prooptiki@msn.com

Συνέντευξη του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά

Στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90,1» και στην εκπομπή των Θανάση Φουσκίδη και Στέλλας Γκαντώνα έδωσε συνέντευξη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μίλησε για τη σχέση του με την αυτοδιοίκηση και την πρόταση που Πρωθυπουργού να ηγηθεί της περιφέρειας αναφέροντας:

«Προέρχομαι από οικογένεια η όποια έχει βαθιά παράδοση στην αυτοδιοίκηση, ο πατέρας μου ήταν δήμαρχος Μεσσήνης για 16 χρόνια και Αντινομάρχης – και αυτό δείχνει ότι το μικρόβιο υπήρχε μέσα μου. Η πρόταση του Πρωθυπουργού περίπου πριν από δυο μήνες ήταν μια πολύ τιμητική πρόταση, ήταν ξαφνικό για εμένα αλλά ήταν τόσο τιμητικό και τόσο προκλητικό το να ασχοληθώ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και γι’ αυτό δέχτηκα απευθείας».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του συνδυασμού του και στους τομείς που θέλει να δώσει έμφαση ο Δημήτρης Πτωχός είπε:

«Όλοι όσοι ζούμε και εργαζόμαστε σε αυτό τον τόπο γνωρίζουμε πολύ καλά και τα προβλήματα και τα θετικά πράγματα τα όποια έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, όπως και γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε. Το πρόγραμμα μας και το σχέδιο μας είναι απλό: θέλουμε να κάνουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου μια περιφέρεια πρότυπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σχεδόν σε όλους του τομείς που γίνεται σήμερα συζήτηση, όπως είναι η ανάπτυξη, η προσέλκυση επενδύσεων, η πράσινη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος, η απλοποίηση διαδικασιών και η ψηφιοποίηση, η πρόνοια και η αλληλεγγύη, η αξιοποίηση του πολιτιστικού μας αποθέματος».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης μίλησε μεταξύ άλλων για τρεις πυλώνες του προγράμματός του: τις επενδύσεις, τον πρωτογενή τομέα, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό της διοίκησης τονίζοντας ότι:

«Η πρώτη μου προτεραιότητα είναι να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις και να έχουμε ανάπτυξη στην περιφέρεια. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, δυστυχώς, φθίνει σε επενδύσεις, όπως και παρά πολλές περιφέρειες στην Ελλάδα, νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξουμε παρά πολύ πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο πολύ πιο φιλικό. Αυτό είναι κάτι που θα θέλαμε να το κάνουμε άμεσα.

Ένα δεύτερο πράγμα είναι να στηρίξουμε τους δυο βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες της Πελοποννήσου που είναι ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός. Νομίζω ότι και εδώ υπάρχουν πολλά περιθώρια να κάνουμε πολλά πράγματα. Το σημαντικότερα από όλα να δημιουργήσουμε συνέργειες ανάμεσα σε αυτούς τους τομείς και όχι να τα αφήσουμε να λειτουργούν σαν δυο ξεχωριστά μεμονωμένα σιλό.

Το τρίτο νομίζω ότι πρέπει πολύ γρήγορα να εκσυγχρονίσουμε τη Διοίκηση σε επίπεδο περιφερείας. Να απλοποιήσουμε διαδικασίες και κυρίως να ψηφιοποιήσουμε διαδικασίες ώστε να είναι καλύτερη η εξυπηρέτησης όλων των πολιτών μας».

Στο link που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε όλο το ηχητικό απόσπασμα: https://www.filemail.com/d/pfjercuhfriysvi

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Πουλάς: «Η κυβέρνηση συνεχίζει την τακτική της κακής νομοθέτησης και των ρυθμίσεων με αστερίσκους» (βίντεο)

Ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς ως ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στη δευτερολογία του για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ρέσκος: «Λυπάμαι για τον ολισθηρό δρόμο που επιλέγει να κινηθεί ενόψει εκλογών o κ. Μαλτέζος!»

Μάριος Ρέσκος: Λυπάμαι για τον ολισθηρό δρόμο που επιλέγει να κινηθεί ενόψει εκλογών o κ. Μαλτέζος!-Αποδεικνύει τον πανικό που άρχισε να τον διακατέχει μπροστά στη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου «Αλλαγή Πορείας» στο Άργος-Μήνυμα Καμπόσου (βίντεο)

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος και η παράταξη “Αλλαγή Πορείας” εγκαινιάζουν το εκλογικό τους κέντρο στην πλατεία Αγίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Τα εκλογικά κέντρα για την ανάδειξη Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, την Κυριακή 24/09/23

«Εκλογικά Κέντρα και Πληροφορίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, την Κυριακή 24/09/23» Την Κυριακή 24 Σεπτέμβρη πραγματοποιείται ο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Γ. Κολλιόπουλος: «Στην ικανότητα του Δημάρχου βρίσκεται κυριολεκτικά το μέλλον του Ναυπλίου για την επόμενη κρίσιμη 5ετία»

Άρθρο του Γιάννη Κολλιόπουλου για το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Γ.Π.Σ. ΝΑΥΠΛΙΟΥ Στην ικανότητα – αποτελεσματικότητα του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου βρίσκεται κυριολεκτικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »