλή για την αναδιοργάνωση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (βίντεο)

Ανδριανός: «Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι δίπλα στον αγρότη, δίπλα στον κτηνοτρόφο, δίπλα στην πρωτογενή παραγωγή» Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιτήδειοι παριστάνουν υπαλλήλους της Περιφέρειας Πελ/σου και ζητούν κωδικούς e-banking

Την προσοχή στους πολίτες εφιστά με ανακοίνωσή της η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε να μην πέσουν θύματα απάτης από επιτήδειους που

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Περιβαλλοντική δράση στην ορεινή Αρκαδία από την Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας

Την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή η Περιβαλλοντική δράση, που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας στην ορεινή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ομιλία Ανδρέα Πουλά στη Βουλή για το νομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ (βίντεο)

Πουλάς: «Νομοσχέδιο που δεν ανταποκρίνεται στο τρίπτυχο αγροτική έρευνα, γεωργική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, διασφάλιση της ποιότητας» Σημεία ομιλίας Ανδρέα Πουλά στην Ολομέλεια της Βουλής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »