prooptiki@msn.com

Συνέντευξη Δημήτρη Πτωχού στην τηλεόραση ΕΡΤ: «Είναι πολύ σημαντικό να συμβάλουμε και εμείς στην αλλαγή της πορείας που έχει το δημογραφικό ζήτημα στην Περιφέρειά μας»

«Αυτό που σίγουρα μπορούμε να κάνουμε είναι να αυξήσουμε στο ψηλότερο επίπεδο την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, κάθε επίπεδου της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κράτους, προκειμένου να μπορούμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα έντονα καιρικά φαινόμενα» δήλωσε στην ΕΡΤ1 ο Δημήτρης Πτωχός. Στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Συνδέσεις» με τη Νίνα Κασιμάτη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου παρουσίασε το πρόγραμμα της παράταξής του «Η Πελοπόννησος Μπροστά», θέτοντας ως βασική προτεραιότητά του την ανάπτυξη «και κυρίως την προσέλκυση νέων επενδύσεων και την ενίσχυση των υφιστάμενων».

Όπως εξήγησε, «στόχος είναι να επαναφέρουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε μία αναπτυξιακή τροχιά, είναι άλλωστε κάτι που συμβαίνει σε όλη τη χώρα: έχουμε αλλάξει σελίδα, βρισκόμαστε σε μία αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική τροχιά υπό τον Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι πολύ σημαντικό να συμβάλουμε και εμείς ουσιαστικά και καθοριστικά στην αλλαγή της πορείας που έχει το δημογραφικό ζήτημα στην Περιφέρειά μας».

Κατόπιν, αναφέρθηκε στους άξονες του αναπτυξιακού του προγράμματος, δηλαδή τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής. Όπως ανέλυσε, «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε συνέργειες ανάμεσα σε αυτούς τους τομείς, να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία ώστε να έρθουν νέες δουλειές, καλοπληρωμένες δουλειές. Να μπορέσουν οι νέοι να μείνουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, να εργαστούν από εδώ, να χτίζουν τα όνειρά τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να μπορέσουμε όλοι να μείνουμε και να δημιουργήσουμε μία Περιφέρεια πρότυπο όπως είναι και το ξεκάθαρο όραμα μας, ο ξεκάθαρος στόχος: μία Περιφέρεια πρότυπο σε όλα».

Σχετικά με τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Πελοπόννησος, ο Δημήτρης Πτωχός ξεκίνησε μιλώντας για «τα προβλήματα με το οδικό δίκτυο σε κάθε επίπεδο, κυρίως σε περιοχές που έχουν πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα». Στη συνέχεια, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη «διαχείριση των φυσικών πόρων και ιδίως του νερού, τόσο για ανάγκες άρδευσης, τόσο και για ανάγκες ύδρευσης. Είναι κάτι που απασχολεί πολύ και τον πρωτογενή τομέα αλλά και της ίδιες τις πόλεις». Επιπλέον, εξήγησε ότι «υπάρχουν έργα υποδομής στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας τα οποία πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες ανάγκες, πρέπει να επαναδιαστασιολογηθούν οι ανάγκες γιατί τα φαινόμενα είναι πολύ πιο έντονα». Και τέλος, έθεσε το ζήτημα της διάδρασης με τις υπηρεσίες της περιφέρειας, επισημαίνοντας ότι «εκεί υπάρχει γραφειοκρατία, υπάρχει δυσκολία και καθυστέρηση και είναι από τα πρώτα σημεία με τα οποία θα ασχοληθούμε».

Προκειμένου να πραγματοποιηθούν όλα αυτά, ο Δημήτρης Πτωχός τόνισε ότι, «χρειάζονται νέες ιδέες, χρειάζεται μία νέα προσέγγιση στην διοίκηση, χρειάζεται μια διαφορετική τεχνογνωσία, πιο σύγχρονη, χρειάζεται μια διαφορετική μεθοδολογία, νέα εργαλεία και όχι πολιτικές που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί, πολιτικές του χθες, όπως η τοξικότητα και ο διχασμός».

Όσον αφορά στην επαφή με τους πολίτες κατά την προεκλογική περίοδο, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σχολίασε ότι «έχουμε πάει σε κάθε περιφερειακή ενότητα, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, όπου μπορούσαμε να συζητήσουμε με τους πολίτες, να ακούσουμε ανάγκες, να ακούσουμε προβλήματα, να συζητήσουμε σκέψεις και λύσεις». Περαιτέρω, σημείωσε ότι «έχουμε ένα πολύ καλά μελετημένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο και κυρίως έχουμε μια καταπληκτική ομάδα από ανθρώπους οι όποιοι έχουν πάθος και διάθεση να ασχοληθούν με την Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Ερωτηθείς, τέλος, για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του από τη Νέα Δημοκρατία, ξεκαθάρισε ότι «προτεραιότητα είναι η Περιφέρεια, είναι οι ανάγκες των πολιτών μας, είναι τα θέλω των πολιτών και να πάμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου μπροστά. Το βασικό είναι μπορούμε να αξιοποιούμε οτιδήποτε θετικό έχει γίνει στην Περιφέρεια και στην κυβέρνηση, είμαστε εδώ για να ακούσουμε και να συνθέσουμε».

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέα της τελευταίας εβδομάδας

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: «Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις της PEOPLECERT»

  Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας εκφράζει την στήριξη και αλληλεγγύη στους εργαζομένους της πολυεθνικής PEOPLECERT που έρχονται αντιμέτωποι με την τρομοκρατία της εργοδοσίας που

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου: Κάλεσμα σε διαμαρτυρία για τα χθεσινά επεισόδια με πυροβολισμούς

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου απευθύνει κάλεσμα σε διαμαρτυρία για τα χθεσινά επεισόδια από ομάδα Ρομά με πυροβολισμούς, για την Παρασκευή 8/12/2023, στην πύλη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Α. Πουλάς για τα επεισόδια στο Νοσοκομείο Ναυπλίου: «Να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της Αργολίδας»

Ο βουλευτής Αργολίδας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Πουλάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση αναφορικά με τα επεισόδια με πυροβολισμούς από Ρομά στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Ναυπλίου: «Τα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »